Jump to content

johnk

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    751
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    7

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από johnk

  1. https://www.planitario.gr/gr/maksutov-90sp-optikos-solinas.html

    Σε προσφορά, μπαίνει και σε απλό τρίποδο επειδή είναι πολύ ελαφρύ  αλλά και σε μικρή στήριξη με GoTo αργότερα και το σημαντικό φορητό με μεγάλη εστιακή που σου προσφέρει μεγάλη μεγέθυνση. To heritage γνώμη μου θα σε αποθαρρύνει. 

  2. Είδα ότι το πρωί της 3 Δεκεμβρίου Παρασκευή ο κομήτης θα βρίσκεται δίπλα στο messier 3, οπότε αξίζει να ξυπνήσουμε λίγο νωρίτερα. Μακάρι να βοηθήσει ο καιρός θα έχει γίνει και πιο φωτεινός. 

  3. Για μεγάλη μεγέθυνση πρέπει να πας σε μικρό κατάδιοπτρικό. Δες στις αγγελίες είδα ένα etx 125, είναι μικρό σε όγκο αλλά έχει μεγάλη μεγέθυνση - εστιακή και θα μπορείς να δεις πολλά ακόμα πράγματα. Νεφελωματα Γαλαξίες κλπ. 

    Οι τιμές έχουν ανέβει λόγω κοβιντ. Δεν υπάρχει παραγωγή, γιαυτό. 

  4. Καλησπέρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποια αστρομαζωξη στην πρώτη ευκαιρία για να δεις κάποια πράγματα γιατι και τα 100 ευρω που θα δώσεις για 3 με 4 φορές που θα το χρησιμοποιήσεις όπως λες δεν είναι λίγα. Αν δεις κάτι που θα σου αρέσει τότε μπορείς να το πάρεις ακόμα και μεγαλύτερο και καλύτερο. Επίσης το φεγγάρι αλλά και τους πλανήτες τους βλέπεις και μέσα από την πόλη χωρίς να σε επηρεάζει η φωτορυπανση.

    Μονό σίγουρος μην αισθάνεσαι ότι θα βαρεθείς μετα  από 3 με 4 φορές. Εμείς ασχολούμαστε δεκαετίες και βλέπουμε το φεγγάρι κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη. Για μένα ξεκινά αυτό το καταπληκτικό ταξίδι με διάβασμα και απλή παρατήρηση και αν πάλι δεν σου κάνει δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι. 

    Καλή συνέχεια 

    • Μου αρέσει 1
  5. Εγώ πάντως έχω να προτείνω ότι με 55 περίπου ευρώ περνεις μια μπαταρία αυτοκινήτου 50 με 60 αμπέρ και με άλλα 20 έναν φορτιστή και κάνεις την δουλειά σου χωρίς προβλήματα και άγχος να μην σου πάει κάτι στραβά στο βουνό και γυρνάς πίσω χωρίς  να κάνεις κάτι μιας και δεν πάμε τόσο συχνά. 

  6. Μπράβο Ανδρέα.

    Στις φωτογραφίες μόνο θαταν πιο ωραίο να φαίνονταν από πάνω οι νέες όταν μπαίνεις στην σελίδα και να είναι περισσότερες όπως στο παλιό και αν γίνετε να μπορούμε να βρουμε όπως παλιά τις φωτογραφίες με το μέλος και την ονομασια. Δεν ξέρω αν υπάρχει δεν το έχω δει κάπου. 

    • Μου αρέσει 1
  7. Με 5ιντσο σε στήριξη είχα ξεκινήσει και εγώ και τα είχα παρατήσει, και μετά πήγα σε 10ιντσο dobson και ήταν η μέρα με την νύχτα φίλε μου.

    Για μένα μην πάρεις μικρότερο από 8 ίντσες σε dobson. Θα πάρεις αργότερα και κάποιο φίλτρο για νεφελωματα ίσως και κάποιο καλύτερο προσοφθάλμιο και δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Έτσι θα γλιτώσεις και μια απογοήτευση αλλά και χρήμα.

    Καλή συνέχεια.

    Υγ. Μην ξεχάσεις έναν Telrad που είναι μεγάλη βοήθεια.

  8. Καλησπέρα, το ίδιο έκανα και εγώ φίλε μου πριν λίγες μέρες. Πήρα ένα Dell IPS ultrasharp 27 για σύνδεση με το λαπτοπ.

    Το είχα ψάξει και πρότειναν πολλοι το συγκεκριμένο μόνιτορ. Έρχεται καλιμπραρισμενο από την εταιρία.

    Ψάξε το να δεις. Το χρησιμοποιούν επαγγελματίες για επεξεργασία φωτογραφιών κλπ.

    Μπορεις να πάρεις 24 ίντσες με τα λεφτά που ψάχνεις απλά να κοιτάξεις να είναι ultrasharp

    Η αλήθεια είναι ότι την 27 που πήρα την βρίσκω τεράστια.

    Ελπίζω να βοήθησα.

  9. Εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου και υπάρχει κατανόηση από όλους σχεδον σε όσες εξορμήσεις έχω κάνει, και από νέα παιδιά και σεβασμός. Εάν όμως κάποιος χωρίς να ξέρει ανάψει το λέιζερ σίγουρα θα του εξηγήσει κάποιος και θα το κλείσει.

    Αυτό που θέλω να πω εγώ από την αρχή είναι αυτό, σεβασμός από όλους σε όλους.

    Ετσι όπως μας έδειξαν κάποιοι στην αρχή και μας βοήθησαν το ίδιο κάνουμε και εμείς.

    Οποίος δεν θέλει δεν χρειάζεται να το κάνει αλλά να μην φτάνει στο άλλο άκρο και γίνετε επιθετικός.

  10. Καλησπέρα,

    Υπάρχει ένα άτομο μέσα από σύλλογο που έχει δημιουργήσει πάρα πολλές φορές προβλήματα σε πολλούς ερασιτέχνες αστρονόμους που έχουν επισκεφθεί το αστεροσκοπείο πάντα σε συνεννόηση με το αστεροσκοπείο.

    Είναι πολύ γνωστό αυτό το άτομο και απαιτεί σε όποιον πηγαίνει να φεύγει και δεν ξεχνάει να τον προσβάλει άνευ λόγου και αιτία.

    Αυτό που ανέφερα εγώ έγινε πριν 10 χρόνια περίπου αλλά έχει γίνει ουκ ολίγες φορές.

    Αντί να φέρνουμε τον κόσμο στην κοντά ερασιτεχνική αστρονομία τον διώχνουμε βρίζοντας τον ότι δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί γιατί είναι και άσχετος αλλά και ο χώρος είναι μόνο για έναν σύλλογο...

    Δυστυχώς άλλος ένας ελληναρας.... Και είναι και επιστήμονας....

  11. Ο προαύλιος χώρος μπροστά απτό αστεροσκοπείο εννοείται ότι δεν είναι δημόσιος και πρέπει να καταλάβεις και εσύ ότι δεν είμαστε αφελείς 10 άτομα περίπου που πήγαμε χωρίς να πάρουμε πρώτα τηλέφωνο και άδεια από τον φύλακα πριν πάμε.

    Ειχαμε συνεννοηθεί με τον φύλακα και πήγαμε και ξαφνικά έρχονται 2 - 3 αυτοκίνητα και μας έκαναν τους νταήδες ενώ τους έχουμε πει για την άδεια από τον φύλακα εκτοξεύοντας προσβολές χωρίς να μας ξέρουν και απετοντας να φυγουμε, κάτι που δεν έγινε βέβαια.

    Αν θέλαμε να το συνεχίσουμε να είσαι σίγουρος θα το είχαμε κάνει γραπτός για να δωθεί μια εξήγηση απτό αστεροσκοπείο.

    Αν αυτός είναι μέσα στους ρόλους μια αστρονομικής ένωσης τότε τα συμπεράσματα δικά σας.

    Όταν λέω ότι το βλέπουν κάποιοι σαν την αυλή τους το εννοώ. Ξέρω να μετράω τα λόγια μου.

    Μαζί μου ήταν άτομα απτό Αστροβοξ και πολύ γνωστά μάλιστα.

    Δεν μου αρέσει να συζητάω τέτοια πράγματα αλλά είμαστε και εμείς πολλά χρόνια στο χώρο και δεν αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση.

    Το ανέφερα γιατί μας πίκρανε πολύ και πιο πολύ για τον φίλο μου τον Κώστα τον diminio που τον έχουμε χάσει και είχε έρθει ο άνθρωπος με το οξυγόνο από Αθήνα και καταλαβαίνεις πως αισθάνθηκε εκείνη την ώρα.

    Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

    Καθαρούς ουρανούς.

  12. Καλή η ιδέα αλλά τα προαύλια των αστεροσκοπιων θα πρέπει αν μη τι άλλο να φιλοξενούν τέτοιες εκδηλώσεις και όχι να γίνονται προαύλια σπιτιών τέτοιων ανθρώπων που κάνουν παρατήρηση με ρομποτικες στηρίξεις και το παίζουν επιστήμονες.
  13. Επίσης καλή περίπτωση και κοντά στην Αθήνα είναι ο χώρος του αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας αν μπορούσαμε να βρούμε τον φύλακα γιατί δεν μπορώ να τον βρω εγώ με τίποτα.

    Είναι μεγάλος χώρος και πολύ καλός ουρανός ειδικά ο νότος είναι σούπερ.

    Ο μόνος αρνητικός παράγοντας είναι κάποιοι απίστευτοι τύποι που το παίζουν ειδήμονες ερασιτέχνες αστρονόμοι που νομίζουν ότι ο χώρος είναι δικός τους και δεν δικαιούνται άλλοι να πάνε εκεί.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης