Jump to content

argchatzi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από argchatzi

  1. Με την προκατάληψη που με διακρίνει για το συγκεκριμένο άτομο, πιστεύω ότι μόλις δούμε τις φωτο του Espenak θα πάθουμε πλάκα, αφού, ως συνήθως θα είναι οι καλλίτερες φωτο της έκλειψης. :cheesy:
  2. Για τσεκάρετε και αυτή τη σελίδα: http://users.skynet.be/vangorp/events/eclipse_2006.html :shock:

    Πιστεύω οτι πρόκειται για πολύ επαγγελματική δουλειά.

    Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως τη δουλειά του Espenak η οποία θα θέσει, κατά τη γνώμη μου, τον πήχη για τους υπόλοιπους \:D/

     

    Υ.Γ. Inest, μπορείς να δώσεις ένα link για το κείμενο και τις φωτογραφίες του Kern?

  3. Φανταστική φωτό για single shot. Και του Αντώνη πολύ καλές είναι, αλλά μην ξεχνάμε οτι είναι επεξεργασμένες, δεν είναι single shot και δεν δείχνουν όλο το στέμμα. Μπορούμε να συγκρίνουμε τη φωτό του Jonathan Kern μόνο με συνθέσεις 10 και παραπάνω frames τραβηγμένα σε διαφορετικές ταχύτητες. Μια τέτοια φωτο μπορείτε να θαυμάσετε στο http://www.zam.fme.vutbr.cz/~druck/Eclipse/Ecl2006l/0-info.htm του καθηγητή Miloslav Druckmόller

     

    Αυτό όμως που εδώ και μερικά χρόνια έχει καταφέρει ο Jonathan Kern είναι μοναδικό, αξιοπρόσεκτο και αξιοζήλευτο, πάντα κατά τη δική μου άποψη :cheesy:

  4. Ταπεινή μου γνώμη είναι πως το στέμμα δεν ήταν απροσδόκητα μεγάλο. Συνήθως τόσο εκτείνεται στον ισημερινό. Πάντως άκουσα από βετεράνους (+3 εκλείψεις στο ενεργητικό τους) πως ήταν από τα εντυπωσιακότερα στέμματα που έχουν δει. Σε αυτό σίγουρα βοήθησαν και οι κηλίδες αλλά και το σχήμα που είχε εκείνες τις ημέρες το στέμμα. Από άποψη προεξοχών δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο λόγω ηλιακού minimum.
  5. Το site http://www.blue-whitegt.com/ έχει όλη την έκλειψη σε torrent και για τους "αργούς" το επτάλεπτο βιντεάκι σε divx. Κατεβάστε το, αξίζει! Πρέπει αρχικά να γραφτείτε μέλη για να σας επιτραπεί το download.

     

    Μία άλλη εναλλακτική, σε torrent πάλι, είναι η μετάδοση της έκλειψης από το Exploratorium της Nasa. Σε αρχαίο Ελληνικό θέατρο στην Τουρκία, με εκτενείς αναφορές στον ήλιο, sunspots, coronal mass ejections, κλπ. Το link είναι:

    http://isohunt.com/torrents.php?ihq=total+solar+eclipse&ext=&op=and

     

    Επιλέξτε το πρώτο torrent και με τη χρήση του μtorrent, (www.utorrent.com για όσους δεν έχουν ιδέα) κατεβάστε και απολαύστε :cheesy: :cheesy: :cheesy:

  6. Φίλοι (vegan, argchatzi, takver)

     

    αισθάνομαι την ανάγκη να αναγνωρίσω έμπρακτα ένα δίκιο στα γραφόμενά σας, το οποίο πράγματι λησμόνησα να συμπεριλάβω στα κίνητρα δημοσίευσης μιας φωτογραφίας, κι αυτό είναι η χαρά που αισθάνεται ο δημιουργός της να μοιράζεται με άλλους μια εικόνα, όπως τη είδε και την απαθανάτισε. *

     

    Είναι μια μορφή διανομής πληροφορίας και γνώσης, κι απ'αυτή την σκοπιά προσυπογράφω την αξία της (φωτό), ανεξαρτήτως της ποιότητάς της.

     

    Σημειώνω ωστόσο ότι το παραπάνω δεν συνάδει με την έννοια του copyright, για το οποίο πρέπει να πω ότι επίσης το σέβομαι ως πνευματική εργασία και ιδιοκτησία, χωρίς να το συγχέω με τον προσπορισμό.

     

    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

     

    Φιλικά

    Γιάννης

     

    * κατι που αποδεικνύει την αξία τέτοιων διαλόγων, όταν διαξάγονται πολιτισμένα και με σεβασμό στο δικαίωμα της άλλης γνώμης.

    Αυτά που γράφεις για το διάλογο εμένα με κάνουν υπερήφανο =D> =D> =D> . Η διαφορετικότητα μας είναι καλό στοιχείο και μας κρατάει ζωντανους.

  7. Εγώ να σου πω την αλήθεια κόλλησα το μικρόβιο βλέποντας τις φωτογραφίες ενός Έλληνα τον λένε Αγιομαμίτη. Όταν είδα ότι ένας Έλληνας έκανε τόσες επιτυχίες πείρα θάρρος και δύναμη. Καθώς και του φίλου Ηλία Χασιώτη που με το ΕΤΧ με έκανε να πάψω να πιστεύω στις διαστάσεις των τηλεσκοπίων.

     

    Και άλλα παιδιά θαυμάζω απλά τους 2 αυτούς έχω σαν πυξίδα!!!

     

    Και δεν είναι εθνικό το θέμα, απλά πάντα κοιτούσα το σπίτι μου πρώτα στην προσωπική μου ζωή και μετά τους γύρω μου. Αρά και εσύ πρώτα να κοιτάς το σπίτι σου που είναι η Ελλάδα και μετά κοίτα και τους γύρω σου. Η μάνα είναι μια!!!! πεθερά θα κάνεις αλλά δεν θα την αγαπήσεις όπως την μάνα!!!

     

    Ελπίζω να σε καταφέρω

     

    \:D/ \:D/ \:D/

     

    Εσυ καλά έκανες και σωστός είσαι, αλλά πλέον θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως στην επιστήμη δεν χωράνε σύνορα. Βέβαια να χαιρόμαστε με τις Ελληνικές επιτυχίες αλλά να κοιτάμε και τον γείτονα γιατι μπορει κάτι να έχει να μας πει και αυτός. Φαινόμενα όπως αυτό της έκλειψης φέρνουν τους λαούς κοντά.

  8. Κι εγώ φίλε argchatzi θέλω εκτός από την ίδια τη φωτογραφία να βλέπω και τα ψιλά γραμματάκια που λένε ποιός την τράβηξε και πού. Κι αυτό γιατί ως ματαιόδοξος ανθρωπάκος που είμαι, πολύ θα μου άρεσε να το κάνω κι εγώ μια μέρα, όπως φαίνεται ότι θα το ήθελες κι εσύ φίλε μου, αφού δημοσίευσες τις φωτο σου εδώ στο astrovox επώνυμα (και τις δύο χθες και τις τέσσερεις το Σάββατο), όπως έκανα κι εγώ δημοσιεύοντας μία "βρεφική" μου προσπάθεια της έκλειψης αυτής.

     

    Mάλλον δεν με κατάλαβες και πολύ καλά. Εγώ μπράβω λέω και μακάρι όλοι να είχαμε τον εξοπλισμό να τραβάμε τις τέλειες φωτογραφίες και να δημοσιεύονται στο bbc και στο spaceweather και όπου αλλού γουστάρουμε. Αυτό που λέω είναι να αφήσουμε να μας μαγέψει η φωτογραφία και να μας γεμίσει με συναισθήματα και αγάπη για τα αστρικά φαινόμενα. Τώρα αν την τράβηξε ο Γιώργος ή ο Mohammed εμένα δεν μου κάνει διαφορά. Όσο για το άλλο θέμα, εγώ προσωπικά τις φωτο τις δημοσίευσα όχι για να μου πει κανένας μπράβο και να χαιρόμαστε όλοι μαζι, αλλά για να δούνε τα παιδιά που δεν ήταν στο Καστελλόριζο ενα κομμάτι απ'αυτό που έζησα εγώ με την ελπίδα οτι θα νιώσουν την ανάγκη να το ζήσουν και οι ίδιοι. Αυτό δεν είναι άλλωστε και το νόημα των φωτογραφιών?

     

    Υ.Γ. Δεν νομίζω πάντως πως θα μπορούσα να τις δημοσιεύσω και ανώνυμα!

  9. Βρε παιδιά, ας μη βλέπουμε τα γραμματάκια στις φωτογραφίες που λένε ποιος την τράβηξε και που. Ας παρατηρήσουμε την ίδια την φωτογραφία και τη μαγεία που προσφέρει είτε είναι τραβηγμένη στη Βραζιλία, είτε στην Αφρική, είτε στο Καστελλόριζο, είτε στην Τουρκία. Στο φινάλε όλοι το ίδιο στέμμα είδαμε και όλοι τα ίδια συναισθήματα βιώσαμε. Ας μην χάνουμε το <<δάσος>>! Εγώ εδώ και χρόνια από ξένες φωτογραφίες κόλλησα το μικρόβιο. Ας πούμε λοίπον ένα μπράβο σε όλους τους λαούς που χάρηκαν και αποτύπωσαν αυτό το μοναδικό φαινόμενο.
  10. Νοβοσιμπιρσκ 2008

     

    [-X

     

    Έχω την εντύπωση πως η διάρκεια της ολικότητας εκεί είναι κάτω των 2 λεπτών, οπότε φαντάζομαι πως αν είναι να κάνεις μεγάλο ταξίδι καλύτερα να περιμένεις εναν επιπλέον χρόνο για Σαγκάη και 5 1/2 λεπτά.... (Τα στοιχεία δεν είναι επιβεβαιωμένα)

     

    Δεν έχει σημασία τόσο η διάρκεια,όσο τα συναισθήματα που προκαλούνται, έστω και για 2:18. Άσε που το ταξίδι συνδυάζεται και με τουριμό αφού και οι επόμενες δύοπέφτουν κατακαλόκαιρο :cheesy:

  11. Εγω παρακολούθησα την έκλειψη από το βουνό! Μου βγήκε η πίστη να ανέβω με δύο τιγκαρισμένες τσάντες :roll: Εκεί πάνω το φαινόμενο του ερχομού της σκιάς ήταν εντυπωσιακό. Ο ουρανός σκοτείνιαζε από τα δυτικά με απίστευτα ταχυ ρυθμο, τα τελευταια 15 δεύτερα πριν από την δεύτερη επαφή. Το σκοτάδι ήταν το κάτι άλλο! Ένας εξηντάρης Αγγλος με τον οποίο παρακολουθούσαμε την έκλειψη μου είπε πως ήταν η σκοτεινότερη ολικότητα που είχε βιώσει. Πιο σκοτεινά και από το Μεξικό το 1991 που η σκιά είχε διάμμετρο 257 χιλιόμετρα. Σε αυτό βοήθησαν τα πυκνά σύννεφα που συσσωρεύτηκαν λίγα λεπτά πριν την ολικότητα και έκλεισαν την μόνη πηγή φωτός που ερχόταν από τον ορίζοντα. Λίγο φως κατάφερε να εισχωρήσει από τον νότιο ορίζοντα. Η πτώση της θερμοκρασίας ήταν απίστευτη ενώ η υγρασία που δημιουργήθηκε τα λεπτά της ολικότητας, ένιωσα πως κυριολεκτικά με μούσκεψε. Ο αέρας, λυσσομανούσε για 20 περίπου λεπτά. Ο οργανισμός μου, αναστατωμένος προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται, αλλά μάταια. Η αστραπιαία αλλαγή των συνθηκών σε κάνει να χάσεις τ'αυγά και τα πασχάλια. Όταν ήρθε το φως έχασα κάθε ενδιαφέρον για την υπόλοιπη έκλειψη και κατηφόρησα προς το λιμάνι. Η αίσθηση που μου άφησαν τα τρια αυτά λεπτά ήταν πως ο ουρανός μου έκανε επίθεση, με τη συνδιασμένη δύναμη του ήλιου και της σελήνης, ξυπνώντας αρχέγονες αισθήσεις.

     

    Τώρα ταξιδεύει κάπου στο μακρινό διάστημα, αλλα εμείς οι δύο έχουμε δώσει ραντεβού σε δύο χρόνια, την πρώτη μέρα του Αυγούστου του 2008. Αυτή θα είναι σίγουρα εκεί. Εγώ από τη μεριά μου θα κάνω τα πάντα για να την ξαναδώ έστω και για δυομιση λεπτάκια.

     

    Νοβοσιμπιρσκ 2008

  12. Αν παρατηρήσει κανείς το μετεωρολογιακό μοντέλο του Σκύρωνα για την τεταρτη 29 και UT=12 τότε θα παράτηρήσει οτι η σκιά της σελήνης δεν συναντά νεφώσεις παρά μόνον στα απόμακρυσμένα μέρη της Ρωσσίας και της Μογγολίας όπου και τελειώνει η έκλειψη. Δεν κρύβω τη χαρά μου που εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική, στο Καστελλόριζο και την Τουρκία θα έχουν μια ανεμπόδιστη θέα σ'αυτό το μεγαλειώδες φαινόμενο. Αυτό θα βοηθήσει στη δημοσίευση χιλλιάδων φωτογραφιών από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αστρονόμους οι οποίες θα δώσουν μια ιδέα στον κόσμο για την μεγαλοπρέπεια του φαινομένου. Πολλοί νέοι αστρονόμοι ενδέχεται να παρακινηθούν πράγμα που θα είναι πολύ ενθαρρυντικό.
  13. Τα Αμερικάνικα, όσο και τα Ελληνικά μοντέλα πρόγνωσης δίνουν πιθανότητα 80% ηλιοφάνειας για 29/03/2006 12:00 UT στο Καστελλόριζο.

     

    Ας προσευχηθούμε όλοι να βγούνε σωστά.[-o< [-o< [-o< Πόσο έξω μπορούν να πέσουν?

     

     

    Υ.Γ. Δεν γίνεται καν λόγος για σκόνη από Σαχάρα.

  14. Με φακό 400άρι πόσα δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει η έκθεση από σταθερό τρίποδο χωρίς να κουνήσει ο ήλιος κατα τη διάρκεια της ολικότητας?

     

    Απο οτι δινει η σελιδα αυτη:

     

    http://www.tmsc.org/astronomy/astrophoto.html

     

    Περιπου 2,5 δευτερολεπτα.

     

    Thanks :cheesy:

  15. Οπως οι Ολυμπιακες Αγωνες του 2004 ηταν της Αθηνας (Ελλαδας), θελω να δω και το ιδιο με την ολικη εκλειψη του 2006 ωστε να γραφουν "η ολικη εκλειψη του Καστελοριζου" και ιδιαιτερα σε πεντε-δεκα χρονια οταν θα υπαρχει υλικο σε βιβλια κτλ.
    [-X

     

    Το μονοπάτι της ολικότητας καλύπτει 153000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Τουρκία. Στην Ελλάδα καλύπτει τα 9 τ.χ. του Καστελόριζου

    Μιλάμε για περιοχή κάλυψης 19000 φορές λιγότερη:shock: Θα έλεγα οτι στη σύγκριση μάλλον μας τρών οι Τούρκοι.

    Anyway, εγώ είμαι της άποψης οτι αυτή η έκλειψη είναι για άλλη μια φορά η έκλειψη της Αφρικής, αφού στη Λυβίη θα σημειωθεί και το 4'7".

  16. υπάρχει πουθενά στο ίντερνετ κανένας αναλυτικός χάρτης του Καστελλόριζου??όχι μην χαθουμε αλλά να ξέρουμε που πηγαίνουμε και που να στήσουμε τον εξοπλισμό....

     

    Στο www.megisti.net θα βρεις άπειρες φωτογραφίες του νησιού όσο και έναν αρκετά κατατοπιστικό τοπογραφικό χάρτη.

  17. για να πικραθείτε!!! απορώ τα δικά μας Πανεπιστήμια τι θα κάνουν? θα μου την πουν πάλι μερικοί αλλά τι να κάνω :twisted:

     

    Ελπίζω να βρίσκονται τουλάχιστον καμεραμεν από τηλεοπτικούς σταθμούς, για να δει και ο υπόλοιπος κοσμάκης! Από πανεπιστήμια φίλε Γιώργο αμφιβάλλω αν θα εμφανιστεί κανείς. Απ'ότι φαίνεται ακόμη και σε πανεπιστημιακό επίπεδο ένας στους εκατό γνωρίζει για την έκλειψη! Εγω θα το ξαναπώ, κι ας γίνομαι κουραστικός. Αν κάποιος δεν προσπαθήσει να ενημερώσει τον κόσμο, αυτός θα μένει αμέτοχος σε οποιοδήποτε αστρονομικό συμβαν μεγάλης σημασίας, και αυτό είναι πραγματικά κρίμα για μένα.

  18. Μην ανησυχεις γιατί στο bulletin, το οποίο έχω μελετήσει πάρα πολύ, λέει οτι μπορείς να αναδημοσιεύσεις το υλικό αρκεί να βάλεις το αντίστοιχο credit. Τις πληροφορίες δεν τις ζητάω για εμένα, γιατι μελετώ το φαινόμενο για κανά χρόνο τώρα και το περιμένω από τον οκτώβριο του 1996 οπου παρατήρησα την πρώτη μερική μου έκλειψη! Τις ζητάω για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν θα το ψαξει και πάρα πολύ. Αποψή μου είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται ώστε ο κόσμος να μάθει για το φαινόμενο και να κινητοποιηθεί. Η μασημένη τροφη δεν είναι κάτι κακό, γιατί δεν μπορω εγώ να μυρίσω τα δάχτυλά μου για να δω σε ποιά ταχύτητα θα βάλω τη μηχανή για να φωτογραφήσω τις χάντρες του baily, για παράδειγμα. Θα πρέπει κάποιος να μου δώσει την πληροφορία. Παντως, για να λήξει και από μέρους μου, δεν έχω κάτι με κανέναν! Απλά θέλω να δω μεγαλύτερη κινητοποίηση από τα άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για την αστρονομία
  19. Πάνω στην ένταση της στιγμής έδωσα κάποιους χαρακτηρισμούς που δεν αντιπροσωπεύουν το ήθος ούτε το δικό μου, ούτε του forum. Ένα συγνώμη στον aristarchus. To ζουμί παρ'ολα αυτά παραμένει το ίδιο, και από την απάντηση για παράδειγμα του Αργύρη κατάλαβα ότι αυτά που είπα για τους Τούρκους ήταν σωστά. Όσο πιο δεξιά είσαι φίλε Αργύρη τόσο πιο μακρινή, ή αναρχική, θα σου φαίνεται μία άποψη! Όσο για τις τελίτσες και τα αστεράκια, αν είσουν μάγκας ας έγραφες τη λέξη! Αν εμείς οι Ελληνάρες είμαστε πιο μάγκες από τους Τούρκους τότε που είναι το ελληνικό site της έκλειψης? Πολύ θα ήθελα να δω κάποιες σωστές κινήσεις. Για παράδειγμα, γιατί Αντώνη δεν δίνεις ένα πλήρως κατατοπιστικό οδηγό για την φωτογράφιση της έκλειψης, που θα περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις διαφραγμάτων και ταχυτήτων για κάθε στάδιο του φαινομένου. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα. Υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέριες που θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το φαινόμενο.

    Και πάλι συγνώμη για τους φτηνούς χαρακτηρισμούς που έδωσα. Δεν το συνηθίζω, ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης