Jump to content

argchatzi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από argchatzi

  1. argchatzi

    Κομήτης 17P/Holmes

    Πάρα πολύ καλή. Συγχαρητήρια!!!
  2. argchatzi

    Τριπλέτα κρατήρων

    ETX125 + 2x teleconverter + Nikon D40
  3. argchatzi

    Κρατήρας Tycho

    Ο εντυπωσιακός καρατήρας Tycho. ETX125 + 2x teleconverter + Nikon D40
  4. argchatzi

    Έκλειψη 3-4/3/2007

    Συγχαρητηρια για την πολυ όμορφη σύνθεση. Φοβερη λεπτομέρια!
  5. argchatzi

    Έκλειψη Σελήνης 3

    Περίπου ολικότητα, αλλα τι να κάνουμε, μας τα χάλασε ο καιρος Nikon D-40, Tokina 80-200 Teleconverter 2x 3sec-f2,8
  6. argchatzi

    Έκλειψη Σελήνης 2

    Nikon D-40, Tokina 80-200 Teleconverter 2x 1/320-f2,8
  7. argchatzi

    Έκλειψη Σελήνης 1

    Η αρχή της έκλειψης Nikon D-40, Tokina 80-200 Teleconverter 2x 1/250-f2,8
  8. Με την προκατάληψη που με διακρίνει για το συγκεκριμένο άτομο, πιστεύω ότι μόλις δούμε τις φωτο του Espenak θα πάθουμε πλάκα, αφού, ως συνήθως θα είναι οι καλλίτερες φωτο της έκλειψης.
  9. Σε ιδανικές συνθήκες το ανθρώπινο μάτι βλέπει και mag 7
  10. Οι καλλίτερες Ελληνικές φωτογραφίες της έκλειψης. Συγχαρητήρια στην αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του Λουκά. Και επιτέλους μία αξιοπρεπής εμφάνιση όλου του στέμματος που προσεγγίζει αρκετά καλά αυτό που είδαμε με το γυμνό ματι.
  11. Για τσεκάρετε και αυτή τη σελίδα: http://users.skynet.be/vangorp/events/eclipse_2006.html Πιστεύω οτι πρόκειται για πολύ επαγγελματική δουλειά. Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως τη δουλειά του Espenak η οποία θα θέσει, κατά τη γνώμη μου, τον πήχη για τους υπόλοιπους Υ.Γ. Inest, μπορείς να δώσεις ένα link για το κείμενο και τις φωτογραφίες του Kern?
  12. Φανταστική φωτό για single shot. Και του Αντώνη πολύ καλές είναι, αλλά μην ξεχνάμε οτι είναι επεξεργασμένες, δεν είναι single shot και δεν δείχνουν όλο το στέμμα. Μπορούμε να συγκρίνουμε τη φωτό του Jonathan Kern μόνο με συνθέσεις 10 και παραπάνω frames τραβηγμένα σε διαφορετικές ταχύτητες. Μια τέτοια φωτο μπορείτε να θαυμάσετε στο http://www.zam.fme.vutbr.cz/~druck/Eclipse/Ecl2006l/0-info.htm του καθηγητή Miloslav Druckmόller Αυτό όμως που εδώ και μερικά χρόνια έχει καταφέρει ο Jonathan Kern είναι μοναδικό, αξιοπρόσεκτο και αξιοζήλευτο, πάντα κατά τη δική μου άποψη
  13. Ταπεινή μου γνώμη είναι πως το στέμμα δεν ήταν απροσδόκητα μεγάλο. Συνήθως τόσο εκτείνεται στον ισημερινό. Πάντως άκουσα από βετεράνους (+3 εκλείψεις στο ενεργητικό τους) πως ήταν από τα εντυπωσιακότερα στέμματα που έχουν δει. Σε αυτό σίγουρα βοήθησαν και οι κηλίδες αλλά και το σχήμα που είχε εκείνες τις ημέρες το στέμμα. Από άποψη προεξοχών δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο λόγω ηλιακού minimum.
  14. Στην κορυφή είναι η Αφροδίτη που έκανε την εμφάνισή της περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ολικότητα.
  15. Το site http://www.blue-whitegt.com/ έχει όλη την έκλειψη σε torrent και για τους "αργούς" το επτάλεπτο βιντεάκι σε divx. Κατεβάστε το, αξίζει! Πρέπει αρχικά να γραφτείτε μέλη για να σας επιτραπεί το download. Μία άλλη εναλλακτική, σε torrent πάλι, είναι η μετάδοση της έκλειψης από το Exploratorium της Nasa. Σε αρχαίο Ελληνικό θέατρο στην Τουρκία, με εκτενείς αναφορές στον ήλιο, sunspots, coronal mass ejections, κλπ. Το link είναι: http://isohunt.com/torrents.php?ihq=total+solar+eclipse&ext=&op=and Επιλέξτε το πρώτο torrent και με τη χρήση του μtorrent, (www.utorrent.com για όσους δεν έχουν ιδέα) κατεβάστε και απολαύστε
  16. Αυτά που γράφεις για το διάλογο εμένα με κάνουν υπερήφανο . Η διαφορετικότητα μας είναι καλό στοιχείο και μας κρατάει ζωντανους.
  17. Εσυ καλά έκανες και σωστός είσαι, αλλά πλέον θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως στην επιστήμη δεν χωράνε σύνορα. Βέβαια να χαιρόμαστε με τις Ελληνικές επιτυχίες αλλά να κοιτάμε και τον γείτονα γιατι μπορει κάτι να έχει να μας πει και αυτός. Φαινόμενα όπως αυτό της έκλειψης φέρνουν τους λαούς κοντά.
  18. Mάλλον δεν με κατάλαβες και πολύ καλά. Εγώ μπράβω λέω και μακάρι όλοι να είχαμε τον εξοπλισμό να τραβάμε τις τέλειες φωτογραφίες και να δημοσιεύονται στο bbc και στο spaceweather και όπου αλλού γουστάρουμε. Αυτό που λέω είναι να αφήσουμε να μας μαγέψει η φωτογραφία και να μας γεμίσει με συναισθήματα και αγάπη για τα αστρικά φαινόμενα. Τώρα αν την τράβηξε ο Γιώργος ή ο Mohammed εμένα δεν μου κάνει διαφορά. Όσο για το άλλο θέμα, εγώ προσωπικά τις φωτο τις δημοσίευσα όχι για να μου πει κανένας μπράβο και να χαιρόμαστε όλοι μαζι, αλλά για να δούνε τα παιδιά που δεν ήταν στο Καστελλόριζο ενα κομμάτι απ'αυτό που έζησα εγώ με την ελπίδα οτι θα νιώσουν την ανάγκη να το ζήσουν και οι ίδιοι. Αυτό δεν είναι άλλωστε και το νόημα των φωτογραφιών? Υ.Γ. Δεν νομίζω πάντως πως θα μπορούσα να τις δημοσιεύσω και ανώνυμα!
  19. Βρε παιδιά, ας μη βλέπουμε τα γραμματάκια στις φωτογραφίες που λένε ποιος την τράβηξε και που. Ας παρατηρήσουμε την ίδια την φωτογραφία και τη μαγεία που προσφέρει είτε είναι τραβηγμένη στη Βραζιλία, είτε στην Αφρική, είτε στο Καστελλόριζο, είτε στην Τουρκία. Στο φινάλε όλοι το ίδιο στέμμα είδαμε και όλοι τα ίδια συναισθήματα βιώσαμε. Ας μην χάνουμε το <<δάσος>>! Εγώ εδώ και χρόνια από ξένες φωτογραφίες κόλλησα το μικρόβιο. Ας πούμε λοίπον ένα μπράβο σε όλους τους λαούς που χάρηκαν και αποτύπωσαν αυτό το μοναδικό φαινόμενο.
  20. Υπάρχουν μήπως και φωτο από το στέμμα σε διάφορες ταχύτητες που να δείχνουν τις διάφορες στεμματικές προεξοχές σε απόσταση από τον ηλιακό δίσκο?
  21. Είναι φοβερές με εξαιρετική λεπτομέρια στην στεμματική δομή! Συγχαρητήρια!!!!
  22. Nikon F3 Tokina 80-200 + Nikon Teleconverter 2x f5,6 1sec ASA 100
  23. argchatzi

    Μέσο Στέμμα

    Nikon F3 Tokina 80-200 + Nikon Teleconverter 2x f5,6 1/30sec ASA 100
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης