Jump to content

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

  1. Πολυ ωραια χρωματική αποδοση
  2. Μπράβο και απο μένα για την πολύ ωραία-με μεράκι-δουλειά σου.
  3. Eξαιρετική φωτογραφία Αντώνη. Πόσα λεπτα είναι το κάθε frame? Πως αντιμετοπίζεις τον αέρα?
  4. Μιας και ο καιρός είναι πολύ χάλια τις τελευταιες μέρες (αερας+βροχη) ειπα να κατεβάσω μερικές απο τις τελευταιες φωτογραφίες του καλοκαιριού.
  5. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    M13 - Globular Cluster in Hercules

    ΤΑΚ130,ST2000ΧΜ,G11, LRGB 11-7-10-8 min, no guiding, no PEC, -5degC, απο Λουτράκι Αυγουστος 07
  6. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Σελήνη

    παρόλα αυτά καλή η φωτογραφία σου. Καλή συνέχεια.
  7. TAK130,ST2000XM,G11,LRGB 4x1-3x1-3x1-3x1min, -5degC, no guiding, no PEC, Φαληράκι Ρόδου (το γνωστό μπαλκόνι ξενοδοχείου) 19/7/07 με πολύ υγρασία.
  8. TAK130,ST2000XM,G11,LRGB 4x1-4x1-4x1-4x1min, -5degC, 8/7/07 Λουτρακι, ομορφο σμήνος στον Οφιούχο.
  9. Πολύ ωραία δουλειά Γιώργο. Με τι προδιαγραφές (κατόπτρου) έχεις πάρει το Orion?
  10. I have been to your beautifull city. This makes it look even nicer.
  11. Γεια σου Αντώνη. Εισαι πηγη εμπνευσης και αμιλλας. Τα αστέρια σου είναι εκπληκτικά. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας και κέντρο είναι απλώς διαφοροποιηση της πυκνότητας του νεφελώματος ή υπάρχει κατι αλλο απο πίσω? Τα spikes στο μεγάλο αστέρι είναι με software ή ταινια στο dew shield?
  12. ΤΑΚ130,ST2000XM,G11, RGB 2x1-2x1-2x1min, -5 degC, no guiding, no PEC,πολύ υγρασία, 19/7/07 απο Φαληράκι Ρόδου. Παρόλο που η LRGB ήταν πιο φωτεινή, μου δημιουργούσε πιο χοντρα αστρα και προτίμησα να σας κατεβάσω το RGB version. (και εδω πολυ λίγα frames)
  13. ΤΑΚ130,ST2000XM,G11, LRGB 2x1-2x1-2x1-2x1min, -5 degC, no guiding , no PEC, απο μπαλκόνι ξενοδοχείου Φαληράκι-Ροδου, 18-7-07. Πολύ λίγα frames, το ξέρω, αλλα και πάλι καλά οταν είσαι με την οικογένεια σε διακοπές. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες φωτο απο σμήνη.
  14. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Αντώνη σέυχαριστώ ιδιαίτερα για τις πληροφορίες σου σχετικά με deconvolution Θα το ψαξω τώρα τον χειμώνα περισσότερο. Ισως προσπαθήσω να βρω και το astroart. Οσο παράξενο και εαν σου φαίνεται πάντως παιδεύτηκα αρκετα΄να βρω αστέρι με το οποίο να είχα καλό autoguider calibration για την φωτογραφία του Μ27 εκείνο το βράδυ. Ισως να ήταν η διαδρομή ψαξίματος που ακολούθησα. Ξαναδοκιμάζοντας πρόσφατα στον ιδιο στόχο δεν είχα αυτο το πρόβλημα.
  15. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    M31

    Πολυ ωραίο πλανο Πασχάλη. Τα χωρεσε ολα η Canon χωρίς focal reducer?
  16. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Μ27 Dumbell Nebula - July 07

    TAK130, ST2000XM, G11, LRGB 6x4min-6x4min-6x4min-6x4min. Βελτιωμένη απο την περυσινή με καλή εστίαση αλλα με το γνωστό πρόβλημα που εχω με το Guiding. H φωτογραφία είναι ενα καλό παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος που εχει μηχανή με διπλό CCD. Ψάχνοντας για κατάλληλο αστέρι για οδήγηση, αφου το βρήκα δεν έλεγξα το κεντράρισμα του κύριου στόχου ( ο οποίος είχε ταξιδέψει στην ακρη του κύριου CCD). Ημουν τυχερός γιατι θα μπορούσα να είχα φωτογραφίσει μονο αστέρια !
  17. Πολυ καλή. Μήπως ξεκινας καινούργια μοδα? ΥΓ. Μηχανή ? Φακός?
  18. Γιώργο τα αποτελέσματα σου φαίνονται να προέρχονται απο δορυφόρο και οχι απο γήινο "ερασιτεχνικό" τηλεσκόπιο. Συνέχισε να μας δίνεις τροφή για το μυαλό!
  19. Ελένη, Σπύρο και Αντώνη, ευχαριστώ ολους για τα σχόλια σας. Αντώνη, πράγματι το έπιασες οτι το μπλε κανάλι δεν εχει καλή εστίαση. Προσπαθώ να καταλάβω εαν φταίει η αλλαγη θερμοκρασίας ή οτι το μπλε φίλτρο εστιάζει διαφορετικά. Σε πείραμα που έκανα χθές ανακάλυψα οτι το μπλε φίλτρο πράγματι στιάζει 0.12 mm πιο κοντά (εχω προσαρμώσει ενα ηλεκτρονικό παχύμετρο Mitutoyo στο ΤΑΚ για να ελέγχω την εστίαση). Επειδή το μπλε είναι πάντα η τελευταία φωτογράφιση δεν ξέρω εαν για μια διαφορά 2 με 3 βαθμων C δικαιολογείται αυτή η διαφορά στην εστίαση. Οσο για το deconvolution Θα με βοηθούσες πολύ εαν μου εξηγήσεις πως λειτουργεί και εαν υπάρχει αυτό το φίλτρο στο photoshop ή πρέπει να προμηθευτώ κάποιο αλλο πρόγραμμα. Το CCDSOFT που χρησιμοποιώ δεν το έχει. Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια σου.
  20. TAK130, ST2000XM, G11, L 6x2min- RGB 4x1.5min. Eδώ διορθώθηκε το σφάλμα και ολα τα frames εχουν υποστει reduction. H φωτογραφία απαιτεί περισσότερα frames για να δείξει. Το 2008 η επόμενη. Αντώνη ηδη ακολουθώ τις οδηγίες σου για πιο πολλά frames και πράγματι η βελτίωση είναι εντυπωσιακή. Πρέπει να λύσω ενα μικρό πρόβλημα με την οδήγηση ομως.
  21. TAK130, ST2000XM,G11, LRGB 6x2min-4x1.5min-4x1.5min-4x1.5min, Καλη εστίαση με μετριο seeing. To αποτέλεσμα του έντονου κόκκινου οφείλεται στο οτι ξέχασα να αφαιρέσω darks&flats απο τις κόκκινες. Το ανακάλυψα μετα γιατι κατι δεν μου πήγαινε καλά με το χρώμα. Θα ακολουθήσει η σωστή φωτογραφία.
  22. Εξαιρετική φωτογραφία. Μπράβο! Απο ποια τοποθεσία είναι? Χρόνος έκθεσης?
  23. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Σελήνη

    Μπράβο για την προσπάθεια. Τώρα ανακάλυψα οτι εχει τραβηχτεί απο κινητό.
  24. Εξαιρετική. Μπράβο Γιώργο!
  25. ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Almost Full Moon

    Νίκο καλό το contrast και το αναγλυφο δυτικά. Να σε δω σήμερα ομως που θα έχει (full) πανσέληνο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης