Jump to content

Βασίλης Δαγκλής

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από Βασίλης Δαγκλής

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Νομίζω οτι η επεξεργασία είναι πιο επιτυχιμένη αυτή τη φορά, μαλόν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με Dobsonian που μπορώ να πετύχω. Ίσως όταν ανέβει ψηλότερα ο Δίας και έχω και καλύτερο Seeing, να έχει μια μικρή βελτίωση τώρα είναι και μέσα απο πόλη και σχετικά χαμηλά.
  2. Φίλε krisgym, μπράβο για την προσπάθεια!

    Το Registax κάνει την τεράστια διαφορά! Για καλύτερα αποτελέσματα τράβα videaki με την μέθοδο που αναφέρει ο Βολιώτης είναι η μόνη λύση για Dob, δοκιμασμένη, και επεξεργάσου το video με το Registax 4, εξάγει αυτόματα τα frames και κάνει stacking, πριν λίγες μέρες τράβιξα έτσι τον κρόνο για πρώτη φόρα με το Dob 8, με καλούτσικο αποτέλεσμα.

  3. Φίλε Αντώνη, ευχαριστώ!

    η φωτογραφία είναι απο Dobsonian skywatcher 8inch, φυσικά χωρίς μοτέρ, (με SPC900NC 640x480 60fps IR-CUT Baader και Barlow 2X) δεν την ανέβασα για το αποτέλεσμα που νομίζω οτι είναι μέτριο αλλά για τον τρόπο που το πέτυχα, είναι λίγο δύσκολο να στήσεις το τηλεσκόπιο λίγο πρίν την είσοδο του πλανήτη στο πεδίο ώστε να μην έχεις ταλαντώσεις του σωλήνα και ο πλανήτης να κινηθεί στην μεγάλη διάσταση 640 ή στην διαγώνιο ώστε να έχεις λίγο μεγαλύτερο videaκι (περίπου 10 δευτερόλεπτα) (capture with no compression) τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Registax 4 που δέχεται avi καμία ιδιαίτερη ρύθμιση έπαιξα λίγο με τα Wavelets ώστε να αναδειχθούν κάποιες λεπτομέριες, λίγο με τα RGB και το Gamma για να πετύχω το χρώμα που νομίζω, τα ίδια έκανα και με τον Κρόνο δεν ξέρω άμα την είδες πριν μερικές μέρες. Ιδιο τηλεσκόπιο με το δικό σου έχει ένας φίλος μπορείς να πετύχεις τέλεια αποτελέσματα είναι ιδανικό για πλανήτες, ο Δίας πάντως δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση αυτή την εποχή είναι χαμηλά.

  4. Φίλε roryt, το video το τράβηξα στις 6/4/07 περίπου στις 11+ σε ένα χωριό έξω απο την Δράμα όπου πήγα για το Πάσχα, το seeing ήταν πράγματι πολύ καλό, παρατηρώντας μπόρεσα να διακρίνω και το Leo's Triplet, είχε καλό σκοτάδι. Στο registax έκανα Align->Optimize->stack->wavelets όπως το είπες θα ξαναδοκιμάσω την άλλη μέθοδο που προτείνεις, πρώτη φορά ασχολήθικα με το registax δεν γνωρίζω τις δυνατότητες του. Προσπάθησα και Δία απο Θεσσαλονίκη αλλά είναι πολύ χαμηλά δεν είχα καλό αποτέλεσμα, τον δοκίμασες καθόλου?
  5. Ευχαριστώ !!! Τι έκανα λοιπόν...τοποθετισα την webcam έτσι ώστε ο κρόνος να διαγράψει πορεία κατα μήκος της μεγάλης διάστασης της φωτό όπως φαίνεται, ώστε να τον έχω για περισσότερο χρόνο στο πεδίο, στόχευσα το Dob λίγο πριν μπεί ο κρόνος στο πεδίο ώστε να δώσω χρόνο στο Dob να ηρεμίσει απο τις ταλαντώσεις, τράβιξα ένα βιντεάκι 60fps 640x480 με το Open Video Capture και αν και το Registax4 επεξεργάζεται κατευθείαν το avi χρησιμοποίησα το avi2bmp για να εξάγω μερικά καλά images για το Registax όπου έπαιξα με τα wavelets και ταίριαξα τα RGB έριξα λίγο το brighness με corel photo paint που το είχα εύκαιρο και τέλος, νομίζω οτι θέλει περισσότερη επεξεργασία, δεν ξέρω όμως αν μπορει να βελτιωθεί η συγκεκριμένη με photoshop, μπορεί να είναι λάθος οι ρυθμίσεις της webcam όταν τραβούσα video (Shutter speed, gain κλπ.) δεν ξέρω είμαι πρωτάρης στην φωτογράφιση. (Ξέχασα να αναφέρω Barlow 2X)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης