Jump to content

Βασίλης Δαγκλής

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Βασίλης Δαγκλής

  1. Βασίλης Δαγκλής

    m13

    Μπράβο Άρη ! Αρκετή λεπτομέρεια, αψεγάδιαστη σε όλο το πεδίο. Τα λέμε όταν γυρίσω απο Δράμα, Καλή Ανάσταση!
  2. Το μοτέρ για το Skylux το είχε φέρει πριν λίγους μήνες ο κ. Νομικός (Streamtrade International Co EE τηλ. 210 4282045) και νομίζω οτι κοστίζει 100 Ευρώ δεν είμαι σίγουρος.
  3. Βασίλης Δαγκλής

    μωσαικο

    Μπράβο Ηλία! και με Dobson !? Διπλά συγχαρητήρια!
  4. Βασίλης Δαγκλής

    spc modification

    Φίλε Nio ρίξε μια ματιά στο παρακάτω site είναι αρκετά κατατοπιστικό, http://home.zonnet.nl/m.m.j.meijer/D_I_Y/spc900nc.htm Μετέτρεψα και εγώ μια Toucam 740K pro αξίζει να προσπαθήσεις, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά για μια τόσο φτήνη camera. Άν θέλεις να προχωρίσεις σε ψύξη με peltier: http://www.pk3.org/Astro/index.htm?astrophoto_vesta_sc2_mod.htm http://www.pk3.org/Astro/Images/VestaPro/ModSC2/thermostat_schematic_diagram.gif (εγώ προτίμησα τον θερμοστάτη του παραπάνω site λόγω της απλής κατασκευής του) Θα χρειαστείς και το k3ccdtools απο αυτο το site για τον έλεγχο της καμερας. και το site του Μαρίνου έχει αρκετές πληροφορίες http://uk.geocities.com/starguider1/webcams.htm
  5. Άλλο ένα Skywatcher Dob8. Τελικά πόσοι είμαστε Altinaki?
  6. Βασίλης Δαγκλής

    χωρις επεξεργασια

    ΩΡΑΙΑ Φωτό Ηλία πως την τράβηξες? γράψε κάτι...
  7. Βασίλης Δαγκλής

    Σελήνη 20/7/07

    Bresserακι - spc900nc- baader ir cut και neodymium filter - avi2bmp - registax - mosaic με photoshop
  8. Βασίλης Δαγκλής

    NEXSTAR 4SE maksutov-neximage-registax

    Χρήστο Μπράβο, βελτιώθηκες αισθητά, δοκίμασες τα Wevelets του Registax?
  9. Nio καλώς ήρθες! Όπως σωστά ανάφεραν οι παραπάνω φιλοί το πιό καλό τηλεσκόπιο είναι αυτό που χρησιμοποιείς περισσότερο και έδω στο astrovox θα σου λυθούν όλες οι απορίες , εγώ θα σου προτείνω ένα Dobsonian όπως συμβουλεύει και ο Terence Dickinson ο συγγραφέας του Nightwatch "το ιδανικό τηλεσκόπιο για αρχάριους" , και όπως λέει και ο φίλος Heal ένα καλό ΜΕΓΑΛΗΣ διαμέτρου τηλεσκόπιο, εγώ έχω ένα Dobsonian 8 ιντσο ισα που χωράει στο αυτοκίνητο όταν κάνω εξορμίσεις και είναι λίγο βαρύ όταν το κουβαλάω στην ταράτσα του σπιτιού μου στον 4 όροφο άλλα αξίζει τον κόπο με 8 ίντσες μπορείς να δείς παρα πολλά deepsky objects σε ανταμοίβει, και το κόστος είναι μικρό θα ήθελα όμως ένα μεγαλύτερο τουλάχιστον 12 ίντσες (θα αλλάξω αυτοκίνητο - θα βάλω και ασανσέρ) πριν όμως κάνεις μια αγορά δές μέσα απο το προσοφθάλμιο ένος τηλεσκοπίου γιατι αυτά που βλέπει το ανθρώπινο μάτι δεν είναι τα ίδια με αυτά που βλέπει ένα ccd και αποτυπώνει μια φωτογραφία.
  10. Γιώργο, Μπράβο, όντως πολύ ωραία και τα δύο μωσαϊκα.
  11. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow με Dobson

    ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ? ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ?
  12. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow με Dobson

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Νομίζω οτι η επεξεργασία είναι πιο επιτυχιμένη αυτή τη φορά, μαλόν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με Dobsonian που μπορώ να πετύχω. Ίσως όταν ανέβει ψηλότερα ο Δίας και έχω και καλύτερο Seeing, να έχει μια μικρή βελτίωση τώρα είναι και μέσα απο πόλη και σχετικά χαμηλά.
  13. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow με Dobson

    Λίγο καλύτερη επεξεργασία απο την προηγούμενη. Dobsonian 8inch, webcam, barlow 2x, registax, ps cs2.
  14. Βασίλης Δαγκλής

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΜΕ 10''DOB.

    Οχι τίποτα, και στο site www.ofa.gr δεν αναφέρουν κάτι.
  15. Βασίλης Δαγκλής

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΜΕ 10''DOB.

    Χρήστο δεν το ήξερα για την Παρασκευή, θα έχει κόσμο? ποιός το οργάνωσε? δεν είδα καμιά ανακοίνωση-θέμα στην κεντρική σελιδά, θα προσπαθήσω να έρθω τι ώρα θα μαζευτήτε?
  16. Βασίλης Δαγκλής

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΜΕ 10''DOB.

    Φίλε krisgym, μπράβο για την προσπάθεια! Το Registax κάνει την τεράστια διαφορά! Για καλύτερα αποτελέσματα τράβα videaki με την μέθοδο που αναφέρει ο Βολιώτης είναι η μόνη λύση για Dob, δοκιμασμένη, και επεξεργάσου το video με το Registax 4, εξάγει αυτόματα τα frames και κάνει stacking, πριν λίγες μέρες τράβιξα έτσι τον κρόνο για πρώτη φόρα με το Dob 8, με καλούτσικο αποτέλεσμα.
  17. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow transit - Dob8

    Φίλε Αντώνη, ευχαριστώ! η φωτογραφία είναι απο Dobsonian skywatcher 8inch, φυσικά χωρίς μοτέρ, (με SPC900NC 640x480 60fps IR-CUT Baader και Barlow 2X) δεν την ανέβασα για το αποτέλεσμα που νομίζω οτι είναι μέτριο αλλά για τον τρόπο που το πέτυχα, είναι λίγο δύσκολο να στήσεις το τηλεσκόπιο λίγο πρίν την είσοδο του πλανήτη στο πεδίο ώστε να μην έχεις ταλαντώσεις του σωλήνα και ο πλανήτης να κινηθεί στην μεγάλη διάσταση 640 ή στην διαγώνιο ώστε να έχεις λίγο μεγαλύτερο videaκι (περίπου 10 δευτερόλεπτα) (capture with no compression) τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Registax 4 που δέχεται avi καμία ιδιαίτερη ρύθμιση έπαιξα λίγο με τα Wavelets ώστε να αναδειχθούν κάποιες λεπτομέριες, λίγο με τα RGB και το Gamma για να πετύχω το χρώμα που νομίζω, τα ίδια έκανα και με τον Κρόνο δεν ξέρω άμα την είδες πριν μερικές μέρες. Ιδιο τηλεσκόπιο με το δικό σου έχει ένας φίλος μπορείς να πετύχεις τέλεια αποτελέσματα είναι ιδανικό για πλανήτες, ο Δίας πάντως δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση αυτή την εποχή είναι χαμηλά.
  18. Βασίλης Δαγκλής

    M13

    Πολύ καλή. Μπράβο.
  19. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow transit - Dob8

    Σε αλταζημουθιακή στήριξη, ξύλινη όπως το αγόρασα.
  20. Βασίλης Δαγκλής

    Europa shadow transit - Dob8

    Η διάβαση της σκιάς της Ευρώπης στις 15/5 με Dobsonian και SPC900NC
  21. Thanks ! και ο Vixen είναι πολύ καλός.
  22. Sun spot on 28/4. Dobsonian 8inch, spc900nc, registax
  23. Πριν από λίγες μέρες απέκτησα ένα ακόμη προσοφθάλμιο, πιο πρακτικό, βαρύτερο, μεγαλύτερο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα της συλλογής μου και πολύ εντυπωσιακό στη λειτουργία του, το Baader Hyperion Zoom 8-24mm clickstop, η ιδέα να αγοράσω ένα zoom μου μπήκε όταν είδα μέσα από ένα 8-24mm της Vixen με πεδίο 40 έως 60 μοίρες, τελικά προχώρησα στην αγορά του Hyperion λόγω του ότι στα 8mm προσφέρει τεράστιο πεδίο 68 μοιρών και στα 24mm πεδίο 50 μοιρών όπως ένας Super Plossl. To eye relief είναι από 12 έως 15mm και εξαρτάται απο την μεγέθυνση, ενώ με μία ελικοειδή κίνηση σηκώνετε το λαστιχένιο eye guard για πιο "ανενόχλητη" παρατήρηση.Τα click stops είναι στα 8, 12, 16, 20 και 24mm. Συγκριτικά με το Vixen zoom αλλά και με τους σταθερούς Hyperion προσοφθάλμιους δεν διαπίστωσα διαφορές στο contrast. Η αναζήτηση των αντικειμένων γίνεται πιο εύκολα με τα 24mm και μόλις εμφανιστούν στο πεδίο ζουμάρω απλά στην επιθυμητή μεγέθυνση. Βέβαια υπάρχει και ο Televue zoom αλλά ο λόγος τιμής απόδοσης νομίζω ότι στον Baader είναι ο βέλτιστος, με 175 Ευρώ από την AKTIS ήταν πειρασμός.
  24. Βασίλης Δαγκλής

    about Telrad

    Φίλε Gauss, καλωσήρθες στο club των Dobson-άδων και καλορίζικο το Skywatcher, έχω και εγώ το ίδιο θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Τοποθέτησα έναν Telrad δίπλα στο Finder, η βάση με τα αυτοκόλλητα που περιέχεται στο κουτί κολλάει πολύ κάλα πάνω στον σωλήνα (δεν χρειάζεται να κάνεις τρύπες) και φέρει δύο βίδες που ξεβιδώνεις με το χέρι όταν θέλεις να βγάλεις τον Telrad (και εδώ έκανες πολύ καλη επιλογή θα σε βοηθήσει πολύ ιδίως αν έχεις κατεβάσει και τους χάρτες του Caldwell. http://www.utahskies.org/deepsky/caldwell/charts/caldwellTelrad.htm ) επομένως πρέπει να κρατάς ήδη την λύση στα χέρια σου. telrad on base
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης