Jump to content

taoman

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με taoman

  • Γενέθλια 02/21/1974

του/της taoman Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Να φοβάσαι αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις, γιατι απλά δεν τα γνωρίζεις. Πάντως είναι ηθικό και ουσιαστικό το χρέος μας να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση, ώστε να βελτιωθεί η ζωή μας και να παραδώσουμε και κάτι στην επόμενη γενιά. Και σε τελική ανάλυση δεν γίνεται βρε παιδιά να έχουν μαντρωμένους πάνω απο το μισό του ελληνικού πληθυσμού σε χρυσά,ασημένια,χάλκινα κλουβιά, και να τους δηλητιριάζουν καθημερινά, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
  2. taoman

    ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    Παιδιά εμένα μου φαίνεται καλούτσικο. Αλλα εσείς που γνωρίζετε περισσότερα, μπορείτε να μου πείτε αν κάνει και για επίγεια παρατήρηση? Επίσης αν βάλω την ψηφιακή μου στο προσοφθάλμιο, θα βγεί τίποτα καλό ή οχι. Επειδή ψάχνομαι για ενα καλό ερασιτεχνικό ρωτάω.
  3. taoman

    Hubble και ανακαλύψεις

    Όλα καλά και ωραία αλλα ΖΗΝΑ???????????? Εγώ πάντως θα προτιμούσα να τον λέγανε G.B. Junior
  4. Συμφωνώ με την άποψη του ότι δεν είμαστε το τελικό προϊόν της εξέλιξης μια και παραδείγματα τα βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά. (πχ Indigo). Επίσης, νομίζετε ότι είναι λάθος να μπορεί κάποιος να δεί τον κόσμο μας και το ,τα σύμπαν(ντα) σαν μια ολότητα, ένα ζωντανό οργανισμό, όπου κατα βούληση βελτιώνεται, εξελίσεται, καταστρέφει τα καρκινώματα του, και επανακτά τις δυνάμεις του? Θα μπορούσαμε να δούμε αυτήν την ολότητα σαν τον ίδιο το θεό? Φιλικά.
  5. Ευχαριστώ Πολύ για την βοήθεια. Θα ψάξω απόψε κιόλλας για τον Κρόνο και ελπίζω να τα καταφέρω. Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τον barlow. Τοποθετώ τον barlow στο κύριο σώμα του τηλεσκοπίου και αμέσως μετά το προσοφθάλμιο? παρακάμπτω δηλαδή εκείνο το περίεργο πραγμματάκι που συνήθως τοποθετώ το προσοφθάλμιο πάνω του (είναι γωνιακό εξάρτημα και αν με καταλαβαίνεις). Σε ευχαριστώ Πολύ πάντως και χαίρομαι για την άμεση ανταπόκριση. Βαλεντίνος Λαμπράκης
  6. Καλημέρα απο Αγιο Νικόλαο Κρητης. Μέσα απο χάρτες και κείμενα αρχαίων συγγραφέων προσπάθησα και προσπαθώ να ενταχθώ και εγώ στο θαυμαστό κόσμο σας. Έτσι αγόρασα ένα τηλεσκόπιο Sky watcher 60 700 AZ2 (το μικρότερο μοντέλλο) (100 ευρώ). Δυστυχώς στο μέρος που μένω δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ασχολούνται, οπότε δεν μπορώ να έχω κάποια βοήθεια απο εδώ. Αν δεν σας είναι δύσκολο και δεν σας τρώει το χρόνο σας, μπορείτε να μου απαντήσετε κάποιες απο τις ερωτήσεις μου? 1)Προσπάθησα με τις οδηγίες να συγχρονίσω τον ερευνητή με το κύριο μέρος αλλα μάταια. Τι δεν κάνω καλά? 2)Παρόλλα αυτά κατάφερα χθες βράδυ να δώ λιγάκι την Σελήνη (μέχρι που χάθηκε) Κατα την διάρκεια της παρατήρησης έκανα συνδυασμούς με τα μαραφέτια που ήλθαν μαζί με το τηλεσκόπιο αλλα δεν βγάζω άκρη. Τι είναι ο Barlow? (κατάφερα μάλλον να ανακαλύψω που τοποθετείται ), αλλα πάλι δεν εβλεπα τίποτα και ετσι τον εβγαλα. 3)Τι χρειάζεται το φίλτρο σελήνης που μου έδωσαν? το τοποθέτησα αλλά έβλεπα σκότος 4) Πως να ξέρω ποιο απο τα προσοφθάλμια που μου έδωσαν (35Χ, 70Χ) να χρησιμοποιήσω κάθε φορά? γιατι να έχω 2? 5)Τα άστρα φαίνονται ιδια είτε με γυμνό μάτι, είτε μέσα απο το τηλεσκόπιο. Γιατί? Γιατί δεν μπορώ να δω κανένα άλλο πλανήτη? 5) Τι μπορώ να δώ με αυτό το τηλεσκόπιο? Συγνώμη που σας ταλαιπωρώ, αλλά δεν ξέρω κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει. Το καλό είναι οτι δεν απογοητευομαι εύκολα, και θα ήθελα να αγοράσω καλύτερο αργότερα. Αλλα προς το παρόν δεν γνωρίζω πολύ βασικά πράγματα για να προχωρήσω έστω και λίγο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης