Jump to content

LUNA

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της LUNA Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. "ΓΛΑΥΚΟΣ ΘΡΑΣΑΚΗΣ" ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ;
  2. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξη για την πορεία της αθρωπότητας αλλά δεν είμαι. Όσο ο άνθρωπος θεωρεί την υπαρξή του δεδομένη δεν θα πολεμάει για την επιβιώση του, γιατί απλά δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει. Μειοψηφία είναι όσοι κοιτάζουν μπροστά και αφουγκράζονται τους μελλοντικούς κινδύνους από την αλόγιστη υπερκατανάλωση των πάντων. Οι περισσότεροι ακούγοντας επιβίωση γυρίζουν και κοιτάζουν στο παρελθόν σαν κάτι που δεν τους αφορά. Η ατενίζουν το μέλλον αλλά τους φαίνεται τόσο μακρινό που δεν τους αγγίζει. Οι πλεονότητα μάλλον αναφωνεί τους στίχους του Μάλαμα. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο .... μας
  3. Kωνσταντίνε καλησπέρα. Είμαι και εγώ πολύ νέα και ενθουσιασμένη με το αντικείμενο. Όταν ζήτησα αντίστοιχη γνώμη όλα τα παιδιά στο forum μου συνέστησαν σαν καλό ξεκίνημα το nightwatch. Τελικά το αγόρασα και τότε μόνο κατάλαβα γιατί όλοι μου το πρότειναν. Πραγματικά είναι ένας απίστευτος οδηγός που σε βάζει σε ένα αρχικό κλίμα και σε κάνει να χαίρεσαι για την επιλογή σου να ασχοληθείς με την ερασιτεχνική αστρονομία. Μέσα από την ανάγνωση μαθαίνεις και ανακαλύπτεις το αντικείμενο που περισσότερο σε γοητεύει και θέλεις να εμβαθύνεις. Έτσι και περιορίζονται κατά πολύ οι επιλογές σου στην αγορά τηλεσκοπίου και μπορείς ευκολότερα να επιλέξεις αυτό που θα σε βοηθήση στο να πλησιάσεις τους στόχους σου. Ούτε και εγώ βέβαια έχω καταλήξει, αλλά συνειδιτοποίησα ότι πρέπει για πολύ καιρό ακόμα να αναβάλω την αγορά τηλεσκοπίου για να μην καταλήξω με κάποιο που δεν θα ικανοποιεί τις επιθυμίες μου. Είμαστε στην αρχή μιας μαγευτικής πορείας. Εύχομαι λοιπόν σε σένα και στον εαυτό μου καλή διαδρομή.
  4. αν κατάλαβα καλά: Ενώ μέσω τηλεσκοπίου δεν διακρίνεις χρώματα αυτά αποτυπώνονται στις αστροφωτογραφίες;
  5. Δεν ξέρω αν όλοι όσοι πιστεύουν σε εναν Θεό, θεότητα ή θρησκεία έχουν σαν αρχή το πίστευε και μην ερευνα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει επιστήμονας, μια και η αρχή της επιστήμης είναι η έρευνα. Πως γίνεται άραγε να πιστεύεις ότι ένας θεός μας έπλασε και ταυτοχρονά να αναρωτιέσαι την προέλευση του ανθρωπινού γένους; Πως γίνεται να ασπάζεσαι κάθε τι που ένα θρησκευτικό δόγμα σου υποδεικνύει για πίστη και ταυτόχρονα να αναζητάς αποδείξεις που θα μπορούσαν να καταρρίψουν την ίδια σου την πίστη. Δεν θέλω να φανώ απόλυτη. Ο καθένας σίγουρα με απόλυτο σεβασμό μπορεί να πιστεύει ή μπορεί να ψάχνει την δικιά του αλήθεια. Αν όμως μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο από μόνη της η ερώτηση ακούγεται αντιφατική.
  6. Με επιφύλαξη θέλω να κάνω μια ερώτηση για την αστροφωτογραφία. Έχω δει αστροφωτογραφίες απο νεφελώματα, πλανήτες κ.τ.λ με υπέροχα χρώματα. Όμως κάπου διάβασα ότι με την παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπιο δεν μπορούμε να διακρίνουμε χρώματα. Οι αστροφωτογραφίες λοιπόν με χρώματα είναι μέσα από επεξεργασία με υπολογιστή;
  7. Χαίρομαι γιατί μόλις το πήρα. Αρχίζω ανάγνωση και επανέρχομαι δρυμίτερη με καινούργιες και για κάποιους, ανόητες ερωτήσεις. Αν και δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις, μόνο ανόητοι άνρθωποι που δεν γνωρίζουν να απαντήσουν!
  8. Σ' ευχαριστώ Inest. Μόλις φεύγω για να πάω να αγοράσω το nightwatch. Θα το διαβάσω και την δεύτερα θα παραγγείλω ως πλέον, επιστήμονας, ένα super τηλεσκόπιο. όχι μην χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και πάλι πλάκα κάνω. Σοβαρά τώρα, διάβασα στο site ότι είναι ένα καλό και αξιοπίστο βιβλίο για ξεκίνημα. Συμφωνείτε;
  9. Συγνώμη Γιώργη για το λάθος που έκανα με το nickname σου. Αλλά βλέπεις είμαι ξανθιά και εσύ χωρίς αίσθηση χιούμορ , δυστηχώς όμως δεν υπάρχει βιβλιογραφία που θα μπορούσα να σου συστήσω, γιατί βλέπεις η αίσθηση του χιούμορ είναι έμφυτη. Τα παραπάνω σαν μια μικρή παρένθεση.Κοίτα λοιπόν Γιώργο πως βλέπω εγώ τα πράγματα.Αν λοιπόν εγώ ήμουν "επιστήμονας" ή θεωρούσα ότι ήμουν, στην αστρονομία και ερχόταν ένας αδαής να με ρωτήσει, δεν θα τον χλευαζα για το θράσσος του, αλλά θα χαιρόμουν για το θάρρος του. Και Εγώ ο γνώστης αφού θα είχα διαβάσει την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας( Α για να μην μου απαντήσεις γνωρίζω ότι η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε επι Ιουλίου Καίσαρα το 48π.χ , αλλά αυτό λέγεται ειρωνία) , θα μπορούσα να απαντήσω συνοπτικά και εμπεριστατωμένα.Τις γνώσεις άλλωστε μπορεί να τις κατακτήσει ο οποισδήποτε που θα έχει την επιθυμία να το κάνει. Και βέβαια με κάθε έλλειψη αρνητισμού, θα τον ενημέρωνα. Εγώ λοιπόν θα ρωτάω ότι επιθυμώ να ρωτήσω και αν κάποιος σε αυτό το forum έχει την διαθεσή να μου απαντήσει ας μου απαντήσει.
  10. Αγαπητε εξωγήινε, πρώτον βρίσκω πολυ εύστοχο το nick name σου. Αν άπιαστο όνειρο για σένα είναι η αστροφωτογράφια, έστω και για ένα άτομο χωρις ιδέα για το αντικείμενο, αλλά με την επιθυμία να ασχοληθεί, μπορώ να φανταστώ με λύπη μέχρι που φτάνουν τα ονειρά και οι στόχοι σου. Ευτηχώς τα δικά μου όνειρα φτάνουν στο άπιαστο και μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει πολύ καλά με ότι έχω βάλει στο μυαλουδάκι μου. Με το ίδιο πείσμα λοιπόν θα διαβάσω θα ασχοληθώ και θα τα πάω περιφήμα. Εξάλλου ζήτησα μια γνώμη για εξοπλισμό που έτσι και αλλιώς, θα πάρω και πολύ σύντομα μάλιστα. Και αν χρειαστεί θα πάρω και εναν αστροφυσικό για ιδιαίτερα μαθήματα. Δεύτερο, στο μυαλό μου θέλω να πιστεύω ότι άτομα που κοιτάζουν τον ουρανό και αναρωτιούνται, μπορούν να περάσουν και να εμβαθύνουν, πέρα από την επιφανεία των πραγμάτων. Όταν λοιπόν έθεσα αυτήν την ερώτηση στο συγκεκριμένο forum, απευθυνόμουν σε άτομα που δεν θέτουν όρια στις επιθυμίες τους. Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις. Αν και το να τρομάξεις άτομο σαν εμένα είναι όντως άπιαστο όνειρο!!
  11. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ηδή έχω αρχίσει και κοιτάζω άρθρα από το forum. Απλά ανυπόμονη βιάζομαι να τα μάθω όλα τώρα. Πράγμα που διαπιστώνω ότι θα μου πάρει περισσότερο χρόνο Θα συνεχίσω την ενημερωσή μου μέσα από το site και θα επανέλθω με καινούργιες απορίες που σίγουρα θα αποκτήσω.
  12. Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε σχετικά με την αστροφωρογραφίες και την διαδικασία για να βγάζεις φωτογραφίες με τηλεσκόπιο. Ακόμη επειδή πολύ νέα με το αντικείμενο, ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεσκόπιο χωρις όμως να έχω ιδέα από μοντέλα, δυνατότητες κ.τ.λ Να προσθέσω, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο με την αστροφωτογραφία, ότι είμαι κάτοχος μιας dslr canon eos 350d
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης