Jump to content

sergios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    459
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από sergios

  1. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα με την Orion Optics. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τηλεσκόπιο μαζικής παραγωγής όπως είναι τα Celestron και τα Meade τα οποία θυμίζω ότι κατασκευάζονται στην Κίνα.

    Δεν άκουσα κανένα παράπονο μέχρι τώρα από κάτοχο τηλεσκοπίου αυτής της μάρκας (είμαι και εγώ κάτοχος ενός 8ιντζου με λ/8 οπτικά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος).

     

    Όσον αφορά τους εστιακούς λόγους το f/4 προσανατολίζεται σε ευρύτερο πεδίο παρατήρησης άρα κυρίως σε αντικείμενα βαθέως ουρανού, ενώ το f/6 δίνει μικρότερο πεδίο αλλά καλύτερη απόδοση σε πλανήτες. Ο f/4 (αν δεν μιλουσαμε για dob) είναι ένας γρήγορος εστιακός λόγος και είναι καλύτερος για φωτογράφηση βαθέως ουρανού.

  2. Είναι μια πολύ εύκολη και πρακτική μέθοδος όταν δεν διαθέτεις άλλα μέσα. Με αυτή τη μέθοδο παρατήρησα τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο ενώ ήμουν σε άσκηση με τον στρατό με χρήση στρατιωτικών κυαλιών steiner 7X50 και χωρίς ούτε καν χαρτόνι αφού η προβολή έγινε στο πάτωμα. Τηρουμένων των αναλογιών η παρατήρηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη.
  3. Το πρώτο λόγω του γρήγορου εστιακού λόγου θα είναι πολύ καλό στην αστροφωτογράφηση βαθέως ουρανού. Εσύ, όμως, ζητάς all around τηλεσκόπιο άρα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ των 2 και 3.
  4. Εμένα το όνειρο μου δεν είναι να ταξιδέψω ο ίδιος σε μια διαστημική αποστολή, αλλά να αναλάβω τον συντονισμό της. Με συγκινεί περισσότερο η στιγμή στις διάφορες ταινίες που όλοι στο "control" χειροκροτούν τον συντονιστή - διευθυντή της αποστολής.
  5. Δική μου άποψη:

     

    Το laptop είναι χρήσιμο για να βρίσκεις εύκολοτερα γνωστά αντικείμενα είτε με το να τυπώνεις λεπτομερέστερους χάρτες είτε συνδέοντας το απευθείας με το τηλεσκόπιο.

     

    Επειδή όμως δεν είναι αυτό που συζητάμε στο συγκεκριμένο topic αλλά το πως μπορεί κάποιος να ανακαλύψει κομήτες, νομίζω ότι ενα υψοαζιμουθιακό τηλεσκόπιο είναι η σωστή οδός λόγω της ευκολίας στον χειρισμό του.

  6. Υπάρχει ένας μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος έναν 40mm 1.25":

    Για να τον συνδέσει με την digital camera του.

    Ο εν λόγω προσοφθάλμιος παρουσιάζει ελάχιστο vignetting ειδικά για φωτογραφικές όπως η δική μου (minolta dimage z1) οι οποίες έχουν μεγάλο φακό. Γι'αυτό και εγώ είχα αγοράσει τον Οmni Plossl 40mm ο οποίος για τον σκοπό που τον ήθελα ήταν ότι πρέπει!

  7. Δεν ξέρω αν στην καινούρια έκδοση αφαιρείται ο σωλήνας, πάντως στο δικό μου δεν αφαιρείται. Αν όμως κάποιος θέλει να φωτογραφήσει piggyback ή Celestron (και η scopetronix νομίζω) βγάζει ένα εξαρτηματάκι το οποίο μπαίνει πάνω στον σωλήνα και επιτρέπει την τοποθέτηση piggyback φωτογραφικής (δέστε στο οπισθόφυλλο ενός Sky & Telescope του 2002-2003 περίπου που έχει τη διαφήμιση του Νexstar).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης