Jump to content

kap2108

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από kap2108

  1. Πραγματοποιήθηκαν όλα τα πιό πάνω, και πραγματικά ήταν αποκολλημένο από το peltier, τοποθετήθηκε νέα αλοιφή και συναρμολογήθηκε. Κατά την προσπάθεια γιά την λειτουργία της δεν την αναγνωρίζει το πρόγραμμα της ΑΤΙΚ, ενώ στην διαχείρηση συσκευών του Η/Υ φαίνεται ότι η κάμερα λειτουργεί και δεν έχει πρόβλημα, όμως το πρόγραμμα άλλα δείχνει. Τι μπορεί να συμβαίνει; Δεκτή κάθε βοήθεια. Ευχαριστώ Κώστας
  2. Καλησπέρα 'Αγγελε. Θα κάνω όλες τις ενέργειες όπως τις αναφέρεις και βλέπουμε. Ευχαριστώ Κώστας
  3. Μετά από πτώση της κάμερας παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την λειτουργία της. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει για την αποκατάστασή της ή την αποστολή της γιά επισκευή της (πώς,πού, κτλ) κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ Παραθέτω φωτογραφίες :
  4. Και εγώ ευχαριστώ, σήμερα το παρέλαβα. Άψογο.
  5. kap2108

    TS 150 f/4 Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α

    Θα ήθελα να αναφέρω ότι το τηλεσκόπιο πλέον φωτογραφίζει κανονικά ,δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ευθυγραμμισμένο τέλεια. Το πρόβλημα λύθηκε όταν ό εστιαστής σφίχτηκε εσωτερικά και τοποθετήθηκε σε άλλες τρύπες 5mm πιό κάτω από τις παλιές πρός το πρωτεύων κάτοπτρο, που ανοίχτηκαν.Δηλαδή το τηλεσκόπιο είχε από κατασκευής πρόβλημα, αγοράζουμε πράγματα διαλογής , μη ελεγμένα για καλή λειτουργία κτλ. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια να μην τα παρατήσω αλλά να προσπαθήσω να βρώ λύση,με τον ένα ή άλλο τρόπο,όμως πολλές φορές δεν είναι ανικανότητα δική μας, αλλά κατασκευαστικό σφάλμα και δεν αναγνωρίζονται. Ευχαριστώ.
  6. kap2108

    TS 150 f/4 Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α

    Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την βοήθεια που μου προσφέρετε. Είχα ένα SW 150 f/5 με το οποίο δεν είχα κανένα πρόβλημα, δυστηχώς το έδωσα και τώρα φωτογραφίζω με το ED 80 και το RC. Οι στρεβλομένες ακτίνες της αράχνης, μου ήρθαν έτσι από την ΑΚΤΙΣ φίλτατε HOMO. Φίλε Τάσο δεν πολυσυμμετέχω στις συζητήσεις του forum, αλλά καθημερινώς διαβάζω αυτά που γράφετε και μαθαίνω για ότι δημοσιεύετε και γενικά για ότι αφορά την αστροφωτογραφία, υπάρχει ένα τοπικό site (www.axirostrata.gr ) και εκεί ανεβάζω τις φωτογραφίες μου.Δεν υπάρχει πρόβλημα υποτίμησης, πάντα πρέπει να δεχόμαστε να μαθαίνουμε, γιατί δεν τα ξέρουμε όλα και άλλοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο από εμάς και έχουν εμπειρία. Θα χρησιμοποιήσω ένα προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης και θα προσέξω να μην έχω στρεβλώσεις σε πρωτεύων και στο δευτερεύων , δεν θα τα παρατήσω. Με τις παρατηρήσεις και υποδείξεις σας πιστεύω θα τα καταφέρω ,να έχω τα αποτελέσματα του Στάθη. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.
  7. Όπως αναφέρεται και πιό πάνω ζητάω τηλεσκόπιο 6'' f/5 κατά προτίμηση SkyWatcher το μπλέ. τηλ. 6973957661 Κώστας.
  8. kap2108

    TS 150 f/4 Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α

    Όλοι αναφέρεστε να κάνω ευθυγράμμιση, πιστεύετε δηλαδή ότι δεν έχω προσπαθήση να κάνω ευθυγράμμιση και ότι δεν ξέρω, σας αναφέρω λοιπόν ότι τα έχω προσπαθήση όλα και γι’αυτό και το έστειλα στην ΑΚΤΙΣ μήπως και καταφέρουν αυτοί κάτι, αλλά εις μάτην όπως είδατε στις φωτογραφίες που παραθέτω. Σας αναφέρω επιπλέον ότι :έχω SW Νευτώνια 10’’ και 8’’ f/5 ΄΄, 5’’ f/8 ,ένα Meade LX200 EMC f/10 ,RC 6’’ f/9 ,τέσσερα διοπτρικά ,100mm δύο,ένα 80mm SW ED ,& 66 WO ED (ΚΑΙ ΕΝΑ TS 150 f/4 που δεν εστιάζει).Ζητάω συγνώμη για αυτό μου το ξέσπασμα, αλλά μου το έστειλε σε χειρώτερη κατάσταση από ότι το έλαβε και είχε το θράσος να γελάει και από πάνω όταν του είπα ότι είναι αδύνατον στην κατάσταση που είναι να έχει βγάλει αυτές τις φωτογραφίες που μου έστειλε. Ευχαριστώ και συγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου σας και του Astrovox.
  9. kap2108

    TS 150 f/4 Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α

    Ευχαριστώ για τις συμβουλές , την πολύ καλή διάθεση για βοήθεια και γενικά την συμπαράσταση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω , αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά. Δίνουμε κάποια χρήματα και πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουν μία ανταποδοτική αξία έστω και μικρή και όχι να τρέχουμε έπειτα να αγοράζουμε άλλα πράγματα για να φτιάξουμε αυτά που έπρεπε να είναι σωστά φτιαγμένα από τον κατασκευαστή. Το τηλεσκόπιο το αγόρασα για να το χρησιμοποιήσω ως φωτογραφικό και από ότι φαίνεται την πάτησα. Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.
  10. kap2108

    TS 150 f/4 Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α

    Παραγγέλθηκε και αγοράστηκε από ΑKTIS , με την παραλαβή ,το ίδιο βράδυ έγινε και η δοκιμή . Το τηλεσκόπιο δεν εστίαζε, μόλις πήγαινε να εστιάσει αμέσως ξαναγύριζε και το άστέρι αποκτούσε ακτίνες. Απόπειρα για επίγειο στόχο, δεν μπορούσε να εστιάσει ήταν φλού η εικόνα, αλλαγή προσοφθαλμίου, μία από τα ίδια. Προσπάθεια για ευθυγράμμηση. Το τηλεσκόπιο άρχισε να χειροτερεύει. Αναφορά για το πρόβλημα στην ΑΚΤΙΣ . Μου είπε ο κος Ηλιόπουλος ότι φταίει η ευθυγράμμηση. Το τηλεσκόπιο εστάλει στην ΑΚΤΙΣ για ευθυγράμμηση.Μετά από δύο εβδομάδες και κατόπιν ευθυγραμμήσεως από την ΑΚΤΙΣ,μου εστάλει μήνυμα ότι το τηλεσκόπιο ευθυγραμμίστηκε και ότι οι φωτογραφίες που μου στέλνει είναι με το τηλεσκόπιό μου. Με την παραλαβή το τηλεσκόπιο στήθηκε και άρχισε ο έλεγχος.Με την χρήση του leaser η κουκίδα ήταν κοντά στον κύκλο, με την χρήση όμως του καπακιού στον εστιαστή από την οπή , δεν υπήρχε καμμία ευθυγράμμηση. Με την χρήση της DSI II ελήφθησαν φωτογραφίες των 2’’ για την ευθυγράμμηση αφεστιασμένες και για την στρογγυλότητα των άστρων . Οι φωτογραφίες εστάλησαν στην ΑΚΤΙΣ ,ο κος Ηλιόπουλος μου ανέφερε ότι κατά την μεταφορά έχασε την εστίαση .Οι βίδες ήταν πολύ καλά σφιγμένες από ότι διεπίστωσα και δεν ήταν χαλαρές, για να χάσει την ευθυγράμμηση. Να προσθέσω ακόμη ότι μεταξύ αράχνης και δευτερεύοντος δεν χωράει ούτε καρφίτσα.Πιστεύω ότι κάποιο λάκο έχει η όλη υπόθεση. Γεγονός είναι ότι:α.το ΤS150 F/4 ήρθε και ήταν χύμα από την αντιπροσωπία; β.Η ΑΚΤΙΣ δεν μπόρεσε να κάνει ευθυγράμηση παρά την πείρα και εμπειρία σαράντα ετών κατά τα λεγόμενά τους; γ. Φάτο στην μάπα όπως είναι και άντε να βρείς το δίκιο σου. Πιο κάτω παραθέτω φωτογραφίες που έβγαλε η ΑΚΤΙΣ με το τηλεσκόπιο www.aktistar.com/TS150f4/TS150f4.htm και κατόπιν αυτές που έβγαλα εγώ όταν μου εστάλει ευθυγραμμισμένο. Στην συνέχεια είναι φωτογραφίες της κατάστασης της αράχνης που συγκρατεί το δευτερεύων και της ευθυγράμμησης που έχει υποστεί το τηλεσκόπιο με το οποίο έβγαλε τις αναφερώμνες φωτογραφίες η ΑΚΤΙΣ. Παρακαλώ εάν μπορείτε να βοηθήσετε να βρώ μια άκρη και να φτιάξω σε ανεκτά καλή κατάσταση το τηλεσκόπιο, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Πωλούνται και ξεχωριστά. Νέα τιμή για το σύνολο 250 euro
  12. Πωλείται τηλεσκόπιο Skywatcher 150/750,βάση EQ3-2 , προσοφθάλμια 25mm,10mm skywatcher που ήρθαν με το τηλεσκόπιο. Μοτέρ ορθής αναφοράς & απόκλισης για την βάση EQ3-2, υπάρχει θύρα στο κοντρόλ για οδήγηση με autoguide commader . Το τηλεσκόπιο θα αποσταλεί με την αρχική του συσκευασία. Τιμή 280€ τηλ. 6973957661 ή π.μ. Ευχαριστώ
  13. Ζητείται μοτέρ DEC,ή R.A. από βάση Meade LXD55-75. Τηλ. 6973957661 ή π.μ. Ευχαριστώ. Κώστας.
  14. kap2108

    Tracking με βάση Dob

    Γιώργο πιστεύω ότι αυτή η κατασκευή είναι πιό εύκολη και πιό εφικτή,με λιγότερη επεξεργασία και μηχανουργική κατεργασία. Κράτα μας ενήμερους για την πορεία της κατασκευής σου.Καλή επιτυχία. Φιλικά Κώστας.
  15. kap2108

    Tracking με βάση Dob

    Μανούσο, θα ακολουθήσεις τα βήματα: www.conrad.com/ πάνω στην μπάρα δεξιά θα δεις ---------modellbau-----Technischer Modellbau------Strinzahnrader ------Strinzahnrader Polyacetal Modul 1 είναι το δεύτερο στη σειρά 120 Ζ το γρανάζι,για τον ατέρμονα πας από Technischer Modellbau στο Schneckenradsatze και είναι το τελευταίο στην σειρά.Πιστεύω να βοήθησα.
  16. kap2108

    Κατασκευή Dob Platform

    Μανούσο γείά σου.Το συνολικό κόστος ήταν:Μοτέρ από e-bay $65,γρανάζια από conrad 40 euro,autostar $120.ρουλμάν 20 euro.Σύνολο περίπου 170 euro.Κάθε μηχανισμός στηρίζεται σε δύο ξυλόβιδες,εάν ξεβιδώσεις την μία τότε απεμπλέκεις το γρανάζι και εργάζεται σαν DOB.Μπορείς να βάλεις ισχυρό ελατήριο και έτσι να κάνεις την απεμπλοκή και εμπλοκή χωρίς να γυρίσεις την βάση.Εάν χρησιμοποιήσεις γρανάζια όπως των βάσεων γιά ατέρμονα κοχλία τότε θα έχεις την δυνατότητα πολύ καλής οδήγησης.Τα γρανάζια αυτά είναι ευθείας οδόντωσης και δεν συνεργάζονται καλά με ατέρμονα κοχλία. Εάν μπορώ να βοηθήσω επιπλέον στείλε π.μ. Φιλικά Κώστας.
  17. Σωλήνας 127mm (5”) Meade και προσοφθάλμια 4,9,12mm Meade MA. Βάση EQ2. Μοτέρ ορθής αναφοράς για EQ2. Μεταφορικά του αγοραστή Πωλούνται και χωριστά. τηλ.6973957661
  18. kap2108

    Καλή Χρονιά!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΕΣ
  19. kap2108

    Meade 4000 5mm eyepiece

    Ενδιαφέρομαι γι' αυτά τηλ. 6973957661,ή στείλε π.μ.
  20. kap2108

    Βαλιτσα MEADE

    Γειά σου Παναγιώτη .Δεν έχουμε πρόβλημα κανένα.Προ δύο ημερών πήρα το skywatcher 150/750 ,έχω zoom 7-21mm και φίλτρο Σελήνης.Έχω και Newton 114/900 ενός φίλου το οποίο και θα επιστρέψω.Παρατηρώ από Αμφισσα, όποτε το επιτρέπει ο καιρός.Προσπαθώ να οργανωθώ, είμαι νέος στο hobby αν και μεγάλος στην ηλικία.Κάθε παρατήρηση δεκτή, ιδίως όσον αφορά τον εξοπλισμό.Ευχαριστώ. Όταν γράφετε π.μ τι ενοείτε.
  21. kap2108

    Βαλιτσα MEADE

    Αγαπητέ Παναγιώτη <Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας σου>,ο "KOTS"ζήτησε να το συζητήσουμε και δεν ζήτησε την γνώμη σου. {Όταν εμείς κοιτάμε τ΄άστρα κάποιοι άλλοι ίσως περπατούν πάνω τους και σίγουρα όχι από τον δικό μας κόσμο,διότι είμαστε πολύ μικροί ακόμα.} Αγαπητέ "KOTS"έγραψες να το συζητήσουμε,θα μπορούσες να πείς ότι αυτή είναι η τελική τιμή και να σου απαντήσω ανάλογα.Η προσφορά η δική μου είναι 185 .Αλλιώς να τα πάρει ο Παναγιώτης με 200. Χάρηκα γιά την επικοινωνία μαζί σας.
  22. kap2108

    Βαλιτσα MEADE

    Είμαι νέος στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας ,και οι επιλογές μου δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβές,διότι μπορεί να μην μου αρέσει και να σταματήσω.Έπειτα, δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα όσον αφορά τον εξοπλισμό.Το τηλ. μου είναι 6973957661. Ή γράψε το δικό σου να πάρω να μιλήσουμε.
  23. kap2108

    Philips Toucam Pro II

    Ευχαριστώ .Κώστας
  24. kap2108

    Βαλιτσα MEADE

    Υπάρχει κάποια καλύτερη προσφορά;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης