Jump to content

ouakoda

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από ouakoda

  1. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Δεν έχω καμιά ανάγκη να κρυφτό πίσω από την ανωνυμία του internet. Έρχεται και η σειρά σου.... ένας ένας όμως...
  2. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Καλά άμα με πετύχεις γράψε μου !!!! Μόλις σου έγραψα...
  3. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Όχι φυσικά! Μου αρέσει η υγειή κόντρα γιατί από μέσα της βγαίνουν συμπεράσματα, νέες ιδέες και απόψεις. Πρέπει να έχουμε άποψη όλοι μας. Δεν μίλησε κανείς για σωστά. Το σωστό είναι να κάνει πλήρη κύκλο η μπαταρία (πλήρη φόρτιση - πλήρη αποφόρτιση). Μιλάμε για ανάγκη. Όσο χρόνο θα χρειαστείς για να κάνεις τα crack στο PC και λιγότερο γιατί μόνο το iTunes θέλει εγκατάσταση. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Και για ότι είπαμε μέχρι τώρα ποτέ δεν αναφέρθηκε το jailbreak. Και σίγουρα με ότι θέλεις να μάθεις πρέπει να ασχοληθείς. Δεν ειρωνεύτηκα ούτε προσβλήθηκα ούτε μου επιτέθηκες. Εγώ δεν είδα τίποτα από αυτά! Σιγά μην μαλώσουμε για τα netbooks και τα iPhones. Αλλά άμα σε πετύχω και εσένα έξω..... (γιατί έχω και έναν πιο πάνω που θέλω να πετύχω) Στο θέμα μας. Ποιος άλλος το χρησιμοποιεί και με τη software! Και κανένας με Netbook ρε παιδιά. Ειδικά στα netbook θέλω να ξέρω πιο software. Υποθέτω το Stellarium θα παίζει μια χαρά.
  4. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Συμφωνώ! Αλλά και τα παλαιότερα μοντέλα παίρνουν νέες λειτουργίες δεν τα ξεχνάνε. (multitasking στο 3GS ασχέτως που θα εμφανιστεί και iPhone HD) Ναι αλλά άμα ξεβιδώνουν την ίδια βίδα? Πιο από τα δυο θα ήταν καλύτερο? Το έπιασες? Η βίδα είναι το θέμα και πως θα την ξεβιδώσουμε ευκολότερα!! Βαριέμαι να παρεξηγούμε... Αλλά άμα σε είχα μπροστά μου..... Και κάτι ακόμη. Δεν έκανα το Θέμα να δούμε αν η Apple είναι καλή εταιρία η το iPhone είναι κάλο τηλέφωνο. Ας συγκεντρωθούμε στο θέμα. iPhone vs Netbooks στην αστρονομία!!!
  5. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Θα διαφωνήσω γιατί τα συγκρίνουμε όχι γιατί είναι ίδια αλλά γιατί τα χρησιμοποιούμε και τα δυο στην αστρονομία. Η αστρονομία είναι το κεντρικό θέμα μας και συγκρίνουμε τα εργαλεία. Κανένα από τα δυο δεν δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.
  6. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Α! Ωραία κάποιος με επιχειρήματα!!! Μου αρέσει! Ξεκινάμε: Αυτό είναι αλήθεια αν και θα αλλάξει το καλοκαίρι με την έλευση του iPhone OS 4.0 που θα υποστηρίζει και multitasking. Ναι φανταστικό το flash στα netbooks. Ένα βίντεο σε HD δεν μπορούν να παίξουν ομαλά. Άντε για να μην λέω και πράματα που είναι λάθος δεν είναι όλο το φταίξιμο στα netbooks αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η Adobe που ακόμα κάνει software decoding το flash. Όλες οι μεγάλες ιστοσελίδες αλλάζουν και υποστηρίζουν HTML5. Τέλος εποχής με το απαράδεκτο flash; Για να συνδέσεις τι? GPS, Internet, πυξίδα, επιταχυνόμετρο είναι ήδη πάνω στην συσκευή. Το μόνο μείον είναι για την οδήγηση ενός ρομποτικού τηλεσκοπίου άμα χρειάζεται αλλά δεν είμαι σίγουρος και ας μας διαφωτίσει κάποιος. Δεν ξέρω άμα γίνετε μέσω bluetooth, wi-fi. Ναι ο Steve Jobs είναι τέτοιος. Θέλει αυτός να σου λέει πως να κάνεις κάτι και πιστεύει ότι μόνο αυτός ξέρει πως πρέπει εσύ να το κάνεις σωστά. Εξάλλου δεν είναι άσχημος ο τρόπος άμα τον συνηθίσεις, έχει και τα καλά του. Εδώ τα windows συνηθίσαμε... Αλλά υπάρχουν λύσεις και γι΄ αυτό. (να έχουμε το iPhone σαν σκληρό δίσκο) Για να είμαστε πιο ακριβείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και τηλέφωνο το iPhone και σίγουρα είναι κάτι που πάντα το έχουμε μαζί μας. Όταν μιλάμε για κόστος σίγουρα θα πρέπει να προσθέτουμε στο netbook και το κόστος του τηλεφώνου μας. Δεν πρόκειται να πάω σε ένα βουνό η κάπου απόμερα για παρατήρηση και να μην έχω μαζί μου τηλέφωνο. Δεν ξέρω άμα συμφωνείτε? Πείτε μου!
  7. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Συγνώμη πυξίδα εννοώ..!!! Βασικά όλα τα iPhone (2G, 3G, 3GS) και iPod Touch δουλεύουν με όλα τα προγράμματα αστρονομίας. Μόνο η πυξίδα του 3GS κάνει μια μικρή διαφορά (βλέπε star-spotter) την οποία μπορείς να την υποκαταστήσεις με το GPS. Το μονό που χρειάζεται να κάνεις είναι καμιά 10αρια μετρά για να σου δείξει το GPS τον βορρά. Δεν υποκαθιστά το star-spotter απλά έχεις πυξίδα μαζί σου.
  8. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Ναι δουλεύει απλά δεν έχει την δυνατότητα star-spotter διότι δεν έχει κάμερα. Παρακαλώ. Υπάρχει το Palm Pre... Δες το και εσύ το iPhone μπορεί να σου αρέσει πιο πολύ από το Palm.....!!! Βλέπω είναι κι΄άλλοι που το χρησιμοποιούν για αστρονομία!
  9. ouakoda

    Αστρονομία: iPhone vs Netbooks

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι πόσο άτυχος μπορεί να είσαι αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται γενικά στο iPhone. Επίσης ναι ισχύει αυτό με το φόρτισμα. Είναι χαρακτηριστικό του iPhone αυτό που είπα και δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου. Τουλάχιστον σε μένα δουλεύει. Όποιος διάβασε το το λίνκ της ιστοσελίδας του Star Walk μάλλον θα κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και δεν ισχύει. Εγώ πάντως ποτέ δεν χρειάστηκα "ένα σύστημα φωτοκύτταρου". Ένα παράδειγμα έδωσα για ένα πρόγραμμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα και δωρεάν και επί πληρωμή. Συγκεκριμένα το Star walk κοστίζει 2,39 ευρώ. Το Distant Suns δεν είναι δωρεάν όπως λες αλλά κοστίζει 5,49 ευρώ. Το τι χώρο χρειάζεται ο καθένας είναι κάτι προσωπικό και δεν έχει καμία σχέση με το τι έκδοση θα διαλέξει ο ενδιαφερόμενος. Όσο για την μητρική σίγουρα δεν μπορείς να καταλάβεις άμα έχει διαφορά η όχι. Ένα (έστω 2 και 3) ανοίγματα τις συσκευής δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις από το hardware της. Απάντησα και παραπάνω. Ανάλογα την έκδοση το iPhone (γύρο στα 500 ευρώ) συν το software (2,39 ευρώ). Άμα θέλεις δεν αγοράζεις και χρησιμοποιείς τα δωρεάν. Είσαι σίγουρος ότι έχεις iPhone? Βασικά με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε κανένα άλλο τηλέφωνο πέρα αυτών που έχουν windows mobile. Εγώ ξέρω κόσμο που ξέρει να χρησιμοποιεί και τα sony ericsson και τα nokia, samsung και ότι άλλο υπάρχει στην αγορά. Τα mac και γενικός οι υπολογιστές της Apple είναι για όλους. Δεν χρειάζεσαι mac για να σου αρέσει το iPhone. Απόδειξη οι πωλήσεις τις συσκευής. Αυτά!
  10. Σε αυτό το θέμα θα δούμε την σύγκριση ανάμεσα στα iPhone και τα Netbooks σε ότι αφορά την αστρονομία. Ξεκινάμε λοιπόν: iPhone 3G S Συν: Αυτονομία (διαρκεί ώρες αλλά και με 20 λεπτά φόρτισης πχ. μέσα στο αμάξι μπορεί και αναπληρώσει το 80% τις μπαταρίας) Πυξίδα GPS Τιμή συσκευής (διότι είναι και τηλέφωνο) Internet (Με ένα ποσό της τάξης των 5 ευρώ/μήνα) Μέγεθος Φτηνό και ποιοτικό software (όπως το Star Walk) που υποστηρίζει και την πυξίδα του τηλεφώνου ώστε απλά σημαδεύουμε στον ουρανό και μας λέει τι βλέπουμε. ------------------------------------------------------------------ Netbooks Συν: Μεγαλητερη οθόνη Αυτονομία Πληθώρα software Μεγαλύτερη εξοικείωση (Windows) Τιμή (γιατί υπάρχουν προσφορές που είναι όντως πολύ φτηνές) Υπομονή θα προστεθούν κι'άλλα. Είμαι στην έρευνα τώρα.
  11. ouakoda

    netbook

    Υπάρχουν πολλά συν στο να βγαίνεις με το iPhone σίγουρα και μερικά μείον. Θα κάνω ένα πιο αναλυτικό θέμα σχετικά.
  12. ouakoda

    netbook

    Τον τελευταίο καιρό βγαίνω μόνο με το iPhone μου. Υπάρχει αρκετό software και μου φτάνει άπλα να κατατοπιστώ. Και αυτονομία και GPS και πυξίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης