Jump to content

kostis7g

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της kostis7g Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα και καλό χειμώνα σε όλους. Εχθές έγινε το πρώτο δίωρο Αστρονομίας. Ομολογώ ότι παρόλο που διδάσκω φυσική για πάνω απο 10 χρόνια, είχα ένα άγχος για το αν θα μπορέσω να εντυπωσιάσω τα παιδιά. Δεδομένου του μικρού ενδιαφέροντος (μόνο 5 μαθητές δήλωσαν το μάθημα σε σύνολο >120) κινδυνεύει ακόμα και να μην σχηματιστεί το τμήμα αν έστω και ένας φύγει... Νομίζω πάντως πως πήγε καλά! Επιστράτευσα όλο το πολυμεσικό μου οπλοστάσιο (Starry night, internet) σε συνδυασμό με σκοτεινή αίθουσα (είχα καλυψει τα παραθυρα με μαυρο χαρτόνι) και το αποτέλεσμα ήταν καλό (πιστέυω) για εισαγωγή. Τους υποσχέθηκα φυσικά ότι σύντομα θα κάονουμε βραδιά παρατήρησης για να αξιοποιήσουμε και το τηλεσκόπιο του σχολείου και ίσως ανεβούμε και Πάρνωνα αν το επιτρέψει το σχολείο. Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να βρίσκω πάντα υλικό για να κρατώ το ενδιαφέρον τους αμείωτο... Ήδη προετοιμάζομαι για το επόμενο δίωρο!!!
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ είχα μάθημα την κυριακή και έπρεπε να φύγω... . )Οι Καλοκαιρινές προετοιμασίες της Γ λυκείου βλέπεις... Ελπίζω όμως να τα πούμε επάνω τον Αϋγουστο!!!
  3. Kαλημέρα σε όλους! Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν για μένα ξεχωριστό μιας και συμμετείχα για πρώτη φορά σε εξόρμηση της ΕΑΕ. Ηταν μια θαυμάσια εμπειρία που μόνο όποιος την ζήσει μπορεί να καταλάβει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βαγγέλη Τσάμη για την πρόσκληση, τον Νίκο Τρεμούλη για την πολύτιμη βοήθεια το μάθημα και το επί τόπου sky tour τον Λεωνίδα Παπασωτηρίου για την επίδειξη του LX και το manual, αλλά και όλους που γνώρισα στον Πάρνωνα. Είχε πολύ δίκιο ο Βαγγέλης όταν με καλούσε για να δω ιδίοις όμασι τι σημαίνει παρατηρησιακή αστρονομία. Κανένα βιβλίο και κανένα software, όσο καλό και να είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το δέος που αισθάνεται κανείς βλέποντας τους διπλούς, τα νεφελώματα και τους γαλαξίες μπροστά στα μάτια του. Σας ευχαριστώ παιδια για την ευκαρία που μου δώσατε, ελπίζω να τα πούμε πάλι σύντομα. Κώστας Μπίλιας
  4. Kαλημέρα σε όλους! Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν για μένα ξεχωριστό μιας και συμμετείχα για πρώτη φορά σε εξόρμηση της ΕΑΕ. Ηταν μια θαυμάσια εμπειρία που μόνο όποιος την ζήσει μπορεί να καταλάβει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βαγγέλη Τσάμη για την πρόσκληση, τον Νίκο Τρεμούλη για την πολύτιμη βοήθεια το μάθημα και το επί τόπου sky tour τον Λεωνίδα Παπασωτηρίου για την επίδειξη του LX και το manual, αλλά και όλους που γνώρισα στον Πάρνωνα. Ελπίζω παιδιά να τα πούμε πάλι σύντομα!
  5. H χαρά δική μου! Λύθηκε και το θέμα με το νέο manual.
  6. Kαλημέρα! Σε ιδιωτικό σχολείο στη Βάρη Αττικής. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα μπορέσω να δανειστώ από ένα φίλο ενα 114mm (4.5") Altazimuth Reflector MODEL DS-2114ATS-TC , ώστε να μην είμαι "μπακούρι" στον Πάρνωνα Mήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να βρω το manual??? Δεν το βρίσκω στη λίστα με τα manual της Meade. (Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν φυλανε τα manual... )
  7. Θα χωρέσουν 2 στο αμάξι σου? Γιατί από ότι έμαθα θα κουβαλήσεις και του Νίκου!!!
  8. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το Manual. To βρήκα και το κατέβασα. Σίγουρα βοηθάει. Κανονίζω και εγώ για την εξόρμηση στον Πάρνωνα. Θέλω πολύ να συμμετάσχω, έστω και χωρίς τηλεσκόπιο. Βρίσκομαι στη διαδικασία εύρεσης ξενοδοχείου μιας και η σύζυγος δεν είναι συνηθισμένη στο camping...
  9. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε σίγουροι ότι θα σας αγγαρέψω για βραδιές παρατήρησης με το νέο σχολικό έτος!!! Το σχολείο άλλωστε είναι σε καλό μέρος, σχεδόν σε βουνό στη βάρη αττικής!!!
  10. Eυχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και τις υποδείξεις σας. Μέχρι στιγμής έχω έρθει σε επαφή με την εταιρία που κατασκευάζει το starry night για να μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την σειρά starry night education for high school (δείτε εδω: http://www.starrynighteducation.com/product_12.html ). Επίσης βρήκα το τηλεσκόπιο του σχολείου το οποίο είναι το ΜΕΑDE 10'' LX200GPS Schmidt-Cassegrain. ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν βρήκα πουθενά το manual πρεπει τώρα να ψάξω στο ιντερνετ ελπίζωντας ότι θα το βρώ εκεί. Έχει κάποιος φίλος εμπειρία από το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και τις δυνατότητες του? Θα προσπαθήσω να έρθω και σε επαφή με την προμηθεύτρια εταιρία γιατί κάνει κάποιους περίεργους θορύβους κατά την λειτουργία του. Ευχαριστώ τους φίλους nicktremoulis kai vtsamis, θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί σας παιδιά. Θέλω να εξομολογηθώ, ότι στην αρχή ήμουν πολύ αγχωμένος με το όλο θέμα κυρίως λόγω της άγνοιάς μου. Με βοηθάτε όμως πολύ να συνεχίσω την αναζήτηση!!!
  11. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις απαντήσεις σας και τον χρόνο που διαθέτετε. Αύριο θα πάω σχολείο να δώ την μάρκα και τον τύπο του τηλεσκοπίου, οπότε θα μιλάμε πιο χειροπιαστά. Ευχαριστώ και πάλι.
  12. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Είμαι καθηγητής Φυσικής αλλά ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί με την αστρονομία πέρα από ένα μάθημα επιλογής στο Πανεπιστήμιο. Στο νέο σχολικό έτος όμως θα αναλάβω το μάθημα Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής της Β λυκείου και θα ήθελα να γίνει με την χρήση όλων των δυνατών εποπτικών μέσων που παρέχει η τεχνολογία. (Σιχαίνομαι τον πινακα και την κιμωλία). Θα ήθελα εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει να μου απαντήσετε κάποιες από τις (πολλές δυστηχώς) απορίες μου. 1. Χρειάζομαι εκπαιδευτικό υλικο. Αυτό είναι σίγουρο . Έχω εντοπίσει το Starry Night edu for grade 9-12. Έχει κάποιος εμπειρία από την σειρά αυτή; Έχει να προτείνει κάποια άλλη? 2. Γνωρίζετε αν υπάρχουν ιστοσελίδες με προγράμματα, προσομοιώσεις για το θέμα, κατα προτίμηση ελεύθερα? 3. Το σχολείο διαθέτει ένα πολύ ακριβό τηλεσκόπιο (άυριο θα είμαι σε θέση να ξέρω την μάρκα και το μοντέλο) το οποίο σκουριάζει στο εργαστήριο αφού κανείς δεν έχει ασχοληθεί μαζί του. Ξέρω ότι είναι ακριβό και σύγχρονο (με δέκτη GPS, auto tracking σύνδεση με PC κλπ) ΘΕΛΩ πολύ να εντάξω δραστηριότητες με το τηλεσκόπιο αυτό αλλά δεν έχω ιδέα απο τηλεσκόπια. Υπάρχει κάπου ένας οδηγός βήμα βημα για να αρχίσω τουλάχιστον τα βασικά? 4. Αυριο σκοπεύω να αγοράσω το starry night astronomy and space pack (50 euro) για να ξεκινήσω από κάπου. Πιστεύετε θα με βοηθήσει? Ζητώ συγνώμη για την αμάθεια μου και την κατανόηση σας αν καποια απο αυτα σας φαινονται ανόητες ερωτήσεις αλλα μπαίνω σε ένα θαυμαστό κόσμο με ελάχιστες γνώσεις. Και το θέμα είναι πως πρεπει το μάθημα να γίνει εντυπωσιακό και εκπαιδευτικό μαζί ώστε να κερδίσουμε τους μαθητές. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Βασίζομαι στην βοήθειά σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης