Jump to content

Aggelos Kechagias

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4480
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Aggelos Kechagiasτελευταία νίκη στο Φεβρουάριος 5

Το Aggelos Kechagias είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

3 ακόλουθοι

Σχετικά με Aggelos Kechagias

  • Γενέθλια 08/25/1979

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Aggelos Kechagias Επιτεύγματα

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος

Recent Badges

72

Φήμη

  1. Καλημέρα σε όλους, Καταρχάς θεωρώ σημαντικό να ειπωθεί ότι όποιος δεν έχει παρευρεθεί σε προηγούμενες ΠΕΕΑ ή δεν έχει συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωσή τους, είναι λογικό να μην έχει πλήρη εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο και ποιες δυσκολίες καλούνται να διαχειριστούν οι διοργανωτές. Μιλάμε για διοργανώσεις που πραγματοποιούνται σε παρθένα δασικά περιβάλλοντα, με ελάχιστες έως μηδενικές υποδομές. Η διαχείριση μεγάλου αριθμού ανθρώπων και οχημάτων σε τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά απαιτητική και πολλές φορές οριακή. Ειδικά σε περιοχές όπως ο Πάρνωνας, όπου έχουμε ξαναβρεθεί, τα ζητήματα ασφάλειας είναι απολύτως υπαρκτά και σοβαρά. Όπως και στις προηγούμενες ΠΕΕΑ, έτσι και στη φετινή, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της διοργάνωσης αν οι συνθήκες το επιβάλλουν (π.χ. υψηλός δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς). Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε πολύ εδώ — όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει να υπάρχουν εκατοντάδες ή και χίλια άτομα σε ένα βουνό, χωρίς εύκολες διεξόδους, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιορισμός της δημόσιας προβολής δεν έχει να κάνει με αποκλεισμούς ή «ελιτισμό», αλλά με τη ρεαλιστική ανάγκη να διατηρηθεί η διοργάνωση διαχειρίσιμη, ασφαλής και ουσιαστική για αυτούς για τους οποίους πρωτίστως σχεδιάζεται. Σε ό,τι αφορά τα workshops και τις ομιλίες, πράγματι η καταγραφή τους είναι τεχνικά το πιο εύκολο κομμάτι. Ωστόσο, φέτος υπάρχει συνειδητή επιλογή για μια πιο light προσέγγιση, με λιγότερες και πιο χαλαρές δραστηριότητες, ώστε να αφήνεται επαρκής χρόνος ξεκούρασης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης — κάτι απολύτως απαραίτητο για να μπορεί ο κόσμος να αποδώσει και να απολαύσει τις νυχτερινές παρατηρήσεις. Τέλος, να τονιστεί ότι όλα τα παραπάνω έχουν συζητηθεί εκτενώς με όλους τους συλλόγους και υπήρξε ομόφωνη αποδοχή της πρότασής μας ως προς τη φετινή κατεύθυνση.. Το γεγονός ότι αυτή η τακτική επιλέγεται φέτος δεν σημαίνει ούτε ότι αποτελεί «κανόνα», ούτε ότι δεσμεύει τις επόμενες ΠΕΕΑ ή άλλους συλλόγους να κινηθούν με τον ίδιο τρόπο στο μέλλον. Κάθε διοργάνωση κρίνεται από τις συνθήκες, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές της — και φέτος η προτεραιότητα είναι ξεκάθαρα η ποιότητα, η ασφάλεια και η ουσία της συνάντησης.
  2. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να διευκρινίσω πως οι προσεγγίσεις που αναφέρθηκαν έχουν ήδη δοκιμαστεί στις προηγούμενες 17 Πανελλήνιες Συναντήσεις. Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η προσέλκυση νέου κόσμου στο hobby και η ενίσχυση των συλλόγων, το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν το αναμενόμενο. Αντί για νέα μέλη, παρατηρήθηκε απομάκρυνση των ενεργών ερασιτεχνών, καθώς η εκδήλωση συχνά έχανε τον χαρακτήρα της και μετατρεπόταν σε μια συγκέντρωση όπου δεν τηρούνταν ούτε οι βασικοί κανόνες αστροπαρατήρησης. Για τη φετινή ΠΕΕΑ, επιλογή μας είναι η "επιστροφή στις ρίζες". Στόχος είναι μια συνάντηση αμιγώς για ενεργούς ερασιτέχνες αστρονόμους και τις οικογένειές τους. Για τον λόγο αυτό, η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη των συλλόγων, την κοινότητα του Astrovox και το κανάλι των αστροφωτογράφων στο Discord. Δεν επιθυμούμε περαιτέρω δημόσια προβολή ή διαφήμιση σε άλλα μέσα, καθώς προτεραιότητά μας φέτος είναι η διασφάλιση του επιπέδου της διοργάνωσης και η ικανοποίηση των ανθρώπων που στηρίζουν έμπρακτα την ερασιτεχνική αστρονομία.
  3. Θα ανέβουμε από σήμερα.
  4. Σε έχω έτοιμο 😄
  5. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται η κάμερα QHY268mono σε άριστη κατάσταση στα 1800 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα στο αστροβοξ ή μέσω messenger https://www.facebook.com/aggelos.kechagias/ ή στο email μου. Μερικές αστροφωτογραφίες που έχω βγάλει με αυτή. https://www.astrobin.com/u946yu/ https://www.astrobin.com/jvtgh6/

    1,800.00 EUR

  6. Aggelos Kechagias

    M31 - The Andromeda Galaxy

    Nyx-101 + Saddle Power Box Esprit 100 + Prodigy Microfocuser Falcon Rotator V2 Indigo Filterwheel + Pegasus Astro 2" LRGB filters Indigo OAG UPBv3 Qhy268mono Luminance data by Angelos Colour data by Evans

    © Angelos Kechagias

  7. Λέγεται "Push to" Και θα βρεις διάφορα Kit στην αγορά. https://romer-optics-llc.myshopify.com/products/ez-push-to-kit-for-brands-of-dobsonian https://www.firstlightoptics.com/astronomy-mount-upgrade-kits/asterion-push-to-kit-for-sky-watcher-dobsonians.html https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p13744_Geoptik-Nadirus-Push-To-System-ohne-Encoder-fuer-Dobson.html
  8. Ευχαριστούμε πολύ για όλα, χάρηκα που είδα και πάλι παλιούς φίλους, νομίζω μας είχε λείψει σε όλους η επανασύνδεση κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Επόμενο ραντεβού στον Πάρνωνα καλοκαίρι 2023.
  9. Χτύπα express shipping με UPS,DHL και θα έρθει το πολύ σε 2 ημέρες. https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p10960_Geoptik-Losmandy-Vixen-Style-Clamp---fits-directly-AZ-EQ5-mount.html
  10. Aggelos Kechagias

    meade lx200

    Αν δεν πάει κάτι καλά τότε δεν είναι θέμα firmware αλλά hardware. Tι ακριβώς σου κάνει δηλαδή ;
  11. To καλώδιο που χρησιμοποιείς είναι μακρύ και λεπτό και έχεις πτώση των 12 βολτ προς την στήριξη και άρα δεν του φτάνει για να τρέξει τα μοτέρ. Πάρε μια μπαταρία ή ένα powertank μόνο για τροφοδοσία της στήριξης σου και άσε ήσυχο το αμαξάκι.
  12. Για ρίξτε μια ματιά και εδώ https://www.skroutz.gr/s/27468435/BGS-Technic-BGS-3307-Εργαλειοθήκη-Χειρός-Αλουμινίου-3τεμ.html
  13. Μπες https://en.lacerta-optics.com/index.php?liste=42_Cases-for-Telescopes#m
  14. Καλημέρα, Φώς από κάποια πηγή πχ κολώνα ΔΕΗ ή και φως γείτονα ακόμη και κάποιο led τριγύρω. Είτε εισέρχεται από μπροστά από το τηλεσκόπιο είτε χτυπάει στα πλάγια τους ανταπτορες, τον τροχό και την κάμερα και καταγράφεται από κάποια σχισμή που υπάρχει στις ενώσεις των προηγούμενων. Το γεγονός ότι εξαφανίζεται σημαίνει ότι καθώς περνάει η ώρα και η στήριξη κάνει tracking φεύγει από το σημείο επαφής με το συγκεκριμένο φώς. φωτογραφίες από το setup και περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα σου θα βοηθούσαν περισσότερο στην εξήγηση.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης