Jump to content

Kraniou

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Kraniou Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. @ Laskos @ geobalt. Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Και συγνώμη για την παράβλεψη να αυτοπροσδιοριστώ αστονομικά απο την αρχή. Ξεκίνησα το μικρόβιο της παρατήρησης στο Νότιο Ημισφαίριο (Αυστραλία). Εκεί ξεκίνησα και το διάβασμα περνώντας ας πούμε κάτι σαν astonomy 101, πάντα αυτοδίδακτος. Ναι, τη σελήνη την έχω χαρτογραφήσει με το χέρι και έχω και μερικές αξιόλογες φωτογραφίες (όχι CCD) απλή SLR και εμφάνιση. και Δια Κρόνο, + κανά δυο εκλείψεις σελλήνης. "Από κάτω" είχα την ευκαιρία να δω αστερισμούς που δύσκολα ή δεν, φαίνονται "από πάνω" όπως Bootes, Corona Borealis, Southern Cross, τον Ορίονα το καλοκαίρι!!! και ισως απο τις ποιο καταπληκτικές εμφανίσεις του Γαλαξία έτσι όπως ποτέ ακόμα δεν έχω δει εδώ πέρα. Βέβαια ίσως γιατί εκεί έιχα την δυνατότητα να πάω και έξω από τη πόλη. Στην αθήνα τα πράγματα είναι τραγικά λόγω της φωτορύπανσης. Δεν ξέρω αν διοργανώνονται εκδρομές για παρατήρηση,... το ΕΤΧ το πήρα γιατί είναι καταπληκτικά βολικό στις μετακινησεις,στήνεται στο δευτερόλεπτο, και ίσως απο τα καλύτερα και ποιο σταθερά μάτια για πλανητική, ελπίζωντας ότι κάποια στιγμή θα πάρω και ένα κουβά newtonian η dobsonian. Αλλά βέβαια όταν γύρισα τα παράτησα όλα. Τώρα βαρέθηκα να βλέπω το ΕΤΧ να μαζεύει σκόνη και λέω να ξαναρχίσω. Αλλα με ένα super plossl 29, δε πας και πολυ μακρυά. σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, και σας ρωτώ σχετικά με κάποια φτηνά plossl της mead σειρά 3000 16 και 25 (40ευρώ περίπου) τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς?? Ελπίζω ξεκινώντας απο εδώ σιγά σιγά να αρχίσω να βγάζω το ματι στη ταράτσα, και μετά άντε και σε κανά βουνό. ΥΓ. βέβαια όταν λέω ότι "δεν βλέπω τίποτα" υπερβάλω βέβαια, αλλά φαντάζομαι ότι οι ποιο πολύ απο σας φαντάζεστε το τι μπορείς να δείς με ένα 90 S-C και ένα 29mm eypiece...
  2. Ευχαριστώ και τους δυο σας παιδιά για τις γνώμες σας. Ναι τα schid - casegrain με τόσο μικρή διάμετρο ούτως η άλλως μόνο για πλανητική κάνουν και δεν ελπίζω να δω τίποτα παραπέρα. Αλλά με τόσα χρήματα είναι άδικο να μη μπορείς να δείς ούτε καν μια καλή εικόνα του Κρόνου ή του Δία. Και αυτό θέλω ποιο πολυ να πετύχω.... ποιο μετά ποιος ξέρει άμα μου ξανακολήσει το μικρόβιο που είχα πριν 7 χρόνια όταν και πήρα το Meade, να πάρω και κανα "lighbucket" dobsonian για ποιο μακρυά.
  3. Καλησπέρα Θα ήθελα τη γνώμη σας για την πρώτη αναβάθμιση προσοφθάλμιου. Εχω ενα Meade ETX -90 με ένα στανταρντ 26mm plossl και οπως καταλαβαίνετε δε βλέπω τίποτα. Τι θα πρέπει να πάρω μετά?... τι είναι καλύτερο για το συγκεκριμένο τ.σκόπιο? ... ένα barlow?? αυτά όμως είναι πανάκριβα...318€ για ένα Χ2 barlow!!!!! (ενας απο τους λόγους που το τ.σκόπιο μαζεύει σκόνη τοσα χρόνια)... Γνωρίζει κανείς καμιά αγορά / παζάρι με φτηνά συμβατά "μάτια" ακομα και αντιγραφα...(δεν ειμαι κολημένος με τα meade)..λοιπόν σύνοψη... plossl? ή naggler και τι , barlow? και από που και πόσο...συτά ευχαριστώ, και καλός ήρθα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης