Jump to content

Sotirios Bouzaras

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από Sotirios Bouzaras

  1. Ηλία η φωτογραφία όπως και η ζωγραφική ή η σύνθεση μουσικής προϋποθέτουν και μία καλλιτεχνική προσέγγιση. Δεν είναι μόνο φωτογραφικές μηχανές και διαφράγματα, ούτε πινέλα και μπογιές ή νότες και πεντάγραμμα αλλά πάνω απ' όλα είναι ΨΥΧΗ, ατομική έκφραση και γλώσσα επικοινωνίας. Η καλλιτεχνική δουλειά κάποιου είναι δηλαδή σαν τη γλώσσα με την οποία θέλει να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Κι όταν κάποιος χρησιμοποιεί απλά την πεπατημένη δείχνει σα να μην έχει διαβάσει, σα να μη ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη γλώσσα αλλά αντιγράφει λέξεις και εκφράσεις, ίσως εντυπωσιακές αλλά και πάλι για αντιγραφή πρόκειται, για να εντυπωσιάσει.

     

    Γιατί τόση αγωνία σε αυτό το χώρο ο ένας να εντυπωσιάσει τον άλλον;; Σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και διαφωνίες χαρακτήρα υπάρχουν παντού, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Ποια όμως η ανάγκη ο ένας να κρατά αρχείο εμαιλ, τηλεφωνημάτων κλπ του άλλου για να αποδείξει πως αυτός είναι ο καλός και όλοι οι άλλοι οι σκάρτοι;;

     

    Θέλει να πάρει κάποιος ένα οποιοδήποτε POD;; Να του δώσω εγώ μερικές δεκάδες ιδέες να το επιχειρήσει. Και στο Σούνιο επίσης, υπάρχουν οπτικές γωνίες που δε τις έχει ανακαλύψει κανείς. Εχω στο σκληρό μου δίσκο ορισμένες από αυτές. Είναι τα βραβεία και τα μπράβο ο λόγος που κάποιος κάνει αστροφωτογράφηση;;; Σπαταλά λοιπόν τεράστια χρηματικά ποσά και αποθέματα χρόνου και ενέργειας, μόνο και μόνο για να του δώσει τα εύσημα κάποιος άσχετος σε ένα φόρουμ που ίσως να μη ξέρει και που πάνε τα 4 ή να είναι 13χρονο παιδάκι;;;

     

    Δεν κάνω κριτική. Απλά ρωτάω για να μάθω. Προσωπικά τις καλύτερες φωτογραφίες μου δεν τις έχω δημοσιεύσει πουθενά και δε μιλάω για αστροφωτογράφηση. Πόσο μάλλον να έχω ανάγκη να τις θέσω σε δημόσια διαβούλευση. Ποια είναι η ανάγκη να παλεύει κάποιος νυχθημερών να αναδειχθεί στην αστροφωτογράφηση και πιο το έπαθλο;;; Είναι πρωταθλητισμός;;; Και γιατί τόσοι άλλοι πολλοί συνάδελφοι στο χώρο να στοχοποιούν έναν (μέτριο κατά τη γνώμη τους) και να θέλουν να τον "εξαφανίσουν";; Γιατί π.χ. να μην φαγωνώταν μεταξύ τους για να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό;;;

  2.  

    Οσον αφορά δε στο γιατί οι διασημότεροι Ελληνες αστροφωτογράφοι (κορυφές ΚΑΙ στο εξωτερικό) αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από το Astrovox, είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξουμε.

     

    [-X

    Θα διαφωνήσω..

    Μόνο μέσα σε αυτό το post συμμετέχουν 2 από αυτούς!

     

    Καλά μη το κάνεις θέμα τώρα... προτιμώ να περνάω απαρατήρητος. :cheesy: Οσο για το "2 από αυτούς", οκ, θα κάνω δίαιτα από αύριο.

     

    :cheesy: :cheesy:

  3. Επειδή θεωρούσα - δυστυχώς - αναμενόμενη την αναφορά στο δενδράκι, φωτό με το δενδράκι ήδη υπήρχε δημοσιευμένη στον ιστό από το 2007 (2 Ιουλίου - φωτό Άρη Μεσσήνη) :

    http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2007/jul/02/internationalnews?picture=330122699

     

    Για μένα πάντως η καρτ ποστάλ με την Πορτάρα μιλά από μόνη της. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από προσωπικές αντιπάθειες και κίνητρα και θεωρώ ότι πραγματικά δεν έχουν καμία αξία.

     

    Αφού τα είπαμε φίλε Ηλία: το δεντράκι ανήκει στα σπουργίτια του, το Αιγαίο στα ψάρια του, ο ναός στον Ποσειδώνα. Αυτά είναι πλέον ξεκάθαρα.

     

    Τα άλλα είναι απλά δικές σου εντελώς υποκειμενικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας γιατί δε μπορείς να ξέρεις πως αισθανόμουν εγώ όταν έγραφα τα παραπάνω. Εκτός κι αν είσαι ψυχολόγος. Η απλά μιλάς εκ πείρας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

     

    Σίγουρα διάφορες φαγομάρες μας δυσαρεστούν όλους και δε μας εκφράζουν. Οπως και τα κίνητρα της κάθε φαγωμάρας που βγάζουν στην επιφάνεια ότι αρνητικότερο από την ψυχοσύνθεση ορισμένων συμπολιτών μας. Οσον αφορά δε στο γιατί οι διασημότεροι Ελληνες αστροφωτογράφοι (κορυφές ΚΑΙ στο εξωτερικό) αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από το Astrovox, είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξουμε.

     

    8)

  4. Συγνώμη που παρεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά από τα 4800+ θέματα που είδα στις νέες δημοσιεύσεις (έχω να συνδεθώ πολύ καιρό) αυτό ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον.

     

    Η ιδέα φίλοι, είναι κάτι που μας το στέλνει το Σύμπαν. (Για οικονομία κόπου, χρόνου και νεύρων, ας το δεχτούμε αυτό ως αλήθεια) Επιλέγει λοιπόν κάποιον άνθρωπο το Σύμπαν για να του στείλει μια συγκεκριμένη ιδέα προς υλοποίηση. Πείτε το και έμπνευση. Το Σύμπαν όμως δεν προτιμά μόνο έναν άνθρωπο αλλά στέλνει χιλιάδες ιδέες σε χιλιάδες ανθρώπους. Μόνο όμως λίγοι είναι αυτοί που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν την ψυχική διάθεση, τις δυνάμεις, την ευστροφία αλλά και τα υλικά μέσα (χρήμα, εξοπλισμό κ.ο.κ.) να υλοποιήσουν μια ιδέα. Γιατί τι τύχη να είχε άραγε η ιδέα της σύλληψης του δέντρου μες την Πανσέληνο, αν την είχε ένα παιδί στην Αφρική που πεθαίνει της δίψας;;

     

    Οταν κάποιος λοιπόν μπορέσει και υλοποιήσει μια ιδέα, πρέπει να αισθάνεται διπλά τυχερός: πρώτα γιατί το Σύμπαν (άντε και ο θεός, για να μη παραπονιούνται οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι και άλλοι...) τον επέλεξε για κάποιο λόγο άρα είναι "ο εκλεκτός" και δεύτερον επειδή έτυχε να συντρέχουν όλες εκείνες οι συνθήκες, έτσι ώστε εκείνη η ιδέα να υλοποιηθεί από τον ίδιο και να συσχετισθεί με το όνομά του, εις τους αιώνας των αιώνων.

     

    Σε Δημοκρατία όμως ζούμε (ασχέτως αν οι θεοί ορισμένων είναι τόσο καλοί και "δημοκράτες" που τους διώχνουν από τους παράδεισους επειδή φάγανε μήλα και μετά τους περιμένουν ξανά στους παράδεισους για να φάνε πιλάφι μαζί με 17 παρθένες κλπ) οπότε κάτι, ακόμη και άυλο όπως η ιδέα, δε μπορεί να είναι "ιδιοκτησία" κανενός. Το αποτέλεσμα της ιδέας μπορεί να είναι βεβαίως, σύμφωνα με τους νόμους. (αν και στην Κούβα του ανθρωποφάγου Φιντέλ Κάστρο δεν υπήρχαν πνευματικά δικαιώματα και ο φωτογράφος της πασίγνωστης φωτογραφίας του Τσε Γκεβάρα πέθανε πεινασμένος ενώ αν ήταν αμερικανός θα είχε δις - είδατε κακό timing και ...placing μερικές φορές;;;)

     

    Ο καθένας λοιπόν μπορεί να δει το Model T του Χένρυ Φορντ και να πει "ρε μλκ, κι εγώ θα ήθελα να κάνω μια αυτο-κίνητη άμαξα σαν αυτουνού, καλή ιδέα είχε ο π....ς ο Χένρυ!" και να βάλει κάτω τον πισινό του να δουλέψει για να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ούτε οι νόμοι το απαγορεύουν, ούτε η ηθική. Φυσικά η Ιστορία, εφόσον είναι σωστή, θα γράψει πως ο Χένρυ Φορτν εφηύρε την γραμμή παραγωγής στις αυτοκινητοβιομηχανίες κι έτσι είχαμε μια ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη τον 20ο αιώνα στο χώρο της αυτοκίνησης και των συναφών ειδών. Ομως...

     

    ...ο εφευρέτης του αυτοκινήτου ΔΕΝ είναι ο Χένρυ Φορντ! Είναι ο Καρλ Μπεντζ από τη Γερμανία! Ο οποίος, αφού έγινε λήπτης μιας ιδέας προσπάθησε για πολύ καιρό να την υλοποιήσει στο γκαράζ του. Κάτι όμως δε του έβγαινε, κάπου η πρώτη του αυτοκινούμενη άμαξα έμενε στο δρόμο και τελικά την λύση έδωσε η κυρία Μπεντζ: αντικατέστησε τον φθαρμένο ιμάντα κίνησης με ...το καλσόν της (!) και το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία διένυσε μία απόσταση μεταξύ δύο χωριών. Και ο Καρλ Μπεντζ έμεινε στην ιστορία. Για την κυρία Μπεντζ δε ξέρω.

     

    Δε ξέρω τώρα αν η κυρία Αγιομαμίτη είχε εξίσου καταλυτική επέμβαση στην όλη ιστορία με την επίμαχη φωτογραφία, το αποτέλεσμα όμως είναι (όπως ο Α.Μ. μας έχει συνηθίσει) εκπληκτικό. Τι γίνεται όμως στη συνέχεια; Δημοκρατία δεν είπαμε ότι έχουμε;; Ενα δέντρο στο κέντρο της Πανσελήνου δίπλα σε ναό του θεού της θάλασσας ανήκει σε έναν άνθρωπο;; Γιατί και οι υπόλοιποι να μη μπορούμε να παιδέψουμε τον εαυτό μας στον ίδιο καμβά;;; Δίπλα στο δέντρο μπορούμε να βγάλουμε και μία γάτα. Η μία κουκουβάγια. Οπως και ο Preston Tucker, που μπορεί να μην ήταν ο εφευρέτης του αυτοκινήτου αλλά γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα είχε φοβερά πρωτότυπες ιδέες και αποφάσισε να τις υλοποιήσει, ανταγωνιζόμενος τις 3 μεγάλες "αδερφές" (General Motors, Chrysler, Ford) της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Δε τα κατάφερε όμως. Τα λιγοστά αυτοκίνητα που έφτιαξε ωστόσο υπάρχουν μέχρι και σήμερα και φέρουν καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, που μπήκαν στη γραμμή παραγωγής από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες πολλές δεκαετίες μετά. Αρα, αξίζει μια ιδέα να την φυλακίζουμε αιωνίως; Σίγουρα όχι. Κάποιος είχε πει ότι:

     

    "Δικό σου δεν είναι αυτό που στερείς από τους άλλους. Δικό σου είναι αυτό που χαρίζεις στους άλλους"

     

    Υπό αυτό το πρίσμα ο Αντώνης Αγιομαμίτης έχει κάνει δικά του χιλιάδες πανέμορφα πράγματα, εικόνες του Σύμπαντος κι εμείς είμαστε οι τυχεροί που μας τα χάρισε. Για να τα βλέπουμε, να τα ξαναβλέπουμε, να προσπαθούμε να τα μιμηθούμε... Αρα προς τι ο ζήλος;; Εφτιαξε ο Καρλ Μπεντζ το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας και πήρε ένα βραβείο. Εφτιαξε και ο Χένρυ Φορντ μια καινοτομία, πήρε κι εκείνος ένα αντίστοιχο βραβείο. Ο Τάκερ δυστυχώς δε πήρε τίποτε υλικό, αφού ο ανταγωνισμός των αδίστακτων εταιρειών τον πέθανε, πήρε όμως το βραβείο της καρδιάς μας. Παροιμοίως στη συνέχεια μπορεί να πάρουν βραβεία και οι Hyundai και οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ποιο το κακό;;

     

    Η Ιστορία όμως ΓΡΑΦΕΙ την αλήθεια και την ιστορία πρέπει να την σεβόμαστε. Να μη την αρνούμαστε και να μη προσπαθούμε να την υποβιβάσουμε σε επίπεδο προσωπικών υποκειμενικών απόψεων. Ο Καρλ Μπεντζ λοιπόν έφτιαξε κάτι, το οποίο οι υπόλοιποι προσπάθησαν να βελτιώσουν και ανάλογα με την επιτυχία τους κέρδισαν αναλόγως διάφορα βραβεία, αναγνωρίσεις και προπαντός τα σχόλια του κοινού. Ας μάθουμε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε.

  5. Οχι ψαροντούφεκο ρε παιδιά, τι σας φταίνε οι καημένοι η ροφοί;;;;

     

    [-X [-X [-X

     

    Bi2L έχεις δίκιο, εκτός του ότι φωτογραφίζουμε καλό είναι να βλέπουμε και που βρισκόμαστε!! Οχι μόνο από περιέργεια αλλά για να ανακαλύπτουμε και νέα τοπία και θέματα φωτογράφησης.

     

    Οπως καλή χρήση των ..."μαθημάτων" του Γιάννη, βλέπω πως έκανε για παράδειγμα και ο Ηλίας:

     

    http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=8299

     

    Πάντως του έστειλα κι αυτού τα συγχαρίκια μου!!

     

    8)

  6. Βλεποντας τα μαθηματα γεωγραφιας του φιλο Ηλια

    http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=8299

     

    ειπα να φτιαξω αυτο Θεμα...αφου μου αρεσε η ιδεα της γεωγραφιας μεσω του Google Earth,

     

    Φίλε μου ρίξε μια ματιά και στα μαθήματα του δασκάλου Γιάννη:

     

    http://www.astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=3353&postdays=0&postorder=asc&start=0

     

    Εκεί είναι που θα κάνεις το ...μεταπτυχιακό σου!!!

     

    8)

  7. Με την υποτίμηση του δολαρίου έναντι ευρώ και την οικονομική κρίση, κάποιοι λογικό είναι να εφευρίσκουν νέους τρόπους εσόδων. Από banner στο Facebook βρέθηκα ...εδώ:

     

    http://www.myusabox.com/

     

    Οι τύποι λένε ότι μπορείς να τους δώσεις εντολή, σαν κούριερ ένα πράμα, να αγοράσουν για σένα κάτι και να σου το στείλουν μετά σε δέμα.

     

    Τώρα τι και πως δε το έψαξα, μάλλον νόμιμο θα είναι αν και καλό θα ήταν πριν το χρησιμοποιήσει κάποιος να περιμένει να μάθει τι παίζεται.

  8. Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

     

    Κατανοώ τη δυσαρέσκειά σας γι αυτά που διαβάσατε και λυπάμαι που κι εγώ συνέβαλα στο να αισθανθείτε έτσι. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως από την πλευρά μου δεν υπάρχει ούτε υπήρχε διάθεση "ξεκατινιάσματος" και προσφοράς "άρτου και θεάματος" για να κερδιθούν κάποιες εντυπώσεις. Αν είχα διάθεση να "ξεκατινιαστώ" θα έβγαινα στα Φόρουμ να καταγγείλω αυτά τα πράγματα, όταν γινόταν, εδώ και τόσα χρόνια δηλαδή. Το μόνο που ήθελα ήταν σαν Ελληνας πολίτης να μπορώ να ασκήσω κριτική σε κάποιον φορέα, σχετικά με ένα ζήτημα που με αφορά άμεσα και να λάβω μια ορθή / κοφτή απάντηση. Μόνο αυτό. Ηταν δηλαδή ζήτημα 2 post: μιας ερώτησης και μίας απάντησης. Και το έτος 2008, νομίζω πως είναι δικαίωμά μου να ζητώ μια απάντηση και να την λαμβάνω χωρίς περιττές φανφάρες, όπως έχω λάβει πολλές φορές απάντηση από υπουργεία, το γραφείο του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του προέδρου της Δημοκρατίας κι αλλού που απήυθυνα ερωτήματα.

     

    Αντ' αυτού, από τους κ.κ. Επίσημους του εν λόγω συλλόγου, αντί για απάντηση έλαβα ειρωνίες, κοροϊδίες, απαξίωση, χυδαίες εκφράσεις, ψευτομαγκιές, ψυχιατρικές διαγνώσεις για την υγεία μου κ.ο.κ. Ποιος ο λόγος που οι κύριοι αντί απλά να απαντήσουν και να λήξει εκεί το θέμα, μπήκαν σε τόσο κόπο να τα κάνουν όλα αυτά; Ο καθένας ας βγάλει το δικό του συμπέρασμα.

     

    Από την πλευρά μου θα ήθελα να δηλώσω πως εφόσον ο αρχικός μου σκοπός (να λάβω απαντήσεις) μέχρι σήμερα δεν επετεύχθει, δηλώνω αρχικά πως λυπάμαι για το γεγονός αλλά και πως θα σταματήσω τη συμμετοχή μου στη συζήτηση εδώ. Συζήτηση για τη συζήτηση και για το "ξεκατίνιασμα" είναι καταστάσεις που δε με εκφράζουν.

     

    Ξεγράφομαι από την παρακολούθηση των παρακάτω συζητήσεων:

     

    http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=3662&start=30&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=485a82d3ad090e344ae030159961b1f7

     

    http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8973&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=64dc3a5f2fa52144e24c6fa41250f5c2

     

    ...έτσι ώστε να μη λαμβάνω e-mail για τις νέες δημοσιεύσεις και εύχομαι, κάποια στιγμή στο μέλλον, οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες να βρουν το θάρρος για να κάνουν δημόσιο διάλογο.

  9. Αγαπητέ Δημήτρη

     

    Απορώ, γιατί κανένας από τους γράφοντες δεν έκανε το κόπο, να διαβάσει τα πρακτικά της προηγούμενης συνάντησης της Πάτρας.

     

    Όποιος τα διαβάσει με προσοχή θα καταλάβει.

    http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=2025

     

    Αναφέρεται :

    Θέμα 3ο : Θεσμοθέτηση συνάντησης των ΔΣ (εκτός του συνεδρίου) στα έτη που βρίσκονται μεταξύ των συνεδρίων.

     

    Τότε μετείχαν 3 υπό σύσταση σύλλογοι και οι 2 είναι πια σύλλογοι.

    Τώρα μετέχουν 2 υπό σύσταση σύλλογοι και ο ένας θα είναι σύλλογος σε μερικές μέρες.

    Η επικοινωνία μου με τον ΟΑΘ (όταν ζήτησαν να συμπεριληφθούν στο Μητρώο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας) ήταν σαφής : είπαν "θέλουμε να συμπεριληφθούμε ώς ομάδα, δεν είμαστε σύλλογος" και εκεί τοποθετήθηκαν.

     

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι αποσκοπεί αυτή η συζήτηση......

    Τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντι σε ένα σύλλογο ?

    Τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντι σε όλους τους συλλόγους κατ' επέκταση ?

    Αναθερμάνθηκε η συνάντηση των ΔΣ από τον Ωρίωνα πριν από 2 χρόνια και μπράβο των "παιδιών", έγινε μια πολύ όμορφη συζήτηση, θα γίνει και τώρα η 4η συνάντηση και έρχεται κάποιος και μιλάει με αυτό τον τρόπο ?

    Και όλα αυτά 6 μέρες πριν την συνάντηση, που οργανώνεται εδώ και 5 μήνες περίπου ?

    Ήταν γνωστό σε όλα τα μέλη του ΣΕΑΘ (από τις 15-20 Μαρτίου) ότι υπάρχει συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων και ότι θα γίνει το Νοέμβριο και ότι θα ορισθεί ημερομηνία. Στην ιστοσελίδα μας παίζει εδώ και τόσο καιρό, στο forum επίσης.

     

    Έτσι θα πάμε μπροστά ? όταν διαφωνούμε με αποφάσεις συλλόγου με τέτοιο τρόπο....... "Τώρα θέλω να μου πείτε .... αυτό ...αυτό..... αυτό... αυτό....., γιατί αν δεν το πείτε τώρα, θα πω ότι είστε σκοτεινοί, υπόγειοι, καταχθόνιοι και πράσινα άλογα......."

     

    Νομίζω ότι έχει χαθεί κάθε έννοια της ειλικρινούς επικοινωνίας θεσμικής ή ότι άλλο θέλετε.

     

    Είχα υποσχεθεί ότι δεν θα γράψω, λυπάμαι που το έκανα, ειλικρινά λυπάμαι.

     

    Στο κείμενο στο οποίο παραπέμπεις τους αναγνώστες του Αστροβόξ, διαβάζω τα ακόλουθα:

     

    Προσκλήθηκαν οι παρακάτω σύλλογοι:

    .............

    και οι παρακάτω ομάδες ή υπό σύσταση σύλλογοι

    14. Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας

    15. Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Χανίων

    16. Ομάδας Φίλων Αστρονομίας Λέσβου

     

    Μπορείς να μας εξηγήσεις ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ πως αποκλείονται οι Ομάδες;;; Οταν μάλιστε και τότε υπήρχαν ΚΑΛΕΣΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;;;;;

     

    Επίσης διαβάζω στο ίδιο κείμενο:

     

    Ακόμα κάθε σύλλογος ή ομάδα θα έχει δικαίωμα μίας και ισότιμης ψήφου.

     

    Μήπως τελικά ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ για να μη καλέσετε την ΟΑΘ και την Ομάδα της Θεσσαλονίκης;; Την μεν ΟΑΘ γιατί μας θεωρείτε εχθρούς σας και δε θέλατε να έχουμε δικαίωμα "μιας ισότιμης ψήφου" και την δε ομάδα της Θεσσαλονίκης, γιατί όπως κάποτε μου είχες πει στο τηλέφωνο, αποτελείτε από πρώην μέλη του ΟΦΑ που αποχώρησαν, ότι ακριβώς δηλαδή κάναμε κι εμείς από τον ΣΕΑΘ;;;

     

    Δηλαδή καλούμε και ταυτόχρονα δίνουμε δικαίωμα ψήφου σε όποιους θεωρούμε "φίλους" και δεν καλούμε για να μη δώσουμε δικαίωμα ψήφου σε όσους θεωρούμε "εχθρούς";;;

     

    Για να κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση να δούμε τι παίχτηκε στην πραγματικότητα...

     

    http://www.amateur-astronomy.gr

    Ομάδα Αναζήτησης Υπερκαινοφανών Αστέρων Θεσσαλονίκης

     

    Ας ρίξουν όλοι μια ματιά στις ιστοσελίδες να δούνε με τι ακριβώς ασχολούνται αυτοί οι άνθρωποι και τι είδους υποδομή διαθέτουν.

     

    http://www.oath.gr

    Παρομοίως.

     

    Δηλαδή δύο ομάδες ερασιτεχνικής αστρονομίας, με υποδομή που οι σύλλοιγοι δεν βλέπετε ούτε στα όνειρά σας, με έργο αναγνωρισμένο διεθνώς, σύμφωνα με το Δ.Σ. του ΣΕΑΘ που αποφάσισε ποιους να καλέσει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ να τις καλέσει στην επίσημη αυτή συνάντηση, προφανώς γιατί υπολείπονται από τους υπολοίπους αστρονομικά.

     

    Ολως τυχαίως, αυτές οι δύο ομάδες, προήλθαν από πρώην μέλη των συλλόγων ΟΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΣΕΑΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ έπειτα από διαφωνία των μελών τους.

     

    Δηλαδή με λίγα λόγια, όποια μέλη διαφωνήσουν με εσάς και φύγουν και κάνουν αστρονομικές δραστηριότητες αλλού, απλά δεν υπάρχουν!!! Εχουν έτσι όπως τα λέω τα πράγματα ή όχι;;

     

    Προσβάλει αυτό ή όχι την Ελληνική Αστρονομική Κοινότητα αγαπητοί κύριοι;; Το να επιλέγετε βάσει των δικών σας γούστων ποιοι αξίζει να υπάρχουν και ποιοι όχι;;;

     

    Το 2006 το Δ.Σ. της Πάτρας σε αντίθεση με τον ΣΕΑΘ είχε καλέσει όπως διαβάζουμε και ΤΡΕΙΣ ομάδες να συμμετέχουν, αναγνωρίζοντας το έργο τους. Το αξιότιμο Δ.Σ. του ΣΕΑΘ γιατί άλλαξε τακτική και κάποιες ομάδες τις καλεί και κάποιες άλλες όχι;;;

     

    Θα ζητήσει κανείς δημόσια συγνώμη γι αυτό το γεγονός ή θα συνεχίσουν κάποιοι να λένε πως είμαι ψυχοπαθής, όπως κάνουν εδώ:

     

    http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?p=31637#31637

     

    Ο αξιότιμος κ. Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΘ κ. Κανταρίδης. Διαβάστε και θα δείτε.

  10. Αγαπητέ φίλε Dimpap,

     

    Εχω την εντύπωση πως έχεις παρεξηγήσει αυτό που έγραψα, γιατί δεν προσπαθώ να απαξιώσω το έργο των ομάδων, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Σε παρακαλώ διάβασέ τα όλα από την αρχή, αν φυσικά έχεις το χρόνο και την υπομονή.

  11. Ωραία είναι να παίζουμε με τις λέξεις αλλά αν προσπαθούσαται οι διαφονούντες να βάλεται ο καθένας τον εαυτό του στη θέση του άλλου θα τα βλέπαται τα πράγματα πολύ καλύτερα.

     

    Συγνώμη καλέ μου φίλε αλλά να βάλω εγώ τον εαυτό μου στη θέση κάποιων οι οποίοι μέσα σε σκοτεινά (ημι)υπόγεια στήνουν τέτοιες ιστορίες, είναι απίθανο. Ζήτησέ μου κάτι πιο εύκολο αν θέλεις, το καινούριο μοντέλο της Πόρσε ή να πάρει το ευρωπαϊκό κύπελο ο Ολυμπιακός.

  12. Παναγιώτη

     

    Δεν ζήτησα να συμμετέχω πουθενά, ούτε καν το είχα ως επιθυμία. Ζήτησα απλώς να μάθω, μέσα από ποιες αδιάβλητες, αξιοκρατικές και ξεκάθαρες διαδικασίες έγινε η επιλογή του να καλέσουν τους Α και να μη καλέσουν τους Β.

     

    Ποιος το αποφάσισε; Με ποια κριτήρια; Που βρίσκονται αυτά δημοσιευμένα για να τα βλέπει ο καθένας; Οι άλλες άτυπες ομάδες (δήθεν με γραμμένο καταστατικό) πότε θα γίνουν και τυπικά συλλογοι; Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη; Θα γίνουν πριν το Συνέδριο ή μετά; Μέσα σε 10 χρόνια ή σε 100; Ποιος τους ελέγχει γι αυτό; Που δίνει λόγο; Που γράφονται όλα αυτά για να είναι στη διάθεση του καθενός;

     

    Αν δεν υπάρχει σαφής και τίμια απάντηση σε όλα τα παραπάνω σημαίνει ένα: πως όλα γίνονται στο γόνατο, από 5 φιλαράκια που τρώνε μπουγάτσα στο μπουγατσατζίδικο της γειτονιάς παρέα και αποφασίζουν ποια άλλα 5 φιλαράκια τους θα καλέσουν, για να λένε δήθεν πως πρόκειται για Πανελλήνια Συνάντηση κλπ.

     

    Στην ουσία θα πρόκειται για μια Πανελλήνια Συνάντηση Φιλαρακίων Καταναλωτών Μπουγάτσας.

     

    Χωρίς καμία πιστοποίηση από πουθενά, χωρίς κανένα τυπικό που να τηρείται έστω στοιχειωδώς, κάποιοι δήθεν μάγκες κάνουν ότι τους κατέβει ή ότι τους συμφέρει για να αυτοπροβάλλονται μέσα από εφημερίδες και ραδιόφωνα, χαμογελώντας εδώ κι εκεί.

     

    Περιμένω να μου απαντήσουν εδώ και τώρα στα ερωτήματά μου, αλλιώς να πάνε να κρυφτούνε σε καμιά σπηλιά του Αυγανιστάν παρέα με τον Μπιν Λάντεν.

     

    Μέχρι στιγμής πάντως μόνο άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε είδα εκ μέρους τους και χυδαιότητα πεζοδρομίου.

     

    Να δω τις επόμενες ημέρες...

  13. Αγαπητέ Μάκη

     

    Τα πάντα είναι ενοποιημένα, μόνο που εμείς ζούμε σε μια εποχή που τώρα μόλις σκέφτονται να τολμήσουν να ...ανακαλύψουν την θεωρία της ενοποίησης. Σκέψου το ανθρώπινο σώμα: νοσεί ένα μέρος του και η κλασική ιατρική ψάχνει να γιατρέψει εκείνο το μέρος. Το υπόλοιπο δεν νόσησε; Από που ξεκίνησε η νόσος; Διαταραχές στην ενέργεια δεν υπάρχουν; Ετσι και στην κάθε κλασική επιστήμη. Τόσο μονοκόματα που βλέπουν ορισμένοι τον κόσμο, θαρρώ πως βρισκόμαστε ακόμη σε βρεφονηπιακό στάδιο. Ενώ είναι όλα τόσο αυτονόητα. Χωρίς ενέργεια δεν υπάρχουν ακτινοβολίες και θερμότητα, χωρίς θερμότητα δεν υπάρχει κίνηση, χωρίς κίνηση δεν υπάρχει ζωή. Κι εμείς απλώς εφεύραμε τον "χρόνο" για να οριοθετήσουμε την ζωή... ακόμη εκεί βρισκόμαστε.

     

    Αγαπητέ mrna

     

    Το ότι δεν γνωρίζουμε όλη την πραγματικότητα δε σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να κοιμώμαστε από το άλλο πλευρό, επαναπαυόμενοι σε παιδαριώδη παραμύθια περί προέλευσης του Κόσμου. Το ότι δε γνωρίζουμε όλη την πραγματικότητα σημαίνει ένα πολύ απλό πράγμα: πως πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Οτιδήποτε το ανεξήγητο δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο λατρείας και πηγή παραμυθιών, αλλά αντικείμενο ερεύνης και πηγή γνώσης.

  14. Σχετικά με την απάντηση του Δημήτρη προς Αργύρη

     

    Έχει απαντηθεί από την 1η απάντησή μου ... το ξαναγράφω :

    "Στην συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι σύλλογοι/σωματεία (και οι φοιτητικοί) που έχουν καταστατικό και οι "υπό ίδρυση/εν δυνάμει" σύλλογοι που έχουν καταγράψει το καταστατικό τους και δεν το έχουν καταθέσει σε πρωτοδικείο. "

     

    Την ευθύνη της οργάνωσης "της συνάντησης ΔΣ" - όπως είχε αρχικά ονομασθεί - την έχει ο σύλλογος που διοργανώνει το επόμενο Συνέδριο.

     

    Να επαναλάβω κι εγώ τα δίκαια, όπως θέλω να πιστεύω, ερωτήματά μου: (αφού δεν απαντά τις πρώτες 500 φορές, ας απαντήσει την 501η)

     

    - Ποιοι κύριοι και κυρίες (ονομαστικά) αποφασίσατε για το ποιοι θα καλεστούν στην συνάντηση του Σαββάτου;

    - Βάσει ποιων αξιοκρατικών κριτηρίων;

    - Που είναι δημοσιευμένα αυτά τα αντικειμενικά κριτήρια για να τα βρίσκει ο καθένας;

    - Ποιος εξασφαλίζει πως όσοι έχουν γράψει ένα καταστατικό (μισή ώρα υπόθεση) όντως θα το καταθέσουν κάποια στιγμή στο Πρωτοδικείο; Ζητήθηκαν εγγυήσεις; Ζητήθηκαν γραπτώς τα καταστατικά; Πόσο σοβαρή ήταν η όλη διαδικασία ελέγχου των "υπό ίδρυση" (δήθεν) συλλόγων; Αμα εγώ σε μισή ώρα γράψω ένα καταστατικό και το παρουσιάσω ως καταστατικό του υπό ίδρυση συλλόγου ερασιτεχνικής αστρονομίας Κάτω Ραχούλας "Η Παρδαλή Κασσιόπη" θα γίνω δεκτός; Αν ναι, πόσο σοβαροί θα είναι που θα με κάνουν δεκτό; Αν όχι, με ποια αντικειμενικά και ήδη δημοσιευμένα (για την διαφάνεια) κριτήρια;

     

    Ας απαντήσει κάποιος και σε αυτά. Η ας τα αφήσει αναπάντητα, γιατί απάντησε μάλλον δε χρειάζεται, όλοι κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται...

     

    Ευστάθιε

     

    Θα καταλάβεις ποια είναι η θέση μου και τι εννοώ με αυτά που λέω αν:

     

    - Είσαι Εβραίος επί κυριαρχίας Ναζί και σου βάλουν ένα αστέρι στο μπράτσο και σε τρέχουν από κάτεργο σε κάτεργο κι από φυλακή σε Αουσβιτς.

    - Είσαι φιλήσυχος πολίτης επί χούντας και σου κολλήσουν την ταμπέλα "κομμουνιστής" για να σε τρέχουν στις φυλακές, με σκοπό να σου κλέψουν τα χωράφια.

     

    Κάθε απολυταρχικό καθεστώς που προσπαθεί με υπόγειους τρόπους να σβήσει τις φωνές διαφωνίας, δεν έχει ιδεολογία και αρχές, έχει μόνο συμφέροντα και τα επιδιώκει ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΙΤΟ Η ΑΘΕΜΙΤΟ ΜΕΣΟ. Πρόσεξε αυτό που γράφω με κεφαλαία, δεν είναι δικά μου λόγια. Δικά τους είναι. Μακάρι να μπορούσα να σου κοινοποιήσω προσωπικές μας / τους αλληλογραφίες για να τραβάς τα μαλλιά σου για 100 χρόνια.

     

    Να σου κάνω μια ανασκόπηση και είμαι σίγουρος πως καλόπιστα θα καταλάβεις.

     

    - Τους καταγγέλω και τους κατηγορώ για χίλια δύο.

    - Αρχικά απαντάει ο πρόεδρος στο στυλ "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε" και "η σιωπή μου προς απάντησή σου".

    - Μετά ειδοποιεί και τον αντιπρόεδρο (ο οποίος ποιος ξέρει πόσα χρόνια είχε να κάνει Login...) και ο οποίος μου απαντά με την τούρκικη παροιμία "δουλειά δεν είχε ο μανάβης και ζύγιζε τα αρχ....α του".

     

     

    Απαντήσεις στα ερωτήματά μου Ευστάθιε;;; Είδες πουθενά;;; Μόνο το τρίπτυχο ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

     

    Τα μπινελίκια θα τα έριχνα γιατί εγώ ξέρω τι έχω περάσει 4 χρόνια με δαύτους. Οπως τους τα έριξα σε άλλες 500 περιπτώσεις μέχρι σήμερα, όπως το ίδιο έκανα όταν αποχώρησα και μου έστειλαν από το Δ.Σ. μήνυμα "σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στον ΣΕΑΘ και λυπώμαστε που φεύγετε" και τα άκουσαν χοντρά.

     

    Και ξανατονίζω και για σένα Ευστάθιε πως η μη επιθυμία μας να συμμετέχουμε στην συνάντηση, δεν μείωνε ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ την υποχρέωσή τους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μας καλέσουν. Και όπως εμμέσως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΕΑΘ, δε μας κάλεσαν γιατί δε θέλουν να δούνε τις φάτσες μας. Οπότε τι να συζητάμε με τέτοιους ανθρώπους;;;

     

    Δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω καμία διένεξη, παρά να ζητήσω απαντήσεις στα δίκαια, όπως πιστεύω, ερωτήματά μου. Κι αντί για απαντήσεις, μου γράφουν για τα ...αρχ...α του μανάβη.

     

    Και κάνω τον διάλογο αυτό δημοσίως γιατί αυτό το θέμα αφορά όλους κι όχι μόνο μια παρεούλα 10 ανθρώπων που πίνουν καφέδες και αποφασίζουν ότι τους κατέβει.

     

    Θέλω αυτοί οι άνθρωποι να λογοδοτήσουν ΔΗΜΟΣΙΩΣ γι αυτά που κάνουν κι όχι να κουκουλωθεί πάλι το θέμα. Εφόσον ανέλαβαν συνέδριο, να αναγκαστούν να δρουν στα φανερά και με διαφάνεια κι όχι όπως ήξεραν μέχρι τώρα. Θα περιμένω και θα επιμένω μέχρι να πάρω απάντηση.

     

    Και ξανατονίζω:

     

    Δεν θέλω / θέλουμε να πάμε σε καμία συνάντηση. Θέλουμε μόνο απαντήσεις στα δίκαια, όπως πιστεύουμε, ερωτήματά μας.

  15. Αργύρη

     

    Πολύ σωστή η ερώτησή σου, ας περιμένουμε απάντηση από τους αρμόδιους. Εκτός κι αν δεν έχουν χρόνο να απαντήσουν, ως συνήθως.

     

    Πέτρο

     

    Έλεος πια... Exclamation Crying or Very sad

    Βρε παδιά. σταματήστε πια με αυτές τις <δημόσιες διενέξεις> που μάλλον βλάπτουν παρά ωφελούν.Κοντά είσθε,.... δε μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας ? Think

     

    Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Καταγγέλω κάποιον για κάποιο ατόπημα και μου ζητάς να τα βρω μαζί του; Για πόσα ευρώ; Αντί να ζητήσουμε όλοι μαζί οι υπεύθυνοι τήρησης του Μητρώου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα να κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι υπεύθυνοι διοργάνωσης του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας να κάνουν επίσης καλά τη δουλειά τους, όταν βρίσκουμε κάποιο λάθος τους θα πρέπει ...να τα βρίσκουμε μαζί τους για να το κουκουλώνουμε; Εσύ δεν θέλεις να λάβεις απάντηση στα ερωτήματα που θέτω; Η θέλεις να κουκουλωθεί το θέμα και κάποιοι να τα "βρούνε"; Αν είναι έτσι, και στην Βουλη να μη συζητιούνται διάφορα σκάνδαλα αλλά απλώς τα κόμματα να τα "βρίσκουν" μεταξύ τους, αφού κοντά είναι...

  16. Επειδή έχεις 500 ερωτήσεις θα πρέπει να απαντήσω με 500 απαντήσεις που δεν πρόκειται να σε καλύψουν ?

     

    Οχι Δημήτρη, δεν ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσεις. Δεν κάνουμε διαλογο επειδή ΠΡΕΠΕΙ αλλά επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ. Αν δε θέλουμε, καθόμαστε σπίτι μας και βλέπουμε ταινίες. Δεν γραφόμαστε σε Φόρουμ κλπ. Ξέρεις, ο Διάλογος και η Δημοκρατία γεννήθηκαν σε αυτήν εδώ τη χώρα. Και πέθαναν επίσης.

     

    Υπήρξε ποτέ περίπτωση να κατανοήσεις τις απόψεις μου ?

     

    Εφ' όσον οι απόψεις σου είναι "αποφασίζομεν και διατάζομεν" και "όποιος έχει κάτι να πει για την συνάντηση του Σαββάτου να μου στείλει γράμμα στην ταχυδρομική διεύθυνση του συλλόγου και να περιμένει απάντηση" (προφανώς μετά την συνάντηση), σαφώς και δε πρόκειται να "κατανοήσω" τις απόψεις σου. Καμία ανοχή και καμία κατανόηση δεν δείχνω σε καθεστωτικές νοοτροπίες και το ξέρεις πολύ καλά εδώ και 4 χρόνια. Και ξέρεις ότι δεν μιλάω κατ' ανάγκην για σένα, αλλά για τους κυρίους και τις κυρίες εκει μέσα που κάνουν τώρα τουμπεκι και βάζουν εσένα να βγάλεις το φίδι απ' την τρύπα, για άλλη μία φορά.

     

    Και γιατί να απαντήσω σε ένα forum εφόσον οι περισσότερες αφορούν το ΣΕΑΘ ?

     

    Και γιατί ο Καραμανλής να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εφ' όσον οι ερωτήσεις αφορούν τη ΝΔ; Τι ανάγκη έχει ο άνθρωπος;; Ελα μου ντε... Το καθεστώς καλά κρατεί.

     

    Από την ώρα που ξεκίνησες, συνεχίζεις τις κατηγορίες. Από ευγένια και σύνεση δεν απαντώ σε όλες, διατηρώντας τον τρόπο γραφής μου.

     

    Ήδη ασχολήθηκα παραπάνω από τον επιτρεπτό μου χρόνο.

     

    Χαίρομαι που είσαι ευγενής, θα χαιρόμουν περισσότερο αν ήσουν και ξεκάθαρος και δεν απέφευγες τις ερωτήσεις και τις κατηγορίες, με την δικαιολογία του χρόνου κ.ο.κ. Το ίδιο πιστεύω και πολλοί αναγνώστες του Αστροβόξ.

  17. Πιστεύεις ότι ο ΣΕΑΘ είναι προσωπικό μαγαζί ?

    Υπάρχει γενική συνέλευση, διοικητικό Συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή.

    Αυτά ορίζει το παρόν καταστατικό και αυτά έχει.

     

    Σαφώς σε κάθε περίπτωση ο καθένας ας βγάλει τα συμεράσματά του.

     

    Σε ρωτάει κάποιος 500 πράγματα και απαντάς αόριστα στα 2, παραπληροφορώντας και προσπαθώντας να αλλάξεις θέμα. Σαφώς και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Από την σιωπή σου...

  18. Θεωρείτε τόσο σημαντικό να σας ανακοινωθεί κάτι για το σκεπτικό της συνάντησης ? τότε απλά μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας στην ταχυδρομική διεύθυνση του ΣΕΑΘ και να περιμένετε την απάντησή σας.

    Είναι τόσο σημαντική η συνάντηση αυτή για σας ?

     

    Πρώτα η απαξίωση... Μετα ακόλουθεί η παραπληροφόρηση....

     

    Εσύ Δημήτρη μας (για να αντιστρέψω την ερώτηση)... θεωρείς τόσο σημαντικό το να ΜΗΝ ανακοινωθεί το σκεπτικό της συνάντησης; Γιατί άραγε; Επίσης είναι για εσάς τόσο σημαντική αυτή η συνάντηση που δεν θα θέλατε με τίποτε να συμμετέχουν ...αυτοί οι οποίοι δε τους χονεύετε;;;;

     

    Οσο για το "να αποστείλετε το αίτημά σας στην ταχυδρομική διεύθυνση του ΣΕΑΘ και να περιμένετε την απάντησή σας" θα σου έλεγα τι να το κάνεις αλλά μιλάμε δημοσίως.

     

    Σαφώς και θεωρώ σημαντικό το να μάθω το σκεπτικό της ΕΠΙΣΗΜΗΣ συνάντησης Δημήτρη μας, εκτός κι αν πρόκειται για ιδιωτική συνάντηση 5 φίλων οπότε στην περίπτωση αυτή δε μου πέφτει λόγος. Τι είναι λοιπόν, επίσημη συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων ή 5 φιλαράκια που θα πιούνε καφέ και θα βγάλουν ανακοίνωση πως δήθεν έγινε ...επίσημη συνάντηση με αποφάσεις;;;

     

    Εχουμε / έχω εξηγήσει από το πρώτο δημοσίευμα πως ΔΕΝ είχαμε καμία τρελή επιθυμία να συμμετέχουμε σε κάτι το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο το οποίο ασχολούμαστε. Κι αυτό είναι η ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ.

     

    Το πρόβλημα είναι....

     

    (ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ - ΟΥΓΚΑΚΑ... άντε να το καταλάβει και ο ΣΕΑΘ που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει...)

     

    ...πως σύμφωνα πάντα με τη δική μας άποψη, είχατε καθήκον να προσκαλέσετε ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ κι όχι να αποκλείσετε από τη συνάντηση αυτή κάποιους, επιλεκτικά που όλως τυχαίως σας καθόταν τόσα χρόνια στο λαιμό.

     

    Προσωπικά αν μου ερχόταν πρόσκληση για τέτοια συνάντηση, είτε στο προσωπικό μου εμαιλ είτε σε αυτό της ΟΑΘ θα σου έστελνα μια απάντηση με 2 τόνους μπινελίκια, όπως και τις άλλες φορές. Για εσένα και για το υπόλοιπο Δ.Σ. ως συνήθως. Ο Ταρσούδης απλά δεν ασχολείται, όπως και οι υπόλοιποι.

     

    Ξανατονίζω για χιλιοστή φορά λοιπόν πως η μη επιθυμία συμμετοχής μας στη συνάντηση αυτή δε μειώνει στο ελάχιστο την υποχρέωσή σας να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Και αποκλείοντας από τη συνάντηση αυτή κάποιους που δε χωνεύετε, ΔΕΝ κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

     

    Θα στο ξαναπω για χιλιοστή επίσης φορά.

     

    - Ο Σύλλογος Ε.Α. ΘΡΑΚΗΣ .....ΔΕΝ είναι προσωπικό μαγαζί κανενός.

    - Οι επίσημες συναντήσεις επίσης.

    - Το Συνέδριο επίσης.

     

    Εσείς, ακόμη και τώρα που αναλάβατε να κάνετε κάτι πανελλαδικό και η προσοχή είναι σταμένη επάνω σας, αδυνατείτε να διορθωθείτε και κάνετε αυτά που κάνατε τόσα χρόνια κεκλεισμένων των θυρών.

     

    Αδιαφορούμε παντελώς για την όποια συνάντηση Δημήτρη αλλά ξαναεπαναλαμβάνω πως αυτό δε μειώνει στο ελάχιστο την υποχρέωσή σας να μας καλέσετε. Κι αν δε το κάνετε, να δημοσιοποιήσετε τους λόγους για τους οποίους αυτό συνέβη.

     

    Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο καθένας σε όλη την Ελλάδα ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

  19. Οι προσκεκλημένοι της συνάντησης προέκυψαν από συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑΘ που διοργανώνει την συνάντηση και με βάση όσα έχουν ισχύσει παλαιότερα ή συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό.

     

    Λαμπρά. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι, που όλως τυχαίως είχαν βαλθεί πριν κάτι μήνες να σταματήσουν κάθε σχετική με την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ δραστηριότητά μας, αναγκάζοντάς μας σε παραίτηση και δημιουργία της νέας ομάδας, αποφάσισαν πως δε θέλουν να είμαστε εκεί. Ολως τυχαίως φαντάζομαι; Η με κάποια αντικειμενικά κριτήρια;

     

    Μπορεί το Δ.Σ. του ΣΕΑΘ να μας εξηγήσει το σκεπτικό, με το οποίο οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, να μη καλέσει ΟΑΘ και την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

     

    Ετσι, να το μάθει και η υπόλοιπη Ελλάδα...

     

    Ευχαριστώ.

  20. Η τήρηση του Μητρώου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας βασίζεται στην ενημέρωση που αποστέλλεται από τους συλλόγους/εν δυνάμει συλλόγους/ φοιτητικούς συλλόγους/ομάδες προς εμάς.

     

    Οκ λοιπόν και στέλνουμε τα στοιχεία "προς εσάς". Και μετά τι τα κάνετε; Τα καταχωρείτε στο Μητρώο μεν αλλά όταν πρόκειται για ΕΠΙΣΗΜΗ συνάντηση συλλόγων / εν δυνάμει συλλόγων / φοιτητικών ομάδων κλπ, 5 φίλοι αποφασίζετε ποιους θα καλέσετε και ποιους όχι. Προφανώς συμφωνα με τα δικά σας γούστα. Η όχι;

     

    Ξαναρωτώ λοιπόν:

     

    - Ποιοι κύριοι και κυρίες (ονομαστικά) αποφασίσατε για το ποιοι θα καλεστούν στην συνάντηση του Σαββάτου;

    - Βάσει ποιων αξιοκρατικών κριτηρίων;

    - Που είναι δημοσιευμένα αυτά τα αντικειμενικά κριτήρια για να τα βρίσκει ο καθένας;

     

    Ευχαριστώ.

  21. Ευστάθιε δε θα διαφωνήσω με αυτά που λες. Και είναι πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις, πως ο εγωισμός μας φτάνει μέχρι τα άστρα.

     

    Το θέμα είναι όμως τον εγωισμό μας αυτό, να τον εκμεταλλευόμαστε για να πάμε μπροστά, στη ζωή / δουλειά / οικογένεια, για να καταφέρουμε κάτι εθνικά χρήσιμο, για να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο και γενικώς για καλό σκοπό. Οταν χρησιμοποιούμε τον εγωισμό μας για να βγάλουμε τα μάτια του άλλου, έτσι απλά γιατί δε μας αρέσει η φάτσα του ή επειδή θεωρούμε πως χάνουμε από αυτόν ...την δόξα (!) τότε το ζήτημα καταντάει αρρώστια. Και ο εγωισμός και το άγχος κλπ μπορούν να βοηθήσουν κάποιον είτε να πάει μπροστά αν τα εκμεταλλευτεί σωστά, είτε να πάει πολύ χαμηλά.

     

    Θα σου πρότεινα να μη ψάχνεις για συλλόγους να γραφτείς αλλά για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Οταν τους βρεις με το καλό (δε μπορεί...) τότε θα καταλάβεις ότι δε χρειαζόσουν ποτέ τίποτε άλλο.

     

    Προσωπικά μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα πως η Ερασιτεχνική Αστρονομία γίνεται από ομάδες / παρέες ανθρώπων σε ταράτσες / βουνά και λαγκάδια κι όχι από συλλόγους σε μπαράκια και αίθουσες δεξιώσεων.

  22. Στην συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι σύλλογοι/σωματεία (και οι φοιτητικοί) που έχουν καταστατικό και οι "υπό ίδρυση/εν δυνάμει" σύλλογοι που έχουν καταγράψει το καταστατικό τους και δεν το έχουν καταθέσει σε πρωτοδικείο.

     

    Δημήτρη, θα πρέπει να ξέρεις από τα 4 χρόνια της συνύπαρξής μας πως όταν μιλάω, ποτέ δε το κάνω χωρίς στοιχεία. Και αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζω σε κάποια "καταγγελία" είναι πάντα η κορυφή του παγόβουνου. Εχετε καλέσει δηλαδή συλλόγους που έχουν έτοιμο το καταστατικό και δεν το έχουν καταθέσει στο πρωτοδικείο. Τότε συγνώμη, αλλά η απλή μου λογική μου λέει πως δεν πρόκειται για συλλόγους αλλά για ομάδες ανθρώπουν που σχεδιάζουν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον (ίσως και ποτέ) να γίνουν σύλλογοι.

     

    Είναι λογική αυτή;

     

    Για ανθρώπους ενήλικες;

     

    - Ποιος εγγυάται πως αυτοί οι υπό ίδρυσοι σύλλογοι (ομάδες, όπως η ΟΑΘ στην ουσία) όντως θα καταθέσουν το καταστατικό στο πρωτοδικείο μέχρι το συνέδριο; Η στα επόμενα 10 χρόνια; Η κάποτε στο μέλλον;

    - Τι διαφορετικό έχουν αυτοί οι "υπό ίδρυση σύλλογοι" από μία ομάδα;

    - Ποιος σου εγγυήθηκε πως η ΟΑΘ δεν έχει γραμμένο καταστατικό "προς κατάθεση" σε πρωτοδικείο;

     

    Κάποτε με ρώτησες που να κατατάξεις την ΟΑΘ και σου είπα, προς το παρόν στις ομάδες "για ευνόητους λόγους". Ετσι θυμάμαι. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει μήνες. Ρώτησες κανέναν στην ΟΑΘ αν κάτι άλλαξε; Υποτίθεται πως ο ΣΕΑΘ τηρεί το Μητρώο. Πως το τηρεί; Περιμένει να τον παρακαλέσουν να ενημερώσει τα στοιχεία ή πρέπει να ενημερώνει από μόνος του; Με ποιο τρόπο τελικά γίνεται αυτή η τήρηση, στο κουτουρού; Αμα είναι να βάλουμε ένα παιδάκι να την κάνει.

     

    Η άποψή μου : Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας δεν θα απαντήσει σε "κατηγορίες" μέσω ενός forum, αφού από ότι φαίνεται έχετε όλες τις απαντήσεις για όλα τα θέματα.

     

    Η απαντήσεις είναι δεδομένες, όταν τέτοιες είναι και οι ερωτήσεις που τις προκαλούν. Είστε ΤΟΣΟ προβλέψιμοι Δημήτρη. Απαξίωσέ με όσο θέλεις, εγώ απλά ερωτήματα θέτω που έχουν πολύ λογική βάση.

     

    Δεν προσκαλέσθηκαν Hellenic Supernovae Search Team

    και ΟΑΘ, στα πλαίσια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί μεταξύ των συλλόγων.

     

    Νάτα μας!! Δηλαδή οι σύλλογοι αποφασίζουν ποιους θα καλέσουν και ποιους όχι, φυσικά με τα δικά τους (φαντάζομαι) αξιοκρατικά κριτήρια. Θα ήθελαν λοιπόν οι σύλλογοι να ενημερώσουν το κοινό της Ερ. Αστρονομίας στην Ελλάδα ποια είναι τα κριτήρια αυτά; Είναι κάπου γραμμένα και κατατιθεμένα να τα δω;;; Η 5 φίλοι ήπιαν δυο ουίσκια και έκαναν ότι γουστάρουν ως συνήθως;

     

    Και όλως τυχαίως, οι "σύλλογοι" δεν προσκάλεσαν δύο ΟΜΑΔΕΣ (προτιμώ αυτή τη λέξη πλεόν γιατί η λέξη Σύλλογος μου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα) οι οποίες παράγουν τόσο έργο, που δεν πρόκειται να παράγουν όλοι οι σύλλογοι μαζί, στα επόμενα 150 χρόνια. Και φυσικά μιλάω για ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ έργο, όχι για καφέ, τσάι, σπανακόπιτα και τούρτα σε σχήμα Κρόνου.

     

    Μακάρι να ήξερες όλες τις δραστηριότητες που έχουν γίνει στο Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης τα τελευταία 4 χρόνια και βάλε. Υπάρχουν στην ιστοσελίδα, συγκεντρωμένες και αναλυτικά.

     

    Τις ξέρω πολύ καλά Δημήτρη. Εγώ όμως, ως συνήθως, δεν αναφέρομαι στις δραστηριότητες που είναι δημοσιευμένες στις ιστοσελίδες, αλλά για τις "δραστηριότητες" που δεν είναι δημοσιευμένες πουθενά. Κατάλαβες το υπονοούμενο Δημήτρη;

     

    Καλό βράδυ.

  23. MICROWORLD.JPG

     

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

     

    Ως γνωστόν, το Μητρώο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα, για την διετία 2007 - 2009 το έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (www.astrothraki.gr) ο οποίος επίσης έχει αναλάβει και την διοργάνωση του επομένου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, που θα γίνει το φθινόπωρο του 2009 στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.

     

    Ως υπεύθυνοι τήρησης του Πανελληνίου Μητρώου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, τα μέλη του Σ.Ε.Α.Θ. έχουν την υποχρέωση / το καθήκον να το ενημερώνουν με νέα στοιχεία που πέφτουν στην αντίληψή τους.

     

    Οταν πριν κάποιους μήνες, για λόγους που δεν είναι ίσως του παρόντος αποφασίσαμε 5 (τότε) μέλη του Σ.Ε.Α.Θ. να αποχωρήσουμε από το Σύλλογο και να ορίσουμε την ομάδα μας ως Ομάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης (www.oath.gr), ο πρόεδρος του Συλλόγου, προς τιμήν του, ζήτησε τα στοιχεία της ομάδας μας, τα οποία και του αποστείλλαμε και τα οποία και καταχώρησε στο online αρχείο του Μητρώου.

     

    Σήμερα, όλως τυχαίως βλέπουμε το παρακάτω δημοσίευμα:

     

    http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8849&highlight=

     

    Εδώ αναφέρονται οι φορείς οι οποίοι ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ να στείλουν εκπρόσωπο, στην συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας που θα γίνει το επόμενο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Και δε θα μου κινούσε την περιέργεια αν το δημοσίευμα δεν αναφερόταν σε ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ συλλόγους αλλά αναφερόταν απλά σε ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.

     

    Ως Ο.Α.Θ. πραγματικά ασχολούμαστε μόνο με την Ερασιτεχνική Αστρονομία και τίποτε περισσότερο. Κάνουμε ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ και δεν διοργανώνουμε διαπλανητικό καφέ, συμπαντικό τσάι με λεμόνι και δεξιώσεις με ...τούρτα σε σχήμα Κρόνου. (που γράφει και το διαχρονικό δημοσίευμα της Πτήσης) Με δεδομένα αυτά, δεν είχαμε κανένα λόγο να συμμετέχουμε σε μία συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων. Αλλά...

     

    Αυτό δεν μειώνει ΚΑΘΟΛΟΥ την υποχρέωση του Σ.Ε.Α.Θ. να τηρεί τυπικά και ευσυνείδητα το Πανελλήνιο Μητρώο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, όπως και υποσχέθηκε να κάνει. Και ενώ οι άνθρωποι του Σ.Ε.Α.Θ. γνωρίζουν πολύ καλά την ομάδα και την δράση μας, στην ουσία μας απέκλεισαν από την συνάντηση αυτή. Ξανατονίζω πως το γεγονός της μη επιθυμίας συμμετοχής μας δε μειώνει καθόλου την υποχρέωση των εκπροσώπων του Σ.Ε.Α.Θ. να μας καλέσουν, τη στιγμή που καλούς ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. (από επίσημους συλλόγους ως άτυπες φοιτητικές ομάδες)

     

    Ως (τότε) μέλη του Σ.Ε.Α.Θ. είμασταν:

     

    - Το 1/4 σχεδόν του συνόλου των ενεργών (οικονομικώς) τακτοποιημένων μελών, κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση.

    - Μέλη σε Δ.Σ., Ε.Ε. και αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ.

    - Διοργανωτές σχεδόν του συνόλου των αμιγώς ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ δραστηριοτήτων. (αστροπαρατήρηση, αστροφωτογράφηση, εκπαιδευτικές συναντήσεις κάθε Δευτέρα) Οχι, στις δραστηριότητές μας δεν υπήρχαν δεξιώσεις και κοπή πίττας.

    - Αυτοί που συντελέσαμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στο να αποκτήσει ο Σύλλογος μόνιμη έδρα στην αίθουσα του παλαιού σχολείου της Κίρκης, την οποία αίθουσα και κυριολεκτικά ανακαινίσαμε με προσωπική εργασία και αρχίσαμε να την χρησιμοποιούμε με διοργάνωση παρατηρήσεων. Οχι, δεν διοργανώσαμε αστρονομικό ΠΙΚ ΝΙΚ ...με φαγιά από το σπίτι μας.

     

    Και πολλά - πολλά άλλα...

     

    Το γιατί δεν είμαστε ως Ο.Α.Θ. επιθυμητοί να συμμετέχουμε, θα το αφήσω για το μέλλον. Προς το παρόν, καταγγέλω σε όλη την Ελληνική Αστρονομική Κοινότητα την συμπεριφορά των ανθρώπων του Σ.Ε.Α.Θ. οι οποίοι εξωτερικεύουν έτσι τις πολύ κρυφές και προσωπικές σκέψεις που κάνουν για τα άτομά μας...

     

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ

     

    Ας μη βγει κάποιος Πρόεδρος να "πάρει πάνω του την ευθύνη" και να πει ότι το "ξέχασε", όπως συνηθίζει να κάνει. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο Πρόεδρος, πολύ σωστά από την πρώτη στιγμή μας κάλεσε να συμμετέχουμε στο Μητρώο, ως όφειλε και έκανε το καθήκον του. Το πως δεν προσκληθήκαμε στην συνάντηση συλλόγων (μέχρι και φοιτητικών ομάδων) είναι άλλη υπόθεση κι εκεί θέλουμε τοποθέτηση του Σ.Ε.Α.Θ. κι όχι μόνο του Προέδρου.

     

    Προσωπικά, λυπάμαι πολύ που ένας φορέας της Θράκης που σε λίγους μήνες υποτίθεται πως θα κληθεί να διοργανώσει ένα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ συνέδριο, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Και για να μη κρυβόμαστε, τους λόγους που η Ο.Α.Θ. δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην εν λόγω συνάντηση, εμείς τα μέλη της Ο.Α.Θ. τους ξέρουμε αν και προς το παρόν δε θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτούς. Μόνο καταγγέλουμε ανάλογες συμπεριφορές που δείχνουν προς την υπόλοιπη Ελλάδα, μία άσχημη εικόνα για την περιοχή και τους κατοίκους της, που σίγουρα δεν είναι η αντιπροσωπευτική. Μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που για τους δικούς τους λόγους αποφασίζουν να παρουσιάσουν την οποιαδήποτε εικόνα προς τα έξω, σίγουρα δεν εκπροσωπεί το σύνολο.

     

    Κι επισης, για τους παλαιότερους στο Astrovox, αν το όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΡΣΟΥΔΗΣ σας θυμίζει κάτι, μπορείτε να δείτε το παρακάτω δημοσίευμα στο ASTROFORUM στο οποίο εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις για το ζήτημα:

     

    http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?p=31598#31598

  24. Αγαπητοί φίλοι,

     

    Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με όλους σας, αλλά για μένα (και για πολλούς άλλους φίλους) το άρθρο αυτό είναι ότι πιο αληθινό και διαχρονικό έχει γραφτεί για τους συλλόγους Ερ. Αστρονομίας στην Ελλάδα.

     

    Επίσης θα παρακαλέσω να μη συγχέουμε τους όρους "Ερασιτεχνική Αστρονομία" και "Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας". Το ότι υπάρχει κάποιος ανάλογος σύλλογος δε σημαίνει πως σίγουρα ασχολείται και με την Ερασιτεχνική Αστρονομία. Εξάλου αν δε κάνω λάθος και το άρθρο σε Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αστρονομίας αναφέρεται... (που διάφορες κυρίες κόβουν τούρτες σε σχήμα Κρόνου κλπ)

     

    Τέλος, μην κολλάτε στην λέξη "πολιτική", αυτό δε σημαίνει πως επειδή κάποιος δεν προσπαθεί να βγει Δήμαρχος από έναν σύλλογο Ερ. Αστρονομίας το φαινόμενο δεν υπάρχει. Υπάρχουν και οι προσωπικές πολιτικές και επιδιώξεις, υπάρχουν και οι "κλίκες" για διάφορα μικροσυμφέροντα. Αρρωστημένες δηλαδή συμπεριφορές που συναντάμε σχεδόν καθημερινά στη ζωή μας.

     

    Το άρθρο αυτό, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για μένα ισχύει ακόμη. Μάλιστα όταν πρωτοέπεσε στην αντίληψή μου (πριν κάτι μήνες) είχα την εντύπωση πως γράφτηκε τότε!

     

    Δυστυχώς...

  25. Καλή σας ημέρα.

     

    Εχω την εντύπωση πως κανείς δε θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ο χρόνος (ως υπαρκτό μέγεθος) "υπάρχει" κι αυτό πολύ απλά διότι δεν ανακαλύφθηκε αλλά επινοήθηκε. Είναι ένα βοηθητικό μέτρο σύγκρισης για να αντιλαμβάνεται ο (πρωτόγονος) άνθρωπος το περιβάλλον. Δηλαδή μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό μας = ημέρα, 365 περιστροφές = έτος, άρα σε 365 περιστροφές από σήμερα θα έχουμε πάλι χειμώνα κ.ο.κ.

     

    Το μόνο που υπάρχει στο Σύμπαν είναι η ΚΙΝΗΣΗ και ο χρόνος είναι ίσως μια πολύ απλοϊκή προσέγγιση του ανθρώπινου είδους, στο να εξηγεί τις (περιοδικές και μη) κινήσεις στο Σύμπαν.

     

    Επίσης κάτι ακίνητο (με όλη τη σημασία της λέξης) δεν υπάρχει αφού ακόμη κι αν π.χ. το σώμα μας είναι ακίνητο σε σχέση με κάποιο άλλο, μέσα μας υπάρχει η κίνηση. (η καρδιά συνεχίζει το έργο της, το αίμα κυκλοφορεί κ.ο.κ.)

     

    Αν λοιπόν δεχτούμε πως α) υπάρχει ανυπαρξία του "χρόνου", β) υπάρχει μόνο η κίνηση, γ) τίποτε δεν είναι ακίνητο τότε θα δεχτούμε πως η κίνηση προέρχεται από την ενέργεια, άρα θα καταλήξουμε στο να συμφωνήσουμε με την Tsaprazi στο πρώτο της post που ρωτούσε ακριβώς αυτό το πράγμα.

     

    Είχα διαβάσει παλαιότερα κάποιο επιστημονικό πείραμα κατά το οποίο επιστήμονες προσπάθησαν με τεχνητή ψύξη να φθάσουν στην θερμοκρασία του απόλυτου μηδενός, χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν, έτσι ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες απόλυτης ακινησίας. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη αυτό το δεδομένο, θα καταλάβουμε πως η κίνηση οφείλεται στην θερμότητα, η θερμότητα στην ενέργεια άρα και πάλι η Tsaprazi είχε δίκιο.

     

    Οσο για τα περί θρησκευτικών θεωριών που αναφέρθηκαν νομίζω πως η κοπέλα ψάχνει να βρει κάποια αλήθεια κι όχι να ασχολείται με παραμύθια.

     

    Ασχετο 1: τελικά, μετά από ψάξιμο ετών ανακάλυψα την κατά την άποψή μου καλύτερη μουσική για μουσική επένδυση σε ταινία με θέμα το Διάστημα. Κλείστε τα μάτια και πατήστε εδώ:

     

    Ασχετο 2: μιας και μιλάμε για ενέργεια, εδώ είναι ένα τραγούδι που την περιγράφει πολύ ολοκληρωμένα:

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης