Jump to content

gialouris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από gialouris

  1. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η φασματοσκοπία και θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγμή. Ο τηλεφακός πόσο κοστίζει; Αν χρησιμοποιηθεί φράγμα που δεν είναι ανακλαστικό δεν είναι πιο εύκολη η διαδικασία; :-k
  2. Έτσι έχω ακούσει κι εγώ, ειδικά σε σχέση με το ΑΠΘ! Γενικά μην ακούς κανέναν... αυτοί που τα λένε συνήθως είναι αυτοί που δεν διαβάζουν καθόλου. Είναι όμως αρκετά δύσκολα! Να είσαι προετοιμασμένος πάντως για πολλά μαθηματικά!!
  3. Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την απάντησή μου πιστέυω πως η Σελήνη μεσουρανεί λίγες ώρες πιο μετά από την κάτω μεσουράνηση του Ήλιου (2-3 ώρες). Επίσης πιστεύω πως θα βρίσκεται στο ορατό ημισφαίριο για λίγο αφότου ανατείλει ο Ήλιος.

     

    http://www.astronomia.gr/wiki/images/9/9e/%CE%A6%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82.gif

    (κοντά στο νούμερο 6 πιστεύω πως θα είναι)

     

    Δες κι αυτό:

    http://geogr.eduportal.gr/astronomy/faseis_selinis/fs5.htm

     

    Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!! (όλα αυτά που έγραψα είναι στο περίπου και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την εγκυρότητά τους!)

  4. Τα νεφελώματα φαίνονται και χωρίς φίλτρα. Καλύτερα να δείτε στο μέλλον τι θα χρειαστείτε αφού έχετε αγοράσει το τηλεσκόπιο. Πριν αγοράσετε το τηλεσκόπιο καλύτερα να πάρετε κάποιο βιβλίο όπως το Night Watch(http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598) ή το the backyard astronomer's guide (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765) και τα δύο είναι πολύ καλά!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης