Jump to content

george0

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της george0 Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. πριν αναφέρω και εγώ με την σειρά μου κάποια πράγματα,να σε συγχαρώ γιωργο για αυτήν σου την αναφορά στους κλασικούς ελληνες φιλοσόφους! οι περίοδοι της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας. οι σχολες! 1η περίοδος: η αυγή της ελληνικής αστρονομίας!.προιστορικη εποχή (7.000πχ εως 800πχ) με τους ύμνους του ορφεως και τα ποιήματα του ομηρου και του ησιοδου!. 2η περίοδος: η προσωκρατική.απο τον 7ο πχ.αιωνα μεχρι τον 5ο πχ αιωνα με κύριους εκπρόσωπους τους ιωνες και τους πυθαγορειους φιλόσοφους. 3η περίοδος: η σωκρατικη.απο τον 5ο πχ εως τον 4ο πχ αιωνα.εκπρόσωποι της περιόδου αυτής ειναι ο πλατων,ο αριστοτελης και ο ευδοξος. 4η περίοδος: η αλεξανδρινη,απο τον 4ο πχ αιωνα εως τον 5ο μχ αιωνα.εκπροσωποι της περιόδου ειναι ο αρισταρχος,ο απολλωνιος,ο ιππαρχος και ο πτολεμαιος. 5η περίοδος: η περίοδος των σχολιαστων,απο τον 4ο εως τον 6ο αιώνα.εκπρόσωποι της περιόδου ειναι ο θεων ο αλεξανδρευς,η υπατια,ο προκλος και ο σιμπλικιος. οι σχολες! οι σχολές που ακμάζουν κατα τους κλασικούς και τους αλεξανδρινούς χρόνους και που αναπτύσσουν τις διάφορες κοσμολογοαστρονομικες ιδεες,θεμελιώνοντας,συγχρόνως,την αστρονομία,ειναι: 1 η ιωνικη σχολη με αρχηγο τον θαλη. 2 η πηθαγορειος του κροτωνα. 3 η ελεατικη σχολη με ιδρυτη τον ξενοφανη τον κολοφωνιο. 4 η νεα ιωνικη σχολη με μελη τον εμπεδοκλη,τον λευκιππο,τον δημοκριτο και τον αναξαγορα. 5 η σχολη της κυζικου. 6 η σοφιστικη η ελευθερη σχολη των αθηνων. 7 η ακαδημια του πλατωνος. 8 η περιπατητικη του αριστοτελους. 9 η σχολη των στωικων με αρχηγο τον ζηνωνα τον κιττιεα. 10 η σχολη του επικουρου. 11 η αλεξανδρινή σχολη. θα ακολουθήσουν σύντομα,αναφορές για της αστρονομικες εργασίες των αρχαιων ελληνων καθώς και για τα αστεροσκοπεία τους και τα αστρονομικά όργανα τους!..
  2. george0

    GSO 12" vs SW 12"

    σε ενδιαφέρει περισσότερο η κίνηση της βασης και ρωτάς ποιο απ τα δύο;;;,αυτά δεν τα ρωτάνε!! ,καρφωτός έφυγες για gso τι αυτό είναι 8 10 12 ιντσες!!,βέβαια ειναι ποιο ακριβό,αλλα για εμένα προσωπικά αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!.εγω έχω το 8 και ειναι σκέτη γλύκα σε ολο του το σύνολο!.
  3. δεν το πήρα φίλε μου κωστα κυριολεκτικα! ,όσο για τα ιστιοφόρα και της γέφυρες έχεις απόλυτο δίκιο,απλά,δεν το σκέφτηκα έτσι!..τον telrad τον τοποθέτησα τελικά απ τα δεξιά του ερευνητή,πειραματικά,πήρα διάφορες στάσεις στοχεύσεις απ το ζενίθ και ποιο χαμηλά,δεν τα βρήκα και τόσο τραγικά τα πράγματα,(όσο αφορά τον αυχένα),νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας!..τώρα,μετά από όλα αυτά που υποθεικαν απ τους φίλους αλλά και μέσα απ της φώτο που είδαμε,αν με ρωτούσες κωστα ποιον ερευνητή θα προτιμούσα,μάλλον θα σου έλεγα τον rigel!,είναι ο μόνος που χωράει ανάμεσα στον εστιαστεί και τον ερευνητή χωρίς να κανουμε καμία πατέντα και προπάντων χωρείς να διακινδυνεύουμε να κανουμε κάποια ζημιά στον οπτικό μας σωλήνα η στον ερευνητή μας!.(με αυτά που αναφέρω δεν θέλω εννοηθεί ότι μετάνιωσα που πείρα τον telrad!).
  4. Αυτό ακριβώς έχω κάνει στο δικό μου χωρίς κανένα πρόβλημα (βέβαια θέλει λίγη ..τόλμη να τρυπήσεις το σωλήνα) πραγματικά θέλει τόλμη,εγώ προσωπικά φοβάμαι να κάνω κάτι τέτοιο στο τηλεσκόπιο μου
  5. φίλε μου kkokkolis γέλασα και μου φάνηκε παράξενο,γιατί δεν πολύ συνηθίζεται να τοποθετούμε τον ογκώδη telrad επάνω στον ερευνητή με σκοινάκι η με κορδώνει!,αν κάνω λάθος σε παρακαλώ διορθωσεμαι!,και ούτε νομίζω οτι μπορούμε να συγκρίνουμε τον ογκώδη telrad με τον ηλιακό ερευνητή heliopod!,την βάσει με τα κορδόνια δεν την γνώριζα,καλά έκανες και την ανέβασες για να την δούμε,φοβερή βάση!,και πολύ χρηστική!
  6. φίλε μου δημητρη για να γίνει αυτο που λες,θα πρέπει να κάνω 2 τρύπες ποιο δεξιά στον σωλήνα για να μπορέσω να βιδώσω εκεί την βάση του ερευνητή!,και αυτο όπως καταλαβαίνεις δεν θα το κάνω!.
  7. φίλε μου homo σε πιστεύω,η καλύτερη θέση για να τοποθετηθεί είναι απ την αριστερά πλευρά του ερευνητή,άλλα όπως βλέπεις και στην φώτο δεν υπάρχει χώρος απ τα αριστερά!.τον rigel ώμος θα μπορούσα να τον τοποθετήσω αριστερά!.οσο αφορά το βάρος του telrad για το τηλεσκόπιο που έχω αυτό δεν είναι πρόβλημα,έχει φρένο τριβής και μπορώ να το ρυθμίζω,έτσι δεν έχω προβλήματα στο να χάσω την ισοροπια του σωλήνα μου απ το πρόσθετο βάρος!.
  8. μετά από της αναφορές που διάβασα στο σαιτ για αυτούς τους ερευνητές αλλα και της απαντήσεις που πείρα απ τα παιδιά ποιο πάνω κατέληξα στον telrad!.συνονόματε giorgosgr είδα και τον rigel απο κοντά και μου φάνηκε πολύ ψεύτικος για τα 62 euro που κοστίζει!,σαφώς ώμος έχει τα θετικά που ανάφερες!.τον telrad θα τον τοποθετήσω ακριβός δίπλα δεξιά απ τον ερευνητή,έρχεται και ακριβός στο ύψος του ερευνητή.τώρα αν θα έχω πρόβλημα στον αυχένα μου αυτο θα το δω στην πράξη,αν ειναι θα αναγκαστώ δυστυχώς να πάρω μια βάσει για να του δώσω ύψος,(δυστυχως γιατί την θεωρώ πανάκριβη,29ευρο,έλεος).δεν κατάλαβα παιδιά αυτό που λέτε με το αναβοσβησιμο
  9. οχι φίλε μου homo,δεν με μπέρδεψες καθόλου!,η τοποθέτηση σου είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι θα βοηθήσει όπιον φίλο ενδιαφέρετε για τον εν λόγω ερευνητή της ερυθράς κουκκίδας!.φιλε kkokkolis σε ευχαριστώ θερμά για την ανάλυση του θέματος!.καθαρούς ουρανούς!
  10. καλησπέρα παιδια,θέλω να πάρω έναν τέτοιου είδους ερευνητή για το τηλεσκόπιο μου gso 8 και θέλω την πολύτιμη γνώμη σας στο τη να επιλέξω!.ποίος πιστεύετε ότι είναι καλύτερος και ποιο άνετος στην χρηση του;;ο rigel η ο telrad.διάβασα κάτι αναφορές στο σαιτ αλλα δεν με καλύψανε.
  11. george0

    Ψύξη η Θέρμανση;

    σε ευχαριστώ!,καθαρούς ουρανούς!
  12. george0

    Ψύξη η Θέρμανση;

    παιδιά μια διευκρίνιση,σε ενα 8ιντσο τηλεσκόπιο είναι καλό να έχουμε ανοικτό τον ανεμιστήρα σε όλη την διάρκεια της παρατήρησης??,η μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα;
  13. μακάρι τα πράγματα να είναι καλά και να μπορέσουμε να κατέβουμε και εμείς από θεσσ/νικη!
  14. καλησπέρα παιδιά και από εμένα.εγώ σκιτσάρω-ζωγραφίζω,τα φεγγάρια του δια,της θέσης που βρίσκονται γύρω απ τον πλανήτη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης