Jump to content

kostastm

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της kostastm Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. αποφασισα τελικα να αγορασω ενα τετοιο οπτικο οργανο και εχω καταληξει σε 2 στον telrad η στον rigel(υπαρχει και σχετικη αγγελια)εσεις απο την πειρα σας ποιον απο τους δυο προτεινετε και γιατι,διαβασα στο cloudy nights αλλα τα αγγλικα μου δεν ειναι τοσο καλα.
  2. ζητειται ενας εκ των 2 ερευνητων μενω στο Αιγιο,Αχαια και χρεωνομαι τα μεταφορικα,αν καποιος φιλος στειλει μηνυμα ας βαλει και φωτογραφια.
  3. καλημερα,ο red dot finder "μπαινει"στην θεση του ερευνητη?οπως ανεφερα πιο πανω τα ευκολα αντεικιμενα τα εχω παρατηρησει σε μερος οχι και τοσο σκοτεινο αν ανεβω σε ενα βουνο θα μπορεσω να βρω π.χ. τον Μ51 η τον Μ101 η καποια νεφελωματα με τον ερευνητη?η θα χρειαστω για αστροαλματα απαραιτητως καποιο τετοιο εξαρτημα(telrad,red dot finder,rigel)
  4. φιλε carlsagan ολοι αυτοι οι στοχοι που αναφερεις εχουν ηδη "κατακτηθει" εφοσον ολοι μου λετε να αγορασω ενα τετοιο εξαρτημα ποιο λετε να παρω?
  5. βλεπω πως προτεινετε την χρηση αλλων ερευνητων(telrad,starpoinder)ποια η χρηση τους?ο ερευνητης που εχει το τηλεσκοπιο μου ειναι 9Χ50 δεν ειναι καλυτερα να εχω την μεγενθυση που μου δινει ο ερευνητης?
  6. εδω εχουμε αρκετα κοντα βουνα αλλα δεν εχω αυτοκινητο για να μεταφερω το τηλεσκοπιο,λετε καποιο φιλτρο νεφελωματων να βοηθησει?
  7. οταν μιλαμε για μερος πραγματικα σκοτεινο πρεπει να βλεπουμε ο κεντρο του γαλαξια μας οπως περιπου στις φωτο του nightwatch?εχω ασχοληθει βεβαια πρωτα πρωτα με τους αστερισμους και εχω μαθει πολλους απο αυτους.
  8. ευχαριστω για τον ενδιαφερον σας μενω στο Αιγιο,παρατηρω στην αυλη του σπιτιου μου με αρκετα φωτα τριγυρω ομως,βλεπω αρκετα αστρα στον ουρανο αλλα για το milky way ουτε λογος,δεν εχω παει ποτε σε πραγματικα σκοτεινο μερος.
  9. γεια και χαρα προχθες ανακαλυψα τον ιστοτοπο σας και μεχρι πριν δεν πιστευα οτι υπηρχε κατι τετοιο,ειμαι νεος στην ερασιτεχνικη αστρονομια εχω το skywatcher dob 8''(το αγορασα προ 3μηνου)μαζι με το τηλεσκοπιο πηρα το nightwatch και τον pocket sky atla,το προβλημα μου ειναι πως δεν μπορω να εντοπισω τα προς παρατηρηση αντεικιμενα,για να παρατηρησω εναν γαλαξια που ειναι για παραδειγμα 8-9 mag πρεπει να βρισκομαι σε πολυ σκοτεινο μερος?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης