Jump to content

Jester

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Jester Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Κοιτα η κουνουπιερα προσφερει απειρες στιγμες απολαυσης αν την χρησιμοποιησεις για νυχτερινη δραστηριοτητα. Σκεψου απλα αντιδρασεις οσων σε δουν απο μακρια μεσα στο σκοταδι... Μέσα στο σπιτι βαζεις μπολικες παστιλιες και περνας σιτες στα παραθυρα και τις πορτες. Αν εισαι μερακλης (ή εχεις παει νοσοκομειο απο τα τσιμπιματα) ριχνεις και λιγο raid πρωι και εισαι αρχοντας (ή αρχοντισσα). Παντως και ο καμενος ελληνικος καφες κανει δουλεια. Σε λιγες μερες περιμενω κανα δυο σαρκοφαγα φυτα που θεριζουν (μου ειπε ο γεωπονος) τα εντομα. Αν δουλεψουν θα γινω ο τρελος του χωριου.
  2. Στο θέμα των κουνουπιων είμαι μαστορας καθοτι ψαρας από μικρο παιδι (και αλμυρου και γλυκου νερου). Λοιπον τα σπρει τα κερακια και τα μαντιλακια και οι κρεμουλες ειναι αχρηστα. Τα μονα που δουλευουν λιγο ειναι αυτα που κυκλοφορουν για μωρα και σε μεγαλες ποσοτητες. Απο εκει και περα. Φιδακια βαζουμε τεσσερα (Βορρα Νοτο Ανατολη Δυση) και δεν ελπιζουμε για πολλα οταν φυσαει. Τις συσκευες υπερηχων τις δοκιμασα και δεν καταφερα κατι παραπανω απο το να αποκτησω αλλο ενα σκουπιδι. Αυτο που κανω εγω (και με εβγαλε ατσιμπητο) ειναι συνθετικά ρουχα (2 λεπτα στρωματα), φωτια με βρεγμενα χορτα για καπνο (πυθια κοινως) και πολυ αποσμητικο (οχι με αρωμα λουλουδιου ή φρουτου για να μην εχετε αλλα). Στην χειροτερη μπορειτε να χρησιμοποιήσετε την αποικιακη λυση : κουνουπιερα (ναι το εχω κανει. αβολο αλλά αποτελεσματικό). Υ.Γ. Προσφατα ακουσα απο φιλους ψαραδες οτι το μηχανημα καπνου που χρησιμοποιουν οι μελισσοκομοι ειναι πιο ευκολο από την φωτια.
  3. Jester

    Γκαντεμια

    Παιδια πως είναι δυνατόν να λιώσει η εσωτερική επένδυση των φακων? Πήγα να δω κανα αστερακι σημερα και ειδα πως ο 10mm που είχα επανω ειχε λιωσει (αλειωθει θα ελεγα) με αποτελεσμα να μου κλεινει σχεδον το μισο οπτικό πεδιο. Παραπέρα πως τον φτιαχνω? Ξυνω με νυστερακι ή θα τον καταστρεψω ετσι; Θα προσπαθησω να σηκωσω φωτο συντομα.
  4. Φίλε μου έχω το sega εδω και καποιες μέρες. Καλό είναι αλλά η ευκρίνια του δεν ειναι και η καλυτερη. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι. Πάντως μπορώ να σου πω με σιγουριά πως είναι αρκετα ανθεκτικό (έφαγε κλωτσιά καταλάθος και δεν δείχνει να πτοήθηκε.) Το μόνο πρόβλημα είναι πως χρειάζεται να είναι πολύ σκοτεινό το δωμάτιο που αναλογα με τον χώρο μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
  5. Jester

    Πρωτάρης

    Καταρχάς καλώς ήρθα και καλώς σας βρήκα. Εχω αρχίσει δειλά δειλά την περιήγηση στον κόσμο της αστρονομίας εδώ και 6 μήνες. Από εξοπλισμό έχω ένα Skywatcher 90/900 και 3 φακούς (25αρι, 10αρι και 6αρι). Ως τώρα έχω περιοριστεί στο να παρατηρώ πλανήτες και δορυφόρους, κυρίως λόγω της δυσκολίας μου να προσανατολιστώ. Θα ήθελα κάποιες προτάσεις και πληροφορίες για την αναβάθμισή του. τι θα χρειαστεί να αγοράσω για να μπορώ να τραβάω αστροφωτογραφίες; Αξίζει να προχωρήσω σε μια τέτοια αναβάθμιση με το υπάρχον τηλεσκόπιο ή θα πρέπει να αλλάξω μηχάνημα; ξέρει κάποιος για ποιο λόγο δεν έχω σταθερή εικόνα? Όταν λέει κάποιος οδηγός ότι χρειαζόμαστε τηλεσκόπιο (4 ιντσων πχ) έχει σημασία ο τύπος του τηλεσκοπίου ή όχι? Επ ευκαιρία οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι έχουν απαιτήσεις από τα μέλη τους ή όχι? ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης