Jump to content

Deorum

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Deorum

  • Γενέθλια 07/22/1981

του/της Deorum Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα και πάλι. Αν κάποιος ξεκινήσει αύριο (Παρασκευή)μεσημερό-απόγευμα από Αθήνα προς Πάρνωνα, και έχει χώρο στο αμάξι, ας με πάρει ένα τηλέφωνο παρακαλώ, γιατί η δικιά μου παρέα έφυγε από Πέμπτη, ενώ εγώ λόγω δουλειάς μπορώ από Παρασκευή και μετά. Είμαι ιδιαίτερα βολικός, και δεν έχω πολλά πράγματα! 6948837135., Γιώργος Ευχαριστώ.
  2. Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια προκαταβολικά για την οργάνωση. Θα περάσουμε καλά σίγουρα, θα διαφημιστεί και το άθλημα σε νέο αίμα (όπως εγώ) που δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πριν ασχοληθούν σοβαρότερα! Στο θέμα μας τώρα. Υπάρχει κάποιος που θα ξεκινήσει Παρασκευή απόγευμα από Αθήνα, και έχει θέση σε αυτοκίνητο? Η παρέα που ήδη έχω θα ξεκινήσει από Πέμπτη, και εγώ λόγω δουλειάς θα μπορώ από Παρασκευή απόγευμα και μετά... οπότε γιαυτό ψάχνω για νέα παρέα. Ευχαριστώ προκαταβολικά, Γιώργος,
  3. Όπως τα λές. Εγώ διάβασα μάλιστα κάπου για πιο αυστηρά ακόμα νούμερα. 250/εστιακό μήκος = χρόνος έκθεσης ... άντε βαριά 500/εστιακό μήκος. Αυτό σημαίνει ότι με τον 30mm f1.4 πέρνω στην καλύτερη 15-20sec. Με τον 200άρι πέρνω 2sec. To iso αναγκαστικά θα ανέβει μέχρι το ... 12800. Με καμιά 50ριά καρέ που θα τραβήξω, πιστεύω θα φτιάξει ο θόρυβος.
  4. Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και εσάς και τον αγαπητό Πέτρο που μιλήσαμε στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα και με βοήθησε να ξεδιαλύνω αρκετά πράγματα. Τώρα σε μερικές διευκρινήσεις. Αν και με την φωτογραφία είμαι σχετικός (και με την φυσική επίσης ) με την αστρονομία συγκεκριμένα είμαι άσχετος. Όλες οι ιδέες ξεκίνησαν όταν είδα μερικές αξιόλογες φωτογραφίες απο μερικούς, χωρίς καθοδήγηση και χωρίς τηλεσκόπιο, με απλό καλό φωτογραφικό εξοπλισμό όπως αυτό που έχω ήδη εγώ. Ορίστε μερικά δείγματα. Orion Andromeda Επαναλαμβάνω ότι είναι χωρίς καμία καθοδήγηση, 1-3s περίπου έκθεση (πολλαπλά frames) f1.2-1.8 και iso 3200 πουσαρισμένο στα 12800. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ. Μπορεί η ποιότητα που βλέπετε να μην είναι εντυπωσιακή, ή η μεγένθυνση να είναι λίγη, αλλά μόνο και μόνο που διακρίνονται το θεωρώ πολύ καλό για αρχή. Αν μπορούσα να έχω και μια βασική καθοδήγηση (γιαυτό είπα για κάτι φθηνό) να αποφύγω τα 2 sec και το 12800 iso, και να είμαι σχετικά πιο άνετος σε χρόνους έκθεσης, θα ήταν καλά. Από ότι κατάλαβα όμως δυστυχώς ξεφεύγουν τα πράγματα σε κόστoς. Μίλησα με τον Πέτρο, και από ότι κατάλαβα αυτό που ζητάω δεν είναι τόσο απλό. Πρώτον πρέπει μαζί με τον μηχανισμό να έχεις και ένα τηλεσκόπιο για να ξέρεις που σημαδεύεις. Επίσης υπάρχουν συστήματα που σε στέλνουν απευθείας εκεί που θές (πχ λές θέλω να δώ τον Δία). Γιατί αν σημαδέψεις έτσι στο περίπου... δεν θα δείς τίποτα, σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Μετά, όπως είπατε και εσείς, θές και καλό τρίποδο κτλ να τα κρατάει όλα πάνω χωρίς να ζορίζεται. Εγώ απλά ήθελα κάτι να μπορώ να έχω μια έκθεση όχι 30λεπτή (ξέρω στα τηλεσκόπια με τα f11 που έχετε και τα μέτρια iso των CCD έχετε κάτι εκθέσεις μισής ώρας) αλλά έστω να μπορεί να είναι ακίνητη η φωτογραφία για 30 δευτερόλεπτα βρε αδερφέ. Σκεφτείτε ότι θα είμαι στο f1.4 άντε στο f4 με iso 3200. Αυτό που λές με το να το φτιάξω μόνος μου το έχω ήδη διαβάσει. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό. Από ότι κατάλαβα, έτσι για να πειραματιστώ και μόνο καλό είναι να προσπαθήσω να κάνω αυτό το μαραφέτι μόνος μου, να επιμηκύνω λίγο τους χρόνους έκθεσης (σιγά μην τα καταφέρω) και στην πορεία ίσως σας ακολουθήσω σε καμιά εξόρμηση να αρχίσω να μαθαίνω. Αλλά δυστυχώς έτσι με το καλημέρα θεωρώ υπερβολή να δώσω κοντά στο 1000ρικο για κάτι το οποίο απλά μου ήρθε η όρεξη να παίξω.
  5. Αγαπητοί καλώς σας βρήκα, Αν και αρκετά σχετικός με τους άλλους τομείς της φωτογραφίας, με την αστροφωτογραφία είμαι άσχετος. Επειδή όμως πάντα μου άρεσε η ιδέα, και επειδή οι διακοπές των Xmas πλησιάζουν, θέλω να προσπαθήσω και εγώ να βγάλω τις δικιές μου φωτογραφίες των γαλαξιών, νεφελωμάτων κτλ κτλ. Να σας πώ ότι αρχικά δεν θα έχω καν τηλεσκόπιο αλλά την μηχανή μου με τους φακούς της, (70-200f4L + sigma 30mmf1.4 + sigma 10-20 -για startrails το τελευταίο) Τρίποδο επίσης έχω καλό και στιβαρό - φωτογραφικό τρίποδο πάντα - με ball κεφαλή. Το φωτογραφικό κομμάτι το ψιλοξέρω, (πολλαπλές εκθέσεις, συνδυασμός σε συγκεκριμένο software κτλ), πόσο iso να έχω κτλ. Το θέμα είναι τα αστρονομικά. Κατάλαβα ότι χωρίς διόρθωση ισημερίας δεν κάνεις σχεδόν τίποτα. Όλα θα βγούν κουνημένα. Και δυστυχώς στα 200mm@f4 ακόμα και με iso 12800, έχεις 2-3 sec για να μην βγεί κουνημένος ο ουρανός. Στα 30mm@f1.4 ίσως έχεις 8-10 sec συνολικά, αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό. Οπότε χρειάζομαι μηχανισμό διόρθωση ισημερίας. Εδώ είναι το ερωτημά μου, γιατί είμαι άσχετος και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να αγοράσω. - Δεν θέλω να έχει και τρίποδο μαζί (και άρα να αυξάνεται άδικα η τιμή) Το φωτογραφικό μου τρίποδο έχει μια 200€ μόνο του, αμαρτία δεν είναι? Θέλω -αν υπάρχει- κάπως να παρεμβάλεται μεταξύ μηχανής μου και τριπόδου μου και να κάνει δουλειά. - Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν τα αυτόματα και τα χειροκίνητα. Για αρχή θέλω να είναι φθηνό, στην πορεία βλέπουμε. Δεν με ενοχλεί αν δεν είναι αυτόματο, αρκεί να είναι σχετικά εύχρηστο (όχι σαν ένα σχέδιο που είδα και έστριβες μια μανιβέλα κρατώντας ένα χρονομετρο στο χέρι...) - Τιμή από 100-150€ Υπάρχει κάτι τέτοιο? Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Έριξα και μια ματιά στις αγγελίες σας, αλλά δεν κατάλαβα πολλά. Τα γράφετε με τις ονομασίες των μοντέλων σας και δεν ξέρω τι είναι για τηλεσκόπια, τι για equatorial mounts, κτλ κτλ. Αν υπάρχει κάτι σαν αυτό που ψάχνω σε αγγελία ... γιατί όχι, ένα λίνκ θα ήταν καλοδεχούμενο. Όπως είπα, επειδή ακόμα θέλω κυρίως να πειραματιστώ δεν θέλω να ξοδέψω με το καλημέρα πολλά λεφτά. Σταδιάκα βλέπουμε, αν με τραβήξει παραπάνω ... ευχαρίστως να επενδύσω στο άθλημα! Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης