Jump to content

Sylar

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Sylar

  • Γενέθλια 03/06/1993

του/της Sylar Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Λογικα θα πρεπει διανυκτερευσω στον βολο.Ξερετε σε ποιον πρεπει να μιλησω και γενικα τι παιζει με το ξενοδοχειο εκει?
  2. γεια χαρρραααααααα σε ολους!Τα λεμε στον Βολο!Περασα!;D
  3. πσσσσσσ!!! η φυσικη εχει την πρωτια! Βαλε μου και μενα +1 στην φυσικη....
  4. Αφου γνωριζεις ποιος περασε και ποιος οχι δεν λες και μας να ξερουμε αν περασαμε η οχι?
  5. Ναι ομως θα αργησουμε να μαθουμε αν θα περασουμε ετσι ωστε να διαβασουμε για την επομενη φαση....
  6. περσυ καπως ετσι ειχε γινει.....ελπιζω φετος να μην εχουμε τα ιδια...
  7. Κατι μου λεει πως θα βγουν κατα αρχες μαρτη μερια....:-/
  8. Αμα τα μετετρεπα απο Α σε μετρα επρεπε να βαλω μοναδα μετρησης μετρα.Τωρα που δεν τα μετετρεψα επρεπε να βαλω Ανγκστρεμ.Το προβλημα ειναι οτι δεν εβαλα καμμια μοναδα....:-/ Ναι οντος ηρθε νωρις η κυρα βασω... ξερει κανεις ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα??
  9. Για τα δυο σωματα ξεχωριστα???Δεν νομιζω....Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο.... γνωριζουμε οτι Α^3/Τ^2=ΣΤΑΘΕΡΟ. Αρα μπορουμε καλλιστα να πουμε Α1^3/Τ1^2=Α2^3/Τ^2 Αγνωστος μας το Α2 αρα λυνοντας ως προς αυτο Α2^3=(Τ2/Τ1)^2 * Α1^3 Αφου το Τ1 ειναι 8 χρονια και το Τ2 10 χρονια μπορουμε να πουμε πως οταν Τ1 ειναι 1 χρονος τοτε το Τ2 ειναι 1,25 χρονια.Αυτο μας βοηθαει στον λογο Τ2/Τ1 πιο πανω να μεινει μοναδα απο κατω. και τελος θα μεινει Α2=ΤΡΙΤΗ ΡΙΖΑ(Τ2^2*Α1^3) Εκανες πραξεις και τσουπ....να το Α2... Εγω εκανα βλακεια στην ασκηση με τον φασματογραφο και την αλλη με τον κομητη. Στον φασματογραφο μας εδινε c (ταχυτητα του φωτος σε μετρα ανα σεκοντ) Vr (ταχητυτα του σωματος,σε χιλιομετρα ανα σεκοντ νομιζω) και την μετατοπιση του φασματος ΔΛ σε Ανγκστρεμ(αυτα ειναι *10^-10 μετρα) και ζηταγε το λο που ειναι το μηκος κυμματος που εκπεμπει οταν βρισκεται σε ακινησια σε σχεη με τον παρατηρητη η κατι τετοιο. πηρα τον τυπο Vr/c=ΔΛ/λο και ελυσα ως προς λο λο=ΔΛ*c/Vr Εκανα το c σε μετρα ανα σεκοντ,το Vr σε μετρα ανα σεκοντ αλλα δεν εκανα το ΔΛ απο ανγκστρεμ σε μετρα. εκανα πραξεις και βρηκα λο=4,3 * 10^7 Ανγκστρεμ (προφανως ανγκστρεμ γιατι τα αλλα φευγουν) αλλα ξεχασα να βαλω οτι ειναι ανγκστρεμ και το αφησα χωρις μοναδα....:-/ μια μοναδα θα την χασω σιγουρα..... Τωρα στο προβλημα με τον κομητη.... εδινε αμφιλιο νομιζω και ζηταγε περιηλιο δινοντας μας και περιοδο.Πολυ απλο. Ξερουμε οτι ο μεγαλος ημιαξονας Α ισουται με το αμφιλιο συν το περιηλιο δια 2 (A=Αμφ+Περ/2) Ξερουμε επισης και πως Α^3/Τ^2=ΣΤΑΘ αλλα στην ουσια το σχολικο βιβλιο λεει πως το σταθ ειναι 1. μπορουμε να πουμε τοτε πως Α^3=Τ^2 (Εναλλακτηκα μπορουμε να πουμε πως Ακομ^3/Τκομ^2=Αγη^3/Τγη^2 οπου το Α και το Τ της γης ειναι 1 αρα καταληγουμε στην αρχικη σχεση παλι) ετσι στο Α^3=Τ^2 βαζουμε το παραπανω και γινεται (Αμφ+Περ/2)^3=Τ^2 Λυνουμε ως προς τον αγνωστο και το βρισκουμε... μετα ζηταει εκκεντροτητα αλλα δεν το εκανα γιατι ειμαι β λυκειου και δεν ηξερα τον τυπο ακομα...:-/ Μπορουσα να τα ειχα παει και καλυτερα....δεν πειραζει...του χρονου αν ειναι.....[/code]
  10. Οντος στα σωστο λαθος μπερδευτηκα και εγω παρα πολυ.....αλλα οι αλλες ερωτησεις ηταν πολυ ευκολες....
  11. Ακριβως.Πλυν μερικα του σωστου λαθους δεν ειδα κατι συγκεκριμενο που να μην το ειχε το βιβλιο.το 70% ηταν απο παραθεματα του βιβλιου. Πιστευω πως θα κριθουν οι καλυτεροι στην λεπτομερια!
  12. Ημουν και γω εκει...!xD Πρεπει να ομολογησω πως αν και ασχολουμαι ουσιαστηκα κανα μηνα με την αστρονομια και ολα τα συναφη τα θεματα τα βρηκα πολυ ευκολα,συγκριτικα με οτι περιμενα παντα.Ελπιζω να εχουμε παει ολοι καλα και οι τυχεροι ραντεβου στον βολο... ξερει κανεις ποτε θα ξερουμε αποτελεσματα?
  13. Κατι ασχετοοοο....ξερει κανεις αν επιτρεπονται τα κοπιουτερακια????
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης