Jump to content

af8artos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από af8artos

  1. πολύ καλό βοήθημα για κάποιον όπως εμένα που αρχίζω τώρα την εκμάθηση του ουρανού μπράβο!
  2. af8artos

    Επιλογή barlow

    θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια σας . τελικά αποφάσισα να περιμένω λίγο να μαζέψω χρήματα για να πάρω πακέτο και τον barlow της televue αλλά και ένα ποιοτικό προσοφθάλμιο από αυτά που μου προτείνατε. Εξάλλου όπως διαπίστωσα το διήμερο των διακοπών χρειάζομαι αρκετή εξάσκηση στην αναγνώριση και εντοπισμό αστεριών κτλ. γιατί τα μόνο που βρήκα ξέροντας τι βλέπω ήταν ο Κρόνος, η Αφροδίτη, ο Ερμής, μεγάλη και μικρή άρκτο, τον δράκοντα, τον όφι και κάποια άλλα αστέρια. επίσης εντόπισα ένα ωραίο νεφέλωμα στα δυτικά ακριβώς κάτω από μία οριζόντια σειρά 3 φωτεινών αστεριών αλλά δεν ξέρω την ονομασία του . Θέλει πολύ διάβασμα και παρατήρηση με τα μάτια και οπωσδήποτε έναν κόκκινο φακό (άντε να σταματήσουν οι συννεφιές)
  3. af8artos

    Επιλογή barlow

    δηλαδή με τα προσοφθάλμια που έχει μέσα δεν μπορώ να δω πολλά πράγματα? οπότε ας μου πει κάποιος για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο 2-3 προσοφθάλμια που πρέπει οπωσδήποτε να πάρω. με ενδιαφέρουν και οι πλανήτες και το deep space ( γι αυτό και πήρα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο) . σήμερα το βράδυ θα είμαι σε έναν κατασκότεινο ουρανό σε ένα χωριό της Ρόδου, ελπίζω να μπορέσω να βρώ κάτι με την βοήθεια του NIghtwatch
  4. af8artos

    Επιλογή barlow

    καλημέρα σας, είμαι καινούριος τόσο στο φόρουμ όσο και στο χόμπυ της αστρονομίας (παρόλο που από μικρό παιδί ήθελα τηλεσκόπιο μόλις πριν λίγες μέρες απόκτησα ένα), αν και παρακολουθούσα τον ουρανό τόσο με τα μάτια όσο και με κιάλια όλα αυτά τα χρόνια. πήρα το skywatcher dobsonian 8" pyrex (το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που άνοιξα το κουτί και είμαι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες του) και μέσα έχει δύο προσοφθάλμια, ένα των 10MM και ένα των 25mm. ποιες οι δυνατότητες αυτών των δύο και τι παραπάνω θα μπορέσω να δω με έναν καλό barlow? σκέφτομαι έναν από αυτούς τους δύο : http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=370 ή http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=745 το πλανητάριο με συμβούλεψε να πάρω της televue ως καλύτερο ποιοτικά αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος που τους έχει χρησιμοποιήσει.επίσης με μικρή διαφορά στα χρήματα παίρνεις και τον barlow 3x της televue. Αν και είναι ακόμα νωρίς αφού τώρα ξεκινάω να μαθαίνω αστερισμούς με την βοήθεια της καινούριας έκδοσης του nightwatch θα ήθελα σύντομα να προχωρήσω στην αγορά ενός barlow για παν ενδεχόμενο. και γενικά για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο ποια θα ήταν τα σωστά βήματα αγοράς εξοπλισμού?
  5. Δεν περνάνε οι ώρες!!! Αύριο το περιμένω από την acs μαζί με την καινούρια έκδοση του Nightwatch! ελπίζω να μελετήσω αρκετά γιατί το Σάββατο θα το πάρω στο εξοχικό, στον κατασκότεινο ουρανό του Πλυμηριού( στο ένα χέρι θα είναι η μαγειρίτσα και στο άλλο το επιπεδόσφαιρο )! να προσθέσω ότι μένω Ρόδο !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης