Jump to content

ΣΩΤΗΡΗΣ1635941037

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από ΣΩΤΗΡΗΣ1635941037

  1. ΣΩΤΗΡΗΣ1635941037

    Skywatcher dob 8

    Απομένει: 26 ημέρες και 10 ώρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Τηλεσκόπιο 8 ιντσών σε εξαιρετική κατάσταση περιοχή Κερατέα.

    300.00 EUR

  2. Καλημέρα σε όλους, ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην αστρομάζωξη. Και ήταν και μία καλή ευκαιρία να συναντήσουμε και κόσμο που ενδιαφέρεται για την ερασιτεχνική αστρονομία γενικότερα. Επίσης χαιρετίζω τις μορφές της εξόρμησης το Τζίμη που έψηνε σουβλάκια, (τι ότομο ήταν και αυτό) , τα παιδιά της Overland που ήταν πρόσχαροι και φιλόξενοι, τα παιδιά από την Κέρκυρα ( ωραίοι χωρατατζήδες και γνώστες του ουρανού) ΚΑΙ φυσικά να μην ξεχάσω τα παιδιά της Καστοριάς με πρώτο και καλύτερο το Φίλιππο, το λογιστή της παρέας Νίκο και όλο γενικότερα τον κόσμο που συναντήσαμε και μιλήσαμε και ανταλλάξαμε όμορφες και ενδιαφέρουσες θεωρίες. Εις το επανιδείν !! Και ξανα ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη φιλοξενία.
  3. Ευχαρίστως θα ερχόμουν Σάββατο αλλά δυστυχώς (+ευτυχώς) έχει κανονιστεί ΣΚ full μπάνιο στη Χιλιαδού. Μάνο, είχαμε γνωριστεί από την προηγούμενη φορά, είμαι ο Σωτήρης με το 8'' dobaki. Και αρκετούς ακόμη είχα γνωρίσει και εύχομαι να σας δω το συντομότερο σε επόμενη εξόρμηση. Ϊσως και Γρεβενά. Αλήθεια sto Astrovox έχει αναφερθεί ποιοί θα πάνε στα Γρεβενά..?
  4. Καλημέρα μήπως για αύριο Παρασκευή το βράδυ θα ανέβει κανείς στο βουνό? Είχα έρθει μία και μοναδική φορά πριν αρκετούς μήνες.
  5. Καλημέρα σε όλους, μήπως υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει ενδιαφέρον για σήμερα το βράδυ χαλαρά για κάνα τριωράκι ? Νομίζω πως ο καιρός είναι καλός και ενδείκνυται για παρατήρηση! Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται μένω Πειραιά και μπορούμε να πάμε και με λιγότερα αυτοκίνητα ( το δικό μου έχει μπόλικο χώρο) ή να μη στήσουμε πολλά τηλεσκόπια. Τι λέτε?
  6. Καλημέρα σε όλους, σήμερα το βράδυ ο ουρανός καθαρίζει. Καινούργιος στο σπορ... Θα ανέβει κόσμος τελικά Κιθαιρώνα? Και αν ναι μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει στοιχειώδεις πληροφορίες?
  7. ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Ελπίζω σήμερα το βράδυ η αστροπαρατήρηση να έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα εγκαινιάσω και ένα william optics 15 mm wide angle.
  8. ευχαριστώ πολύ αλλά χρειάζομαι κάτι άμεσα για σήμερα το βραδυ, θα ψάξω εδω στο forum και σίγουρα θα βρώ κάτι, ευχαριστώ!
  9. ευχαριστώ πολύ αλλά χρειάζομαι κάτι άμεσα για σήμερα το βραδυ, θα ψάξω εδω στο forum και σίγουρα θα βρώ κάτι, ευχαριστώ!
  10. Καλημέρα σε όλους τους φίλους! θα μπορούσε να βάλει κάποιος κάποιο Link για αστρικούς χάρτες που να μπορούν να τυπωθούν σε εκτυπωτή Α4 ??
  11. Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που δώσατε στο θέμα deep sky οι οποίες ήταν αρκετά χρήσιμες και κατατοπιστικότατες. Εύχομαι καλές αστροπαρατηρήσεις για όλους μας και καλό καλοκαίρι να έχουμε από αύριο
  12. αγαπητοί φίλοι, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που δίνετε σχετικά με την ερώτηση μου στο θέμα deep sky. Θα δοκιμάσω το συντομότερο δυνατόν τους στόχους που δίνετε. Παρεπιπτόντως έχοντας το SW με τα 25 + 10 mm συν ένα Televue barlow x2 σκέφτομαι να αγοράσω το συντομότερο δυνατόν ένα ακόμη προσοφθάλμιο. Λογικά κάτι στα 13 έως 15 mm. Υπάρχει ένας vixen 15 mm στα 109 ευρώ από πλανητάριο. Νομίζετε θα είναι ένας χρήσιμος προσοφθάλμιος για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο ( σε συνδυασμό με το barlow ? )
  13. Παρακαλούνται οι κάτοχοι dob 8 οπως γνωστοποιήσουν τα αντικείμενα που είναι ορατά μέσα απο την Αθήνα εκτος φυσικά των πλανητών. Και λέγοντας μέσα στην Αθήνα εννοούμε με φώτα γειτόνων τριγύρω μας, και όχι σε απόμερο σημείο.
  14. Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ όλους θερμά για την ανταπόκριση σας στο ερώτημα μου. Συγχωρέστε μου τις ίσως ανόητες απορίες που έχω αλλά μόνο ψάχνοντας θα μπορέσω να μάθω.. Λοιπόν, αφού υπάρχουν οι Barlow υποθέτω ως αρχάριος ότι το φτηνό SW προσοφθάλμιο των 10mm που συνοδεύει το τηλεσκόπιο με έναν barlow x2 ισοδυναμεί με ένα προσοφθάλμιο των 5 mm? (Σίγουρα όχι αλλά δεν ξέρω το γιατί..) Και το 25 mm με έναν πενταπλό Powermate πάλι θα αντιστοιχούσε σε ένα προσοφθάλμιο των 5 mm???? Και ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί στο βαθύ διάστημα πρεπει να χρησιμοποιούμε τις πολύ μικρές μεγεθύνσεις? Δηλαδή για το νεφέλωμα του Ωρίωνα ποιο είναι το σωστό προσοφθάλμιο που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάποιος με ένα dobsonian 8''?? Kαι για το γαλαξία Whirlpool ποιο? Και τους barlow η powermate τους χρησιμοποιούμε για τους πλανήτες ή για το βαθύ διάστημα? Εγω να σας πω την αλήθεια μου.. έδωσα 344 ευρώ για το SW και πραγματικά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που (σαν αρχάριος) σκέφτηκα να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ εξαιρετικό φακό για παράδειγμα 13 mm extra wide ίσως και μέ έναν barlow ή powermate x2 η χ5 να ανεβάζω κατα πολύ τις μεγεθύνσεις μου αφου πρώτα έχω εστιάσει.. ¨Ολες οι γνώμες σας δεκτές, σε λίγο καιρό που θα μάθω αρκετά πραγματάκια ώστε να κάνω μια καλή αρχή θα τα λέμε και από κοντά σε τυχον συναντήσεις που θα επιδιώξω να έρχομαι και μέσω του forum. Καλά αστροκαμώματα σε όλους!
  15. Γεια σας, μόλις πριν 3 ημέρες αγόρασα το dob 8 και είμαι κατενθουσιασμένος, χτες αν και χάλια ουρανός κατάφερα να δω σελήνη, κρόνο, άρη, και το νεφέλωμα του ωρίωνα. θά ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει ποιο αξεσουάρ θα ήταν καλύτερο να αγοράσω για αρχή; ( Barlow χ2 χ3 , Powermate 2,5 ή 5 άλλα προσοφθάλμια εκτός των 25 και 10 mm, )
  16. ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις συμβουλές. Νομίζω ότι η καλύτερη κίνηση είναι όσον αφορά τον εξοπλισμό για αρχή το SK dob 8 χωρίς δεκάρα τσακιστή για επιπλέον αξεσουάρ, ψάξιμο πολύ, κάποια συνάντηση που θα επιδιώξω απο κοινού με οποιονδήποτε στο χώρο για απο κοινού παρατήρηση, κάποια εξόρμηση που φαντάζομαι οργανώνουν εδω στο forum οι αρχαιότεροι και εμπειρότεροι, και παρατήρηση απο το εξοχικο στην Κερατέα και απο Πελοπόνησο κοντά στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Και αν όλα πάνε καλά κάποια στιγμή θα ανέβω κατηγορία. Για τώρα κυάλια με ένα εικοσαρικάκι απο LIDL (πολυ καλή προσφορά που ξεκινά 15 Απριλίου για Bresser 10x50) και dobaki 8" αγορά απο Πλανητάριο Αθήνα. Astroφιλαράκια γουστάρω την παρέα σας γιατί διαπιστώνω ότι σε αυτού του είδους το hobby είναι όλοι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Μακάρι να 'ταν και στον πραγματικό κόσμο έτσι τα πράγματα. Ξέρετε.. έξω στη ζούγκλα λέω..
  17. Αγαπητέ Κώστα, έχεις απόλυτο δίκιο γράφοντας αυτά. Αλλά ο τρόπος που σκέφτομαι είναι αυτός ενός αρχαρίου, και θεώρησα πως αφού πρόκειται να ξοδεύω συνεχώς χρήματα για αναβαθμίσεις και αξεσουάρ είναι σωστό να αγοράζω λίγες φορές μεν αλλά καλά υλικά. Βέβαια έχεις δίκιο με τα γραφόμενα σου. Τι να μου κάνει εμένα ο Nagler... Υπάρχουνε μικρότερα σκαλοπάτια.. και στην τελική 344 ευρω τηλεσκόπιο και αγορά 200 - 300 ευρώ για ένα προσοφθάλμιο για ξεκίνημα... είναι κουλό... Πιστεύω πάντως ότι θα προχωρήσω σωστά γιατί δε θα βιαστώ, και εύχομαι να μην κάνω απλά ένα ξεκίνημα και να βαρεθώ ύστερα από κάποιους μήνες, αλλά να αποκτήσω ένα παντοτινό χόμπυ, που στην τελική το ονειρευόμουνα από πιτσιρικάς... Σε αυχαριστώ θερμά για την απάντηση σου και τις συμβουλές που δίνεις. Καλές Αστροπαρατηρήσεις! Για όλους.
  18. Ουρανία ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, θα συνεχίζω να κοιτάζω τακτικά μέσα στο forum, θα τσεκάρω και τις συμβουλές που μου δίνεις, και κάποια στιγμή θα πάρω και το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Κοιτάζοντας το προφιλ σου είδα ότι έχεις dob 8, αυτό που σκέφτομαι + εγώ να πάρω. Πολύ δύσκολη η επιλογή του τι να πάρεις... αφού τα πραγματικά λεφτά πρέπει να τα ξοδέψεις μετά σε διάφορα αξεσουάρ. Μόνο για ένα extra wide άριστο προσοφθάλμιο θα πρέπει να δώσω 200 - 280 ευρώ... και το SK κάνει 344.. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ αρχάριος, θα συνεχίζω να κοιτάζω το forum και βλέπουμε, thanx anyway για την απάντηση σου. Καλές αστροπαρατηρήσεις να έχουμε!
  19. γεια σας, είμαι νέος στο χώρο, ακόμη δεν έχω αγοράσει τηλεσκόπιο αν και θα καταλήξω σε dob 8 πιστεύω.. παίζει καμμιά συνεύρεση κοντά στην Αθήνα που θα μπορούσα να έρθω ώστε να έχω μια ιδέα και απο κοντά πλέον ?? Φιλικά Σωτήρης
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης