Jump to content

Astralanthos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Astralanthos Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Δυο προτάσεις όλα τα λεφτά! Ευχαριστώ για τη διευλεύκανση! Όσο για το βιβλίο, το έχω παραγγείλει και περιμένω το Πλανητάριο να το φέρει!
  2. Λοιπόν χτες πρώτη προσπάθεια με τα κυάλια. Αύριο γράφομαι γυμναστήριο.... Τα κυάλια είναι 30Χ70 Field 2ο 105 1000yds της Chinon (?). Ζυγίζουν 3.5 κιλά. Και δεν μπορώ να τα στηρίξω πουθενά!! Είδα τη σελήνη και πραγματικά εντυπωσιάστηκα τα 2,4 δευτερόλεπτα που μπορώ να τα κρατήσω σταθερά... Δοκίμασα κάθε στάση & πόζα για να τα στηρίξω στο κεφάλι μου, τα χέρια σε μια καρέκλα κ.ο.κ. Είμαι πλέον αποφασισμένος να αγοράσω τηλεσκόπιο και να τα αφήσω σιγά - σιγά στην άκρη αυτά... Το 90% των μελών που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου συστήνουν Dob 8''. Ερώτηση: Τι βλέπεις με αυτό; Και πόσο καλά σε σχέση με τα νευτ-ισημερινά; (φαντάζομαι ότι είναι απλή ερώτηση με δύσκολη απάντηση). Έχω καταλάβει ότι δεν παίζει αστροφωτογράφηση με αυτό. Από βαθύ ουρανό βλέπεις νεφελώματα - γαλαξίες; Αν κατάλαβα καλά, στα πλανητικά είναι άπιαστο. Πολλοί επίσης συστήνουν να συμμετάσχω σε συνάντηση στο Κιθαίρωνα. Ελπίζω να δημοσιευτεί κάτι σχετικό στην ιστοσελίδα γιατί μέχρι στιγμής υπάρχει η ανακοίνωση για την προηγούμενη συνάντηση - όπου από ότι κατάλαβα περάσατε φανταστικά. Ξέρω ότι ενδεχομένως να έχω κουράσει με τις απορίες μου - για αυτό το λόγο θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω όλους που με κάνατε να νιώσω ευπρόσδεκτος!
  3. Τελικά χαμός γίνεται με τις απαντήσεις!!! Δεν περίμενα τόσο ενδιαφέρον! Πραγματικά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη διάθεσή όλων όσοι μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν στο ερώτημά μου! Αποφάσισα να κινηθώ λίγο πιο αργά από όσο είχα αποφασίσει! α) Βρήκα κάτι κυάλια που είχα τερατώδους μεγέθους στρατιωτικής κοπής - αύριο μπαίνουν σε εφαρμογή. β) Αγοράζω το βιβλίο από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης. γ) Μαζεύω μερικά χρηματάκια παραπάνω μπας και καταφέρω να βρω τηλεσκόπιο GOTO, καθώς πράγματι, όπως προείπε ένας φίλος παραπάνω, αν τις ημέρες που είμαι στο εξοχικό δεν μπορώ να βρω εύκολα θεάματα προς παρατήρηση μπορεί να απογοητευτώ. Επίσης, βρήκα αυτό: ΕΤΧ90 meade μεταχειρισμένο, τιμή 400Ευρώ. Η γνώμη σας για το αν αποτελεί έξυπνη αγορά;
  4. Καλά τα λες... θέλει να είναι ψημένος και ο άλλος. Τέσπα, νομίζω ότι σκέφτηκα μια λύση (για να μην κουράζω και τον κόσμο και άλλο). Μήπως γνωρίζει κάποιος μια διεύθυνση όπου μπορώ να δω εκτός από τα τηλεσκόπια που προσφέρονται και σχετικές φωτογραφίες; Στα site των καταστημάτων όλα λένε σχεδόν τα ίδια (θα δεις αυτό - εκεινο το άλλο) ακόμα και για διαφορετικά μοντέλα (νομιζεις ότι έχουν κάνει copy-paste). Υπάρχει κάποιο site με hard evidence. Να γράφει: Αυτό το τηλεσκόπιο - αυτή η φωτογραφία. Αν και από ότι έχω καταλάβει αδικώ αυτά που δεν ρέπουν προς αστροφωτογράφηση έτσι.
  5. Ok, το δέχομαι αυτό. Οπότε πάμε πίσω στη βασική ερώτηση: για μια πραγματικά ωραία εικόνα, τι ποσό χρειάζεται? Να ξέρω αν είναι απαγορευτικό ή όχι. Στο κάτω - κάτω, κάτι που να μπορώ να δειξω και στη γυναίκα μου ή στους φίλους μου όταν καθόμαστε μαζί (να μην είναι ενασχόληση μόνο για ένα άτομο) (ελπίζω να το λέω σωστά και να μην παρεξηγούμαι σαν ψώνιο ή οτιδήποτε).
  6. ok, ίσως πανικοβλήθηκα. Μπορεί να σου φανεί χαζή η ερώτηση, αλλά τι εννοείς "να μάθει το μάτι να βλέπει"; Η εικόνα είναι δεδομένη, σωστά?
  7. Σε ευχαριστώ φίλε για τις φωτογραφίες. Ήταν πραγματικά eye-opener! Μάλιστα. Back to square then. Εντάξει δεν περιμένω φωτό Hubble (το έγραψα άλλωστε και στο 1ο μου post). Τι προτείνεις; Αύξηση του προϋπολογισμού? Αν ναι πόσο? Πραγματικά προτιμώ να δώσω παραπάνω και να βλέπω κάτι που να το χαίρομαι, παρά να βλέπω στίγματα.
  8. Καλημέρα, Πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω για τις άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις σας! Από ότι κατάλαβα, υπάρχουν 3 προτάσεις. α) Αγορά βιβλίου και κιαλιών (κιάλια μεγάλα έχω, οπότε το γλυτώνω αυτό το έξοδο) β) Αγορά Dobsonian 8'' γ) Αγορά νευτώνειου 6'' Στο εύρος τιμής μου έχω βρει (από την Ακτις) τα παρακάτω: GSN 150 - SKYWATCHER 150/750 EQ3-2 - DOB 8 PYREX Τα δυο πρώτα νευτώνεια. Για το GSN Διάμετρος: 150 mm (6 ίντσες) Εστιακή Απόσταση: 750 Εστιακός Λόγος: f/5 Τύπος Τηλεσκοπίου: Νευτώνειο Τύπος Εστιαστή: Crayford 2" με αντάπτορα 1.25" Ερευνητής: 6Χ30 Προσοφθάλμια: Super Plossl 9mm Μήκος Οπτικού Σωλήνα: 69 cm Βάρος Τηλεσκοπίου: 5,9 kg Χώρα Κατασκευής: Taiwan Άλλα: Ικανοποιητικό back-focus για DSLR κάμερες To Sky: Διάμετρος: 150mm παραβολικό κάτοπτρο Εστιακή Απόσταση: 750mm (f/5) Ερευνητής: 6X30 Εστιαστής: 1.25" Προσοφθάλμια: Super 25mm Super 10mm Βάρος Οπτικού Σωλήνα: 6kg Μήκος Οπτικού Σωλήνα: 700 mm Συνολικό Βάρος Στήριξη + Τηλεσκόπιο: 18kg To Dob: Οπτικός Σχεδιασμός: Νευτώνειο με παραβολοειδές κάτοπτρο Διάμετρος πρωτεύοντος κατόπτρου: 203 mm Εστιακή απόσταση: 1200mm Διάμετρος δευτερεύοντος κατόπτρου: 47mm Εστιακός Λόγος: f/5.9 Υψηλότερη Δυνατή Μεγέθυση: 406Χ Αμυδρότερο Μέγεθος Άστρου: 14,2 (στην οπτική παρατήρηση) Θεωρητική Διακριτική Ικανότητα: 0,56 δευτ. Ερευνητής: 9Χ50 Προσοφθάλμια: 10mm και 20mm Super Διάμετρος Εστιαστή: 2" με μειωτή 1.25" Τύπος στήριξης: Dobson Διάμετρος Βάσης: 52cm Βάρος Οπτικού Σωλήνα: 8 kg Η γνώμη σας; Με ενδιαφέρει η απεικόνιση και πλανητών και βαθέως ουρανού (όσο μπορώ με αυτόν τον προϋπολογισμό φυσικά). Αλλά αν είναι να βλέπω μια μουτζούρα και τους πλανήτες φασόλι, να το γλιτώσω και να πάω για ένα από τα δυο! Ευχαριστώ και πάλι!
  9. Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του 1ου μου τηλεσκοπίου και πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω μπερδευτεί για τα καλά. Αν και έχω διαβάσει πως λειτουργεί το καθένα, δεν έχω καταλάβει πως συνδυάζεται αυτό με τις ανάγκες μου! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο με προυπολογισμό 350-500 ευρώ το οποίο θα έχω στην εξοχική μου κατοικία κυρίως όπου υπάρχει απόλυτο σκοτάδι και απρόσκοπτη θέα. Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να περιμένω εικόνες του Hubble αλλά θα μου άρεσε πολύ αν μπορούσα να δω και βαθύ διάστημα. Φοβάμαι όμως ότι αν πάρω ένα τηλ. για βαθύ διάστημα θα βλέπω τους πλανήτες σα φακές. Είναι αλήθεια αυτό; Υπάρχει μέση λύση; Επίσης αξίζει (αν υπάρχει η δυνατότητα) να ψάξω για τηλεσκόπιο με GOTO; Το επίπεδό μου είναι αρχάριου και φυσικά (ας μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου) τα άμεσα αποτελέσματα είναι αυτά που σε κρατάνε στην αρχή όταν ασχολείσαι με κάτι. Θα εκτιμήσω κάθε πρότασή σας! Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης