Jump to content

EvaCon

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της EvaCon Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Επειδή έχω κάποια εμπειρία από σπουδές στην Αγγλία, την προτείνω ανεπιφύλακτα. Για μένα το να δώσετε πανελλαδικές ξανά είναι χάσιμο χρόνου σε μια χώρα που καταρρέει και για ένα πανεπιστήμιο που σε λίγο δεν θα μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του. Στην Αγγλία με συστηματικό διάβασμα μπορεί κάποιος να αποκτήσει πτυχίο σε 3 χρόνια και να έχει όλες τις βασικές γνώσεις για να συνεχίσει σε master ή phd. Τέλος, η ηλικία δεν αποτελεί θέμα εφόσον υπάρχει θέληση. Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια στα αμφιθέατρα της σχολής μου ανθρώπους 50και χρονών να σπουδάζουν μαθηματικά με μεράκι και όρεξη. Καλή τύχη!
  2. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτικότατη περιγραφή και βοήθεια! Με βοηθήσατε πάρα πολύ και πλέον έχω μια πρώτη εικόνα για το τι χρειάζομαι! Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή συνέχεια με πολλές και όμορφες παρατηρήσεις!
  3. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Ευτυχώς μένω λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη οπότε θεωρητικά και κάθ βράδυ μπορώ να παρατηρώ τον ουρανό. Βέβαια έχουμε και εμείς μια δόση φωτορύπανσης αλλά τα βασικά μπορείς να τα δεις. Βέβαια προσωπικά πιστεύω ότι η παρατήρηση είναι πολύ πιο ωραία όταν υπάρχει ένα παρεάκι το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Διάθεση να υπάρχει..και χρόνος βρίσκεται!
  4. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Σας ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την αναλυτικότατη βοήθειά σας! Ναι, είμαι ικανή να αναγνωρίσω κάποιους βασικούς αστερισμούς και όσο για το επιπεδόσφαιρο το έχω χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο του μαθήματος της αστρονομίας στο πανεπιστήμιο. Στον προσανατολισμό έχω ένα θέμα ακόμη, κάποιες φορές μπερδεύομαι αρκετά! Θα ψάξω όλα αυτά που προτείνετε και ελπίζω να καταλήξω σε κάτι που θα αξίζει. Σας ευχαριστώ!
  5. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Κωνσταντίνε, με τον όρο παρατήρηση δεν εννοώ σε καμία περίπτωση το να κοιτάξω τη Σελήνη για κάποια λεπτά ή ένα ανάλογο ουράνιο σώμα. Το "εντελώς ερασιτεχνικά" το αναφέρω για να τονίσω πως δεν είμαι ειδική επί του θέματος, πχ πέρυσι στην εξόρμηση των ερασ αστρονόμων στα Γρεβενά, η εικόνα της πλειοψηφίας με υπολογιστές, μεγάλα τηλεσκόπια και κιάλα ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Έχω διδαχθεί τα βασικά της αστρονομίας στο πανεπιστήμιο και απλά θα ήθελα να το ψάξω το θέμα αρχίζοντας με την παρατήρηση του ουρανού. Ως γνωστόν, τα κιάλια ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο γι αυτό ψάχνω να αγοράσω κάτι καλό που θα με βοηθήσει αρχίζοντας από τα βασικά να προχωρήσω σιγά σιγά στα επόμενα!
  6. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Σας ευχαριστώ πολύ! όταν λέω πανάκριβα εννοώ σε κατηγορία 500και ευρώ γιατί βρήκα διάφορα σε αυτές τις τιμές που μάλλον ξεφεύγουν λιγάκι. Το SkyMaster 15Χ70 (CE71009 ) είναι ένα από αυτά που έχω στα υπόψιν μου, απλά το θέμα είναι να είναι κάτι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με γυαλιά (έχω μυωπία) γι αυτό ψάχνω κάτι που θα κάνει τη δουλειά του και δεν θα με παιδεύει!
  7. EvaCon

    Ερώτηση για αγορά (κιάλια)

    Καλησπέρα σας, Επειδή ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά στο χώρο της αστρονομίας, θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κιάλια με σκοπό την παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Δεν ενδιαφέρομαι για κάτι προχωρημένο και πανάκριβο καθώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλά για κάτι που θα καθιστά δυνατή μια παρατήρηση. Κάποια πρόταση??
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης