Jump to content

argyrhs-argyrhs

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της argyrhs-argyrhs Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. argyrhs-argyrhs

    Ερώτηση για Meade etx 80

    Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στο τηλεσκόπιο meade etx 80 και ποσα mAh να είναι η μια διότι κυκλοφορούν διαφορες στην αγορά.
  2. ευχάριστο με βοηθήσατε πολύ όλοι σας με της πληροφορίες που μου δώσατε, θέλω πολύ να φτιάξω ένα τηλεσκόπιο και περσσότερο για την εμπειρία και ότι το κατασκευάζεις ο ίδιος από το μηδέν. τελικά θα πάρω ένα kits από καρβίδια και ειδική πισα για το pitch lap και θα κάνω όλοι την διαδικασία με το χερι, το μηχάνημα θα πάει αποθήκη η για κατασκευή πηλινα βαζα .θέλω να σας ρωτήσω κατι άλλο έχω δει άτομα που φτιάχνουν σύσκεψη για Aluminizing παραβολικου κατροπτου, τι πιθανότητες υπαρχουν να φτιάξεις κάποιος μια τέτοια συσκευή στην ελλάδα? και πάλι ευχάριστο πολύ για την βοήθεια και της πληροφοριες. σε λίγο καιρό τελειώνω τεχνικός εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννήτριες, οποιος θέλει πληροφορίες για να εγκαταστησει μονος του η έχει απορίες ευχαρίστως να τον βοηθήσω .
  3. το γυαλί δεν το πλήρωσα ήταν γνωστός ενός φίλου μου και μου το έδωσε τσάμπα δεν είναι pyrex, απλό γυαλί είναι με πάχος.
  4. που μπορώ να βρω τη σωστή σειρά καρβιδίων? πουλάνε ελλάδα?
  5. το ίδιο είναι και ο χαλαζίας αμμοχάλικο το χρησιμοποιούνε για αμμοβολή στα τζαμια.
  6. το κάτροπτρο δεν είναι από χαλαζία, από γυαλί. χαλαζιακή άμμο χρησιμοποιώ για να το τρίψω.
  7. φιλε μου. υπάρχουν 2 τροπή ο ένας είναι να μένει σταθερό επάνω στο γυαλί και να περιστρέφεται και αυτό και ο άλλος είναι να κινείται. όσο για το πλακάκι δεν είναι οποιοδήποτε και δεν αυτό που χρησιμοποίησα είναι ψηφίδα, μπορείς επίσης να χρησιμοποίηση γυαλί αντί για ψηφίδα. αυτά τα είδα στο youtube. εδώ είναι τα link --> -->
  8. Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας διότι έχω ένα πρόβλημα. καθώς έβλεπα στο youtube πως φτιάχνουν παραβολικούς καθρέφτες κατέληξα να φτιάξω μια μηχανή grinding. τελικά τα κατάφερα την έφτιαξα και είναι αυτή στην εικόνα 1. προμηθεύτηκα χαλαζία, έφτιαξα αυτό που είναι πάνω από το γυαλί και το τροχίζει το οποιο είναι από μικρά πλακάκια εικόνα 2 και 3. ξεκινάω ρίχνω το χαλαζία το βρέχω και ξεκινάει να τριβή εικονα 4, ωραία μέχρι εδώ.μετά από 2 ώρες λέω να κάνω έναν έλεγχο βάζο ένα μεταλλικό χάρακα να δω αν το έχει τρόχισι καθόλου και διαπιστώνω δεν έχει κάνει τίποτα προσπαθώ να περάσω ένα χαρτί στο κέντρο κάτω από χάρακα και τίποτα τι φταίει τι κάνω λάθος.? ο καθρέφτης είνα 10" τη αυτό που το τροχίζει είναι 5" 2 κιλά περίπου και από πάνω πρόσθετο αλλα 2 κιλά επιπλέον. εικόνα 1 εικόνα 2 εικόνα 3 εικόνα 4
  9. argyrhs-argyrhs

    εστιακό λόγο

    θα ήθελα μια βοήθεια φτιάχνω ένα παραβολικό κατοπτρο 10" ποσο να κάνω τον εστιακό λόγο τι προτείνεται?
  10. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    και αυτο το 20" έχει παχος 10mm δεν είναι πολύ λεπτό ---> http://cgi.ebay.com/20-inch-Parabolic-Dobsonian-Telescope-Primary-Mirror-/160477058880?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255d2d9740
  11. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    Τελικά θα δοκιμάσω με απλό γυαλί. Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο παιζει ρολο το πάχος του γυαλιού? απότι βλέπω τα pyrex είναι πολύ παχιά αν κάνω κυρτό ένα γυαλί μικρού πάχους τι επιπτώσεις θα έχει?
  12. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    ελπίζω να τα καταφέρω όσο για την επικάλυψη σκέφτομαι να μην την κάνω με αλουμίνιο μεγάλο το κόστος για να το στειλω στο εξωτερικό. λέω να το κάνω με ένα χημικό υγρό έχω δει στο εξωτερικό φτιάχνουν τέτοια κάτοπτρα. το ποσο καλο θα είναι δεν ξέρω. δείτε αυτό
  13. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    θα σας πω συνοπτικά τι έμαθα. τρίβουμε το γυαλί να το κάνουμε κυρτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένος τροπος τρυψίματος ώστε να πετύχουμε το γυαλί να γίνει ομοιόμορφο παντού μετά κάνουμε λείανση έτσι http://www.youtube.com/watch?v=3fJEbFaxeUg και στη συνεχεια κάνουμε μέτρηση έτσι ώστε να είναι παντού παραβολικό.
  14. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    Με υπομονή και τρίψιμο κάπως έτσι
  15. argyrhs-argyrhs

    Γυαλί Pyrex

    Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. θα ήθελα μια βοήθεια ξέρετε που μπορώ να βρω pyrex γυαλί? και ποσο πάει περίπου η τιμή αν ξέρετε, θέλω να προσπαθήσω να κατασκευάσω ένα χειροποίητο 8" κάτοπτρο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης