Jump to content

dimis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από dimis

  1. Απλα να παρατηρησω οτι οι λευκες οπες ειναι σε καθαρα θεωρητικο επιπεδο και δεν τις εχουμε δει πουθενα και οτι οι λεγομενες γεφυρες που προβλεπει η θεωρια της σχετικοτητας εχουν διαρκεια ζωης σχεδον μηδενικη και μεγεθος ακομα μικροτερο του πρωτονιου.
  2. Οσον αφορα το cern και το μεγαλο πειραμα απλα να αναφερω οτι ταυτοχρονα εξελισονται παρα πολλα πειραματα με θεματα κοσμολογικα ιατρικα τεχνολογικα κ.τ.λ μεσα σε ολα αυτα ελεγχεται και το περιφημο μποζονιο χικγς και η θεωρια του πληθωρισμου. Ειναι λαθος το οτι το πειραμα γινεται ωστε να δουμε αν υπαρχει το μποζονιο χιγκς απλα μεσα σε ολα αυτα που ελενχει ειναι το εμπορικοτερο και γι"αυτο εχει επικρατησει αυτη η εντυπωση
  3. Υπεροχο.Οσο δυσνοητη και αν ειναι η κβαντομηχανικη σιγουρα θα μας εκτιναξει τεχνολογικα.
  4. Η αναγκη που προερχετε απο τον φοβο οτι καποτε θα πεθανουμε και μετα τερμα, θα σταματησουμε να υπαρχουμε.Νομιζω οτι αυτος ο φοβος καθιστα αναγκαιο για πολους ανθρωπους την υπαρξει του θεου.Οτι μετα τον θανατο θα υπαρχει ζωη.
  5. Εκτος και αν βρεθουν οι περιφημες λευκες οπες οι οποιες τροφοδοτουν το συμπαν με νεα υλη εαν υπαρχουν.
  6. Πολυ σωστες παρατηρησεις.Το δευτερολεπτο στις αρχικες στιγμες του συμπαντος ήταν σχεδον απειρο οπως και η μαζα του συμπαντος oπως προβλεπει η γενικη θεωρια της σχετικοτητας καθως οσο μεγαλυτερη ειναι η μαζα ενος σωματος τοσο μαγαλητερη ειναι και η καμπυλοση που προκαλει στο χωροχρονο και οσο μεγαλυτερη καμπυλωση υπαρχει στον χωροχρονο τοσο μεγαλυτερη διαρκεια εχει ενα ανθρωπίνος μετρουμενο δευτερολεπτο. Αρα ειναι σχετικο το να μιλαμε για την ηλικια του συμπαντος και να την μετραμε με δευτερολεπτο οταν η τιμη του δευτερολεπτου δεν ηταν ιδια κατα την εξελιξη του συμπαντος. Να προσθεσω εδω οτι η θεωρια της σχετικοτητας εχει αποδειχθει πειραματικα και συνεχιζει να αποδεικνυεται καθημερινα αντιθετα με την σκοτεινη υλη που ακομα την ψαχνουμε και περιμενουμε αποτελεσματα κυριως απο το cern.
  7. Το συμπαν μας συμφωνα με τις σημερινες κοσμολογικες εξελιξεις προηλθε απο μια διακυμανση του κβαντικου κενου. Αυτες οι διακυμανσεις ειναι απειρες αλλα συνηθως εχουν ελαχιστη διαρκεια ζωης. Το δικο μας συμπαν για καθαρα τυχαιους λογους κατορθωσε να διαφυγη απο την διαστολη και να εξελιχθει σε αυτο που προσπαθουμε να νοησουμε σημερα. Αυτο δεν αποκλειει οτι καθε μια απο τις απειρες διακυμανσης θα μπορουσε να εξελιχθει σε ενα συμπαν με τους δικους του φυσικους νομους και εδω ειναι η ενσταση μου οτι ναι μπορει να υπαρχουν παραληλα συμπαντα αλλα οχι συμπαντα καρμπον με το δικο μας και ομοιο στα παντα και εξελισωμενο ακριβως σαν το δικο μας.
  8. Αν υποθέσουμε ότι είμαστε στο σημείο Α. Και παρατηρούμε θεωρητικά ένα γαλαξία Β πιο κοντα στο σημείο συνθλίψεως, δεχόμενοι ότι το συμπαν συστέλλεται και μια δύναμή έλκει τα παντα προς το μέρος τής, τότε θα παρατηρούσαμε ότι ο γαλαξίας Β απομακρύνεται από εμάς για το λόγο ότι όσο πιο κοντα βρίσκεται ένα αντικειμενο στο σημείο συνθλίψεως τόσο μεγαλύτερή δύναμή ασκείται επάνω του. Τώρα αν παρατηρήσουμε ένα γαλαξία Γ που βρίσκεται μακρύτερα από αυτό το σημείο από ότι βρισκόμαστε εμείς τότε θα παρατηρούσαμε ότι επίσης αυτός απομακρύνεται από εμάς λόγο τής μικρότερης δύναμής που ασκεί το σημείο συνθλίψεως επάνω του. έτσι ίσως η απομάκρυνσή των γαλαξιών να μην αποδεικνύει ότι το συμπαν διαστέλλεται
  9. Νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το συμπαν διαστέλλεται αν και είναι το πίο πιθανό. Το ότι οι γαλαξίες απομακρύνομαι μεταξύ τους μπορει να σημαίνει ότι όλοι κατευθύνομαι προς ένα σημείο συνθληψεις οπότε αυτό θα σήμαινε ότι το συμπαν συστέλλεται
  10. dimis

    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ?

    Ευχαριστω.Οτι θα χαιρομουν σαν παιδι επειδη ανακαλυψα ενα πλανητη ειναι κατι που δεν το περιμενα.Παμε για αλλα τωρα.
  11. dimis

    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ?

    gia se olous.eimai neos stin erasitexniki astronomia.gia tin akrivia pira ta prota mou kialia gia arxi kai eksikiosh me ton ourano. tha ithela tin voithia ton empiroteron sxetika me to an vlepo ton krono i kapio alo asteri gia tin akrivia akoloutho tin oura tis megalis arktou mexri na vro ton lampro arktouro sto vooti.meta paratinontas tin noiti kampili kataligo se dio asteria o enas einai o staxys .tora kitontas to staxy kai sta deksia tou peripou stin idia euthia vlepo ena lampro asteri peripoy san ton arktouro opou nomizo pos prepei na einai o kronos.sta deksia tou se apostasi mias moiras iparxei ena asthenestero asteri. eixa loipon ton proto entopismo planiti i epesa ekso???? euxaristo.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης