Jump to content

gka

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με gka

  • Γενέθλια 12/01/1985

του/της gka Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Υπάρχει κάποιος εύκολα ευδιάκριτος μήπως και καταφέρω να τον δω?
  2. Αν και με τον νέο φακό τα πράγματα είναι καλύτερα με το που ακουμπήσεις το τηλεσκόπιο να αλλάξεις λίγο το ζουμ έτρεμε ολόκληρο όσο και να το σφίξω αυτό συνεχίζει να τρέμει πάνω στην βάση. Προσπάθησα να δω στο θερινό τρίγωνο δίπλα και πιο κάτω από το βέγγα τον Μ51 (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν φαινόταν τίποτα...
  3. Σήμερα πήρα τον φακό που είχα κανονίσει, από την πρώτη στιγμή η στιβαρότητα έδειχνε μια διαφορετική ποιότητα, λόγω καιρού μονάχα την σελήνη κατάφερα να παρατηρήσω λίγο και αμέσως διαπίστωσα την διαφορά. 1. Δεν με κουράζει στα μάτια και το εύρος θέασης είναι πολύ μεγαλύτερο. Περιμένω να καθαρίσει ο ουρανός να δω τον κρόνο για να έχω ένα πιο αντικειμενικό μέτρο σύγκριησης.
  4. Τελικά ενώ προσπάθησα να βρω το Μ13 μου φάνηκε αρκετά δύσκολο τα αστέρια οδηγοί μετά βίας φαίνονταν λόγω της σελήνης και του κακού ερευνητή που έχει το τηλεσκόπιο πρέπει να τον αλλάξω σύντομα...
  5. θα προσπαθήσω να το δω σήμερα αν και δεν νομίζω να το διακρίνω με το δικό μου...
  6. Απλώς ακόμα και στα 4mm αυτό που βλέπω δεν έχει διαφορά με αυτό που βλέπω με τα μάτια μου, στο ίδιο μέγεθος βλέπω πάλι το άστρο ή η μεγέθυνση του είναι αμελητέα και δεν την αντιλαμβάνομαι. Εντάξει δεν είπα να βλέπω σαν το hubble αλλά να έχει και λίγο ενδιαφέρων αυτό που παρατηρώ.
  7. Όχι ούτε με την φαντασία δεν διακρίνω κάτι τέτοιο ότι χρώμα έχει κάθε αστέρι όταν το βλέπω με το μάτι το ίδιο βλέπω και με το τηλεσκόπιο.
  8. Όχι δυστυχώς όλα ίδια μου φαίνονται δεν μπορώ να διακρίνω χρώμα. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω να δω κάποιο αστρικό σμήνος αλλά δυστυχώς τώρα έχει αρκετή συννεφιά... Ο Αντάρης τι χρώμα θα έπρεπε να είχε?
  9. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ότι θέλω διαβάζω Σήμερα βρήκα τον Albireo, ston asterismo toy Κυκνου του κύκνου ακόμα και στα 4mm έβλεπα μια πάρα μα πάρα πολύ μικρή κουκκίδα και δίπλα της ακριβώς ακόμα μία, η αλήθεια είναι ότι απογοητευτικά περίμενα πιο εντυπωσιακό από αυτό.
  10. Έχει λαμπρό φεγγάρι και ένα σωρό άχρηστες κολώνες που διαχέουν το φως όπου βρουν... Λοιπόν, στις 38 μοίρες περίπου, με μια ελάχιστη απόκλιση μπορώ και παρατηρώ τον κρόνο κουνώντας μόνο το αριστερά δεξιά και μετά από 1 με 2 λεπτά διορθώνω ελάχιστα το πάνω κάτω. Τα φτερωτά τι είναι ακριβώς για να τα αναγνωρίσω...
  11. οκ θα το προσπαθήσω και θα γράψω τις εντυπώσεις...
  12. Το manual του τηλεσκοπίου μου αναφέρει πως έχει ισημερινή βάση και όχι αλζιμουθιανή, αλλάζει κάτι? Έχω δύο software, το distance suns και το βιβλίο night watch φτάνουν?
  13. Ναι θα τον πάρω το αποφάσισα αλλά γενικότερα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο με την συγκεκριμένη βάση κουράζει πάρα μα πάρα πολύ και το μόνο που μπορώ να δω είναι ο κρόνος άντε και αργότερα ο ΔΙΑΣ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει μια κλίμακα στην βάση που υποθέτω ότι είναι μοίρες?
  14. Ένας barlow 2X θα με βοηθήσει πιστεύετε στους φακούς που έχω ήδη μέχρι να προμηθευτώ νέους, δεν θέλω να ξεφύγω γενικότερα χρηματικά διότι διαπιστώνω πως το τηλεσκόπιο μου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και σκέφτομαι στο μέλλον να αγοράσω κάποιο καλύτερο.
  15. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο πραγματικά χάνεται η μαγεία της παρατήρησης διότι απλά δεν παρατηρείς, είναι πάρα μα πάρα πολύ κουραστική η συγκεκριμένη βάση.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης