Jump to content

ilias70

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από ilias70

  1. Ευχαριστώ!! Θα το δοκιμάσω απόψε το βράδυ κιόλας.
  2. Καλημέρα σας. Αν δεν κάνω λάθος (θα το τσεκάρω το απόγευμα), οι φακοί που έχω είναι ένας των 25mm και ένας των 9mm. Το βράδυ που προσπάθησα να τον παρατηρήσω είχα βάλει το φακό των 25mm μαζί με ένα φακό Barlow 2x.
  3. Να να σας ρωτησω και κάτι τελευταίο? Και συγνώμη αν σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου που σε εσάς θα φαίνονται αστείες, αλλά προσπαθώ να μάθω. Βγήκα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου (μένω στη Νίκαια), κοίταξα με το τηλεσκόπιο τον ΔΙΑ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι φαίνεται αρκετά καθαρά σαν πλανήτης. Σαν ένα φωτεινό άστρο φαίνεται. Δεν βλέπω την κόκκινη κηλίδα και τις ζώνες της ατμόσφαιρας του. Και κοντά του είδα τρία αστέρια. Μήπως φταίει ότι κοιτάω από την πόλη, ενώ θα έπρεπε να έχω το τηλεσκόπιο π.χ. σε Πάρνηθα ή Υμηττό για να δω τις λεπτομέρειες; Όπως προανέφερα σε άλλο μήνυμα, έχω ηλεκτρονικό τηλεσκόπιο της meade το DS-2130.
  4. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!! Και να κάνω και άλλη μία ερώτηση? Μήπως γνωρίζετε μέχρι πότε θα είναι ορατός τόσο έντονα? Έχω ένα τηλεσκόπιο meade DS 2130 και αν και δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ καλά, θα ήθελα κάποια στιγμή να προλάβω να δω έστω τον ΔΙΑ.
  5. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Βλέποντας αριστερά από το φεγγάρι, βλέπω ένα πολύ φωτεινό αστέρι. Θα μπορούσα να πω εδώ και 1 με ενάμιση μήνα το βλέπω και είναι το πιο λαμπρό αστέρι που έχω δει. Δε θυμάμαι ή μπορεί να μην είχα παρατηρήσει ξανά τόσο πολύ τον ουρανό. Μήπως ξέρετε την ονομασία του?
  6. Καλησπέρα. Μόλις διάβασα το 2 τελευταία μηνύματα. Ευχαριστώ aristotelis & kkokkolis. Πιστεύω στην επόμενη εξόρμηση μου στην... ταράτσα της πολυκατοικίας μου, να τα καταφέρω!! Να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω.
  7. Ευχαριστώ. Καλό βράδυ παιδιά.
  8. paranoidandroid μια που το έχεις δουλέψει αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου. Θα ρω και αυτό το πρόγραμμα που μου γράφεις το stellarium. Να ρωτήσω κάτι: γράφεις ότι πέρασε αυτό το τηλεσκόπιο για λίγο καιρό από τα χέρια σου. Το πούλησες; Δεν ήταν καλό; Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Είμαι πολύ καινούργιος. Θα μάθω σιγά σιγά. Θέλει διάβασμα.
  9. Την ημερομηνία την αναφέρει 23-May-2011 οπότε εκεί δεν είναι το λάθος. Και τον Βορρά τον ψάχνει μόνο του αυτόματα. Νομίζω ότι το έχω καλά ευθυγραμμισμένο και πραάλληλα και με το έδαφος. Αν και αν δεν είναι παράλληλα με το έδαφος ο σωλήνας, την στιγμή που κάνει calculating North, πηγαίνει μόνος του ο σωλήνας παράλληλα με το έδαφος. Δεν ξέρω παιδιά, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά νομίζω ότι θα κουράσω αύριο τον αντιπρόσωπο που το αγόρασα. Θα τον καλέσω το Σάββατο βράδυ (αν μπορεί στην ταράτσα μου να το δει και ο ίδιος)
  10. Γεια σας. Εδώ & 2 εβδομάδες αγόρασα το μοντέλο της Meade DS-2130. Όπως καταλαβαίνεται πολύ αρχάριος. Του έχω περάσει τόπο Αθήνα, ημερομηνία, ώρα κλπ. Όταν φτάνει η στιγμή που πρέπει να κάνω ευθυγράμμιση 2 άστρων, πάει αυτόματα στο 1ο άστρο αλλά εκεί που δείχνει πχ. vega δεν βλέπω τίποτα μέσα από τον φακό. Κανένα άστρο. Ή έτυχε να βάλω μία ονομασία ενός άστρου, να ψάξει να το βρει και να κεντράρει την απέναντι πολυκατοικία. Βάζω άλλη ονομασία οποιουδήποτε άστρου που θα μπορώ να το δω ώστε να γίνει η ευθυγράμμιση. Αφού λοιπόν βλέπω το άστρο πατάω enter, μου γράφει align succesful και εννοείται ότι έγινε η ευθυγράμμιση. Του ζητάω λοιπόν να μου δείξει το φεγγάρι, αλλά μου δείχνει άλλη τοποθεσία. Τι κάνω λάθος; Αν γνωρίζει κάποιος που μπορεί να με κατευθύνει. Ευχαριστώ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης