Jump to content

a_sco2001

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της a_sco2001 Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Οι γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο είναι περιορισμένες. Γνωρίζω πως μπορεί και όλα αυτά τα ευρήματα να μην είναι τίποτε άλλο από ένα σορό σκουπίδια. Πέραν βέβαια από τα ευρήματα που είναι μεταλλικά και για τα οποία έχω βάσιμες υποψίες πως είναι μετεωρίτες συνέλεξα και ότι μου έκανε περισσότερο εντύπωση.
  2. Όλα τα ευρήματα είναι μεταλλικά και μαγνητικά άλλα ισχυρά και άλλα μερικός. Θέλω να πιστεύω πως σας έχω καλύψει αν όχι θα σας στείλω και άλλες φωνογραφίες.
  3. Καλησπέρα και πάλι. Τα επιχειρήματα που μου θέσατε αλλά ευσταθούν και άλλα όχι. Προκειμένου να λύσουμε το μυστήριο σας παραθέτω φωτογραφίες από ένα μικρό μέρος των ευρημάτων. Παρακαλώ περιμένω τα σχόλια σας.
  4. Καλημέρα σε όλους . Είμαι νέος στο φόρουμ και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό ή όχι μέρος για να θέσω το θέμα που με απασχολεί. Σε περίπτωση λάθους θα πρέπει να δήξετε την δέουσα κατανόηση. Το θέμα μου προέκυψε πριν από μερικές εβδομάδες όταν χρειάστηκα μερικούς κουβάδες με χώμα. Υπάρχει ένα κοντινό ξερόρεμα στην περιοχή μου και αποφάσισα να τα πάρω από εκεί. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η ρεματιά είναι γεμάτη από <<χονδρίτες>> κατά τα λεγόμενα μου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οξειδωμένοι, δηλαδή έχουν χάσει το μαύρο περίβλημα τους και πλέον είναι γκριζωποί. Επίσης, είναι μέρος οι και ολόκληροι καλυμμένοι με ασβεστόλιθο. Ακόμα, ένα <<σιδερίτη>> σε διάσταση παλάμης και μικρότερους σε μέγεθος καρυδιού στην ίδια κατάσταση με τους χονδρίτες. Έχω βρει θραύσματα σε διάσταση 1cmΧ1cm από διάφανο μετεωρίτη σαν γυαλί. Επίσης, και μία σειρά από πέτρες τύπου ασβεστόλιθου με πολλούς κρατήρες χωρίς την μαύρη κρούστα. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην ανατολική Μακεδονία. Θερμή παράκληση για όποιον γνωρίζει από μετεωρίτες θα ήθελα να μου πει την γνώμη του. Θα του στείλω φωτογραφίες των ευρημάτων. Υ.Γ.: Ο λόγος που το ψάχνω τόσο πολύ είναι ότι έχω βρει περισσότερα από εκατό τέτοια αντικείμενα διαφόρων μεγεθών σε ένα χώρο περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων και σε διάφορα βάθη με μέγιστο μέχρι στιγμή τα 50 cm. Το e-mail μου είναι a_sco2001@yahoo.gr
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης