Jump to content

crimsonael

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της crimsonael Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Λοιπον για να μην τα μεπρεδευω και να μαθαινω κιολας. Το μπροστινο μερος του φακου στο τηλεσκοπιο μας δινει την διαμετρο. το μετραμε διαγωνια και την βρισκουμε. το ιδιο κανουμε καισ το προσοφθαλμιο μονο που εκει μετραμε το "βαρελακι" διαγωνια. εμενα π.χ. η μουρη μπροστα o μεαγαλος ο φακος ειναι απο ακρη σε ακρη 9,6cm αρα 96mm (3,8'') και το προσοφθαλνιο εχει ττο βαρελακι 2,5cm αρα 25mm και ο φακος μπροστα ειναι (το βιδωτο μερος) 3,4cm αρα 34mm για να βρω καποιο συμβατο φακο πρεπει να κοιταω την διαμετρο απο το βαρελακι. που σε μενα ειναι 0,965mm ή απο το γενικο βιδωτο τμημα του φακου μπροστα. μαλλον το πρωτο.
  2. Nαι σιγουρα θα παω αυτο το πηρα για γνωριμαι και να δω πως ειναι το "χομπι" .. Με αυτο που μου ειπες με την διαιρεση καλο εινια ! δλδ εχω 600 / 12,5 = 48χ 600 / 8,0 = 75χ 600 / 4,0 = 150χ και αν βα΄λω το barlow παει *2... τωρα το καταλαβα. να σαι καλα και εσυ και ολοι που με βοηθατε εστω και με αυτο το χαλια τηλεσκοπιο που εχω. ωραια και τα αρθρα τα διαβασα. τις ιντζες του προσοφθάλμιου πως τις βρισκουμε? (γιατι στο τηλεσκοπιο δεν αναφερειτ ιποτα τετοιο) π.χ. για να ξερω ποσο ειναι? δλδ 0,965 ή 12,5 ..??? ειναι σαν την κανονικη ιντζα? υ.γ. για να δω το φεγγαρι απλα πρεπει να εχω και φιλτρα? γιατι ετσι μου ειπε ενας. ισχυει? υ.γ.2. συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.
  3. Κατι που δεν καταλαβα μεγαλυτερη μεγεθυνση εχω με τον 4-8 ή 12.5mm ?? απ'οτι διαβασα με τον 4? η κανω λαθος? Καπου διαβασα για το συγκεκριμενο που εχω οτι εχει αυτα (δεν θα σας κουρασω αλλο..) Μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση: 150 x. (αυτο πως βγαινει? π.χ. ο 12,5 , ο 8 και ο 4 ποσο ζουμε εχουνε? υπαρχει καποιος πολλα[πλασιασμος που κανω και το βρισκω?)) Διάμετρος: 60 mm. (αυτο τι ακριβως ειναι?) Εστιακή Απόσταση: 600 mm. τι εννοει με αυτο και με το πανω.. εννοω την διαμετρο.?
  4. Λοιπον το βραδυ ηρθε και κοιταξα. χωρις το 2* το barrow lens και με τον φακο 12,5mm ειδα ενα αστερι. βαζοντας το 8mm το ψιλοεχασα αλλα φαινοταν. βαζοντας ομως το 4mm μαυρη μαυριλα γιατι? να ρωτησω και κατι ακοαμ η "2 ροδες που ειναι για το ζουμ του φακου" ρυθμιζουν την ποιοτητα εικονας ετσι? γιατι παρατηρησα καθως επαιζα πανω κατι το αστερι καλυτερευε οταν το εφερνα περιπου στην μεση.. οταν ξαναεβαλα το barrow τιποτα γιατι ? μηπως επειδη ειναι μικρο και το χανω? θα περιμενω αυριο μεθαυριο να βγει το φεγγαρι να ριξω "ενα βλέφαρο" ..!!!
  5. δοκιμασα μολις τωρα. βρηκα ενα αστερι με το ματι. με το μικρο το κεντραρα κοιταξα με το μεγαλο και τιποτα ! χωρις τον φακο 2χ.. τεσπα θα περιμενω το φεγγαρι αν ειναι..
  6. στην εικόνα που σου έστειλε ο kookoo_gr αυτά τα δύο τα κυκλικά δεξιά και αριστερά είναι για την εστίαση έχεις και εσύ τέτοια δοκίμασε πόσο πρέπει να τα γυρίσεις μέχρι το αντικέιμενό σου να είναι καθαρό. ok.. για αυτα υπαρχει καποια απαντηση ? akisn έγραψε: Και εγώ το είχα πάθει αυτό όταν είχα πάρει το τηλεσκόπιο.Τις πρώτες δύο βραδιές δεν μπορούσα να δω τίποτα και είχα απογοητευτεί.Αλλά τελικά όλα λειτουργούσαν καλά. Δοκίμασε να κοιτάξεις κάποιο επίγειο στόχο την ημέρα. Αν φαίνονται όλα καλά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε το βράδυ, απλώς δεν στοχεύεις καλά το τηλεσκόπιο στο αντικείμενο που θες να δεις. το εκανα τωρα την μερα και χωρις τιποτα πανω στον σωληνα εβλεπα κατι μακρινο. μολις εβαζα το barrow η τον φακο δεν εβλεπα τιποτα. οταν το εστρεφα σε κατ χωματα μακρυα εβλεπα ενα καφε. οταν το σηκωνα στο ουρανο εβλεπα μπε-γαλαζιο αλλα τιποτα συγκεκριμενο. οπως λεω χωρις τιποτα βλεπω αλλα οχι τοσο κοντα. οταν το κανω ζουμ μεγαλωνει και χανεται σαν ποιοτητα. επισης οταν κοιταω μεσα απο τον φακο σκετο (οταν τον εχω στο χερι) δεν βλεπω τιποτα μονο θολα.. θα δοκιμασω παλι το βραδυ να δω τι θα γινει.
  7. την εστιαση πως ακριβως να την κανω δλδ?
  8. ναι περιπου ετσι ειναι απλα το ασημι (αυτα τα δυο για ζουμ) δεν τα εχει ακριβως εκει. ακιδ εν ειναι πανω στον φακο αλλα δσε εναν "σωληνα" που μπαινοβγαινει. (πουμαλλον αυτο ειναι το ζουμ) ..
  9. το εκανα τωρα την μερα και χωρις τιποτα πανω στον σωληνα εβλεπα κατι μακρινο. μολις εβαζα το barrow η τον φακο δεν εβλεπα τιποτα. οταν το εστρεφα σε κατ χωματα μακρυα εβλεπα ενα καφε. οταν το σηκωνα στο ουρανο εβλεπα μπε-γαλαζιο αλλα τιποτα συγκεκριμενο. οπως λεω χωρις τιποτα βλεπω αλλα οχι τοσο κοντα. οταν το κανω ζουμ μεγαλωνει και χανεται σαν ποιοτητα. επισης οταν κοιταω μεσα απο τον φακο σκετο (οταν τον εχω στο χερι) δεν βλεπω τιποτα μονο θολα.. θα δοκιμασω παλι το βραδυ να δω τι θα γινει.
  10. ευχαριστω θα τα δολιμασω ολα αυτα το βραδυ. απλα ο φακος 12,5μμ που λες δεν εχει καποιο κουμπι. απλα απ'εξω εχει την βιδα να τον σφιγγεις και απ'οτι παρατηρησα τον φακο αν τον κουνησω αριστερα ξεβιδωνει, ετσι επηρεαζεις το ζουμ η αυτο δεν εχει καμια σχεση ? παντως κουμπι πανω τους δεν εχουν.
  11. πρινλιγο το δοκιμασα. κοιταξα απο το μικρο βρηκα στοχο. μετα ομως κοιτωντας απο το μεγαλο ειδα ενα ποιο ανοιχτο χρωμα (φαντασου κατι σαν να ημουν μικροβιολογος και εβλεπα κατι μικρα μεχρι και τις βλεφαριδες μου εβλεπα που ακουμπουσαν..) οταν καπακωνω το μπροστα βλεπω μαυρο.. τωρα βλεπω ποιο ανοιχτο χρωμα. γιατι πριν ειχα αυτο το προβλημα.. η μαυριλα που λεω οχι δεν ειναι τελειως μαυριλα κατι βλπεω. φυσικα αν βαλω το χερι μου η το καπακι μπροστα σκουραινει πολυ.. απο μπροστα ειχε ενα καπακι με ενα "υποκαπακι" τα εβγαλα και τα δυο. επισης βγαινει και το πρωτο και μενει τελειως γυμνο αλλα δεν ειδδα καμια διαφορα .. τι να φταιει? φωτο θα ανεβασω το απογευμα να γινεται. υ.γ. εχει και ενα barlow lens *2 αυτο να το βαλω..? το δοκιμασα και με αυτο και χωρις.
  12. ευχαριστω για την βοηθεια.. απο το σταυρουδακι βλεπω κανονικα αλλα οταν κοιταω απο το μεγαλο βλεπω μαυρη μαυριλα πλακωσε..
  13. Καλησπέρα σας.. πηρα ενα τηλεσκοπιακη (φτηνο..πολυ φτηνο..) ειναι vanguard f-606 δεν θελω τιποτα ιδιαιτερο απλα να βλεπω την σεληνη τιποτα το ιδιαιτερο. \απλα το εβαλα και βλεπω μαυρη μαυριλα.. γιατι? φυσικα εβγαλα τα καπακια απο μπροστα πισω και εβαλα το καθετο κατοπτρο (η οπως λεγεται..) οποιος μπορει να βοηθησει..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης