Jump to content

krache

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της krache Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. krache

    ESA Summer of Code in Space 2011

    lol, μ' άρεσε το ΥΓ... οι φωτό είναι από το blog μου feel free να τις βάζεις online btw είναι πολύ παλιές τώρα μας έδωσε ένας καλός κύριος high resolution textures και φαίνεται πιο ωραίο στις καινούριες GPU που μπορούν να τα σηκώσουν γι' αυτό σας έδωσα το video! τέλος πάντων: θα βγει νέα έκδοση (τι τζάμπα τα κάναμε; ) αλλά επειδή πρέπει να παίζει σίγουρα σε όλα τα λειτουργικά και σε όλες τις GPU έχει μπόλικο testing ακόμη... για τον εξοπλισμό που λες, τώρα δε θυμάμαι τώρα πια όλα τα proposals αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποια projects χρειάζονταν ειδικό hardware... δεν παίρνω κι όρκο αν δε βαριέσαι κοίταξέ τα εδώ http://sophia.estec.esa.int/socis2011/?q=node/13 ίσως έχουν ακόμη τα προτεινόμενα! ΥΓ: ωραία emoticons έχει αυτό το φόρουμ!
  2. krache

    ESA Summer of Code in Space 2011

    https://code.launchpad.net/~hikiko/stellarium/socisplanet και εδώ είναι το branch με το bump mapping και τα perlin noise clouds αλλά πρέπει να γίνει μια μικροαλλαγή για τις παλιές (και τις αρχαίες) gpu οπότε μην το κατεβάσετε ακόμη αν η GPU σας δεν υποστηρίζει texture units >= 2048 και glsl shaders 3.0! περιμένετε να γίνει merge με το stellarium! (και 1 βίντεο της κακιάς ώρας γιατί το gtk-recordmydesktop είναι σάπιο... -τα εφέ πάντως φαίνονται: ) Απ' όσο ξέρω όλα τα projects τελείωσαν επιτυχώς. Οι συμμετοχές ήταν τόσο λίγες γιατί ήταν 1η χρονιά που οργανώθηκε ESA SOCIs και είχαν πολύ λίγα χρήματα (αλλάξανε και χορηγούς τον Αύγουστο). Επίσης, δεν μπορούσαν να συμμετέχουν φοιτητές από όλες τις χώρες και κάθε mentoring organization μπορούσε να πάρει μόνο 1 φοιτητή για μόνο 1 project από όσους δήλωναν. Στο Google summer of code κάθε mentoring organization έχει πολλά projects και κάποια δίνονται σε 2 ή 3 φοιτητές μαζί. Τα proposed projects που κοίταξα με εξαίρεση 1-2 ήταν αρκετά εξειδικευμένα, ήθελαν προγραμματισμό γραφικών ή ρομποτική και νομίζω 1-2 ήθελαν και ειδικό εξοπλισμό. Βέβαια, δεν ξέρω τελικά αν τα ανέλαβαν όλα αυτά φοιτητές γιατί τα mentoring organizations δίνουν μια ενδεικτική λίστα αλλά οι φοιτητές μπορούν να κάνουν δικά τους proposals που μπορεί να διαφέρουν λίγο από τα προτεινόμενα και μπορεί να γίνουν δεκτά (πχ το proposal που έγινε δεκτό στο stellarium διέφερε αρκετά από τα προτεινόμενα της λίστας)
  3. Στο παράθυρο ρυθμίσεων (πλήκτρο F2), στη σελίδα "εργαλεία" υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί που κάθε φορά που το πατάς κατεβάζει και έναν επιπλέον κατάλογο. Από και μετά, επιπλέον ρυθμίσεις γίνονται χειροκίνητα (δες κ εδώ http://www.stellarium.org/wiki/index.php/Stars). Ελπίζω να βοήθησα... και από όσο ξέρω τους ανανεώνουν πολύ συχνά!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης