Jump to content

docma

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από docma

  1. Πωλείται φακός Nikon AF-S Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G ED σε άριστη κατάσταση, σχεδόν αχρησιμοποίητος, δεκτός κάθε έλεγχος. Nέα Τιμή: 300 Ε
  2. docma

    M81 M82

    Σχετικά με τα bias είχα διαβάσει και εγώ το νήμα που δίνει ο Άγγελος και δεν ασχολήθηκα παραπάνω.Σήμερα που το έψαξα λίγο περισσότερο βρήκα ότι υπάρχει μεγάλη διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα,που δεν ξέρω αν αξίζει μιας και είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να τα πάρεις. Πολύ χρήσιμο το video Άγγελε,όπως και τα links του Γιάννη ,σας ευχαριστώ και τους δυο..
  3. docma

    M81 M82

    Παρέλειψα να αναφέρω ότι είναι με DSLR(Nikon D5000) , τα bias από τα λίγα που έχω διαβάσει δεν είναι απαραίτητα για dslr.. Θα δοκιμάσω να πάρω flats όμως την επόμενη φορά..
  4. docma

    M81 M82

    Η φωτογραφία δεν βλέπεται,πολύ κακό seeing εκείνο το βράδυ, λίγες και μικρές λήψεις κλπ...Ο λόγος που την ανεβάζω είναι τα δυο κυκλάκια κάτω από τον Μ82.Να υποθέσω ότι είναι σκόνη στον coma corrector ή πρόβλημα στη μηχανή?Τα φώτα σας.. R200SS EQ6 QHY5,PHD 30x190 sec,darks DSS.PS6
  5. docma

    Ngc - 3628 Sandwich Galaxy

    Mπράβο Αγγελε και πάλι..
  6. docma

    Ngc3628 M66 M65

    Πολλά μπράβο.Εντυπωσιακή η τριπλέτα όπως πάντα..λιγοτερο απ'την υπομονή σου,όπως πάντα
  7. docma

    M42-orion Nebula

    Και μια προσπάθεια χθεσινή ,18χ210 για καλυτερο ιστόγραμμα.. Δυστυχώς ο στόχος είναι πλεόν χαμηλά..του χρόνου πάλι. https://www.dropbox.com/s/tysbhpzzl3jlbi4/orionsecondsm.png
  8. docma

    M42-orion Nebula

    Την έχω υπ'όψιν μου Άγγελε και θα το προσπαθήσω..εχω πολλά να μάθω στην επεξεργασία..
  9. docma

    M42-orion Nebula

    Σ'ευχαριστώ Κώστα,απέχει πολύ από το να είναι μια σωστή φωτογραφία,αλλά είναι η πρώτη μου με αυτόματη οδήγηση και την αγαπώ Νομίζω ότι ούτε η εστίαση είναι πολύ καλή εκτός των άλλων που ανέφερες.. Θα τα βρω σιγά σιγά,όλοι μας βοηθάτε εδώ μεσα,όρεξη υπάρχει,οπότε είναι θέμα χρόνου και ουρανού..
  10. docma

    M42-orion Nebula

    R200SS-EQ6 NIKON D5000 Guider:ORION MINI-QHY5-PHD 12x300sec darks 4x300sec
  11. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Hρθε επιτέλους το Orion mini 50 δυστυχώς από Γερμανία μιας και από εδώ δεν έβγαλα άκρη,και έγινε η πρώτη δοκιμή σημερα.Το ζύγισμα ήταν στο περίπου,το ίδιο και η πολική μιας και ο σκοπός ήταν να δοκιμάσω το phd guiding.Κανένα πρόβλημα να βρω αστέρι όπου και αν γύρισα το τηλεσκόπιο, default ρυθμίσεις στο phd.Eλπιζω με καλύτερο ζύγισμα,πολική,και σωστή τοποθέτηση του οδηγητικού να 'εχω καλύτερα αποτελέσματα... 5 min expo 10 min expo
  12. docma

    Differential flexure - CNC κατασκευές - Moonlite CRL 2.5''

    Θα μπορούσαν οι δακτύλιοι να γίνουν από πλαστικό? Ποια θα ήταν τα μειονεκτήματα?
  13. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Πολύ ενδιαφέροντα νήματα Άγγελε.. Φανταζόμουν ότι κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα,αλλά το βήμα βήμα μέχρι τώρα,αν μη τι άλλο με κρατάει απασχολημένο,και ορεξάτο για εξέλιξη στον εξοπλισμό παράλληλα με την βαθμιαία απόκτηση της απαραίτητης εμπειρίας μέσω σφαλμάτων και επιτυχιών. Μιας και έχω πρόσβαση σε τόρνο και σε ένα αστέρι μηχανικό, θα ζητήσω τα σχέδια αν τα έχει ακόμα, από τον Σταμάτη, και θα προσπαθήσω να βελτιώσω λίγο το set up μου.
  14. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Eυχαριστώ Άγγελε για τις φωτογραφίες, με βοηθούν πολύ.Βλέπω ότι οι απλοί δακτύλιοι έχουν πάρει πόδι απ'ολα τα set up:)
  15. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Mε τον 9mm δεν θα έχω πρόβλημα focus νομίζω,αλλά με αυτά που διαβάζω τον φοβάμαι με την qhy5.
  16. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Eυχαριστώ Κώστα,το έχω διαβάσει το θέμα, αλλά ο ερευνητής μου είναι ο vixen 7χ50 και δεν θα ήθελα να τον πειράξω,οπότε το κόστος του ερευνητή μαζί με τον αντάπτορα φτάνει όσο το orion mini, γι'αυτό το κοιτάω.
  17. docma

    Οδηγητικό vs OAG

    Την QHY-5 δεν σκοπεύω να την αλλάξω προς το παρόν,τώρα ήρθε στα χέρια μου, και θέλω να την δουλέψω.Οπότε από οτι καταλαβαίνω μόνο και μόνο λόγω μειωμένης ευαισθησίας του cmos είναι προτιμότερο το οδηγητικό.
  18. Ο υπάρχων εξοπλισμός είναι R200SS ,ΕQ6,dslr και για οδηγητική η QHY5. Σκεφτόμουν να πάρω το Οrion mini 50 guidescope, για να ξεκινήσω την οδήγηση,αλλά διαβάζοντας από εδω και από εκεί για οδήγηση με oag ψιλοχάθηκα. Tι θα μου προτείνατε ,για να ξεκινήσω?
  19. Zητείται οδηγητική κάμερα,qhy-5 , ...
  20. docma

    M45

    Eιναι στα άμεσα σχεδια μου Άγγελε,απλα ο καιρός στον νησί μας έχει κλείσει μέσα και δεν ασχολήθηκα..
  21. docma

    M45

    R200SS EQ6 NIKON D5000 11X60sec DDS-PS
  22. docma

    Σωλήνας για νευτώνιο

    Στον μοντελισμό γίνονται αρκετές κατασκευές με carbon fiber και εποξική ριτίνη. Δεν τα εχω χρησιμοποιήσει τα υλικα,αλλά έχω δει αρκετούς ερασιτέχνες να τα καταφέρνουν καλά.
  23. docma

    26/10 90%

    R2OOSS EQ6 NIKON D5000 TELE EXTENDER F7.5 ISO 320 1/640 SEC
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης