Jump to content

PanosV

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από PanosV

  1. PanosV

    HEQ5 SKYSCAN PRO - ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ

    καλησπέρα, έχω στείλει p.m. Παναγιώτης
  2. PanosV

    Ο κομήτης C/2014 Q2 Lovejoy

    Ο κομήτης φωτογραφημένος στις 11/1/15 στο (φωτορυπαρό) μαρούσι. Τηλεσκόπιο: Skywatcher 150/750 Βάση: EQ3 Μηχανή: Canon EOS 50D Ταχύτητα: 6 sec ISO: 800
  3. PanosV

    C/2014 Q2 Lovejoy

    From the album: Προσωπικό άλμπουμ του/της PanosV

    Ο Κομήτης Lovejoy , φωτογραφημένος στο Μαρούσι στις 11 Ιανουαρίου 2015 Τηλεσκόπιο: SkyWatcher 150/750 Στήριξη: EQ3 Μηχανή: Canon EOS 50D Έκθεση: 6 sec ISO: 800
  4. Προσωπικό άλμπουμ του/της PanosV
  5. PanosV

    Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας

    Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Κεφαλονιά στις 8 Αυγουστου 2013 Μηχανή: Canon Eos 50D ISO: 800 Ταχύτητα: 150sec Διάφραγμα: 2,8 Στήριξη: EQ3 ρομποτική
  6. Μια εξαιρετική σελίδα με τεχνικές πληροφορίες για νευτώνια και ακριβείς οδηγίες περί των πάντων, είναι η σελίδα Astrobaby, όπου αν εξαιρέσουμε το βαμμένο κόκκινο νυχάκι που κρατάει με λαγνεία τα προσοφθάλμια, οι πληροφορίες που δίνει είναι κάτι παραπάνω από πλήρεις και άψογες!... http://www.astro-baby.com/astro_baby_telescope_help_and_advice.htm http://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm
  7. Και η απάντηση για το διάγραμμα της άσκησης.
  8. Σκαρίφήματα με τις τροχιές και τα διαγράμματα διπλών αστέρων. Στο ακόλουθο σκίτσο φαίνεται πως αποδίδεται σε γράφημα η τροχιά ενός πλανήτη με πιθανή ελλειπτική τροχιά. Διπλοί αστέρες
  9. Θα προσπαθήσω ξανά (για τρίτη φορά) αύριο. Μόλις βρω κάτι θα ενημερώσω!
  10. Άσχετο με την αστρονομία, σχετικό με την φυσική και έχει πλάκα http://scitoys.com/
  11. Αναφορικά με την συζήτηση που είχαμε το πρωί με την Τίνα Μόλις Ανέβασα στο Dropbox το βιβλίο των Robert Thompson και Barbara Thompson Illustrated Guide to Astronomical Wonders. Είναι σε πολύ καλή ανάλυση pdf και γι αυτό είναι και 400Mb Θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία-οδηγούς για την παρατηρισιακή αστρονομία και είναι αρκετά οικονομικό να το αγοράσει κάποιος, κοστίζει γύρω στα 20ευρώ από το Amazon. Καλή ανάγνωση
  12. Το αφεντικό τρελάθηκε! Μόνο τα βίντεο είναι τρισημισυ ώρες, Η μελέτη και η επανάληψη περίπου άλλο τόσο, οι ασκήσεις, άγνωστο πόσο.
  13. Στα on-line βίντεο έχει πράγματι quiz εκεί που βρίσκονται οι κίτρινες γραμμές στην μπάρα προόδου. Σταματάει το βίντεο και πέρπει να τσεκαριστούν οι ερωτήσεις, νομίζω πως δίνει τρεις ευκαιρίες. Έχει και την επιλογή skip βέβαια. Τα ξαναείδα τώρα και το κατάλαβα επειδή κι εγώ τα είχα κατεβάσει για να τα βλέπω με την ησυχία μου.
  14. Φίλιππε, δες το συνημμένο αρχείο, αυτό που έστειλαν σε έμενα, και σύγκρινε το με το δικό σου. Δημήτρη, και σε εμένα παρόμοιο είναι... απλά δεν έχω καταλάβει ποια είναι αυτά τα 3 assessments που έχω ολοκληρώσει και τα υπόλοιπα 3 που δεν έχω ολοκληρώσει!!!!! Πρέπει να είναι τα check που βρίσκονται σκόρπια μέσα στα βίντεο τα οποία πατάμε και αφού έχουμε βρει την σωστή απάντηση συνεχίζει το βίντεο. Αυτές οι αξιολογήσεις δεν υπάρχουν μέσα στα βίντεο που κατεβάζουμε, παρά μόνο αν τα βλέπει κανείς On line.
  15. Παρ' όλ' αυτά δείχνουμε χαρακτήρα και η επικοινωνία μας, καθώς και οι ανταλαγές απόψεων σχετικά με τα θέματα, διατηρούν υψηλό επίπεδο ακεραιότητας.
  16. Πράγματι τέλος οι 10 ερωτήσεις. Όμως αν έχω καταλάβει καλά, οι απαντήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 20 φορές. Στην βαθμολογία μετράει μόνο η τελευταία εισαγωγή. Σωστά; Με την υποβολή υποδεικνύεται αυτόματα ποιές είναι σωστές και ποιές είναι λάθος, Σωστά; Άρα κάποιος που έχει χάσει μία ερώτηση πολλάπλών επιλογών μπορεί κάλλιστα να επανυποβάλει την άσκηση και κάποτε θα πετύχει την σωστή. Σωστά; Νομίζω πως οι εξετάσεις έχουν κι αυτές κάποια αδύνατα σημεία.
  17. Χμ! σωστό, έχουμε εκλείψεις μόνο όταν είναι ευθυγεμισμένος ο ήλιος, η γη και η σελήνη, δηλαδή όταν αυτή περνάει από αυτό που λένε "Moons Node" (τομή των δύο επιπέδων, εκλειπτικής και επιπέδου τροχιάς της σελήνης), δηλαδή δύο φορές ανά eclipse year, άρα ή σελλήνη μοιράζει την τροχιά της σε τέσσερα σημεία, ανώτερο σημείο, moon node, κατώτερο σημείο, moon node, και πάλι από την αρχη. Μάλλον το κατάλαβα!
  18. Πράγματι έχει επίπτωση στο πότε (χρονικά) ανατέλει, δύει και το πότε μεσουρανεί, αλλά όχι στην φορά του, δηλαδή αν κινείται στην ουράνια σφαίρα από Ανατολή σε Δύση, που είναι και το αντικείμενο της ερώτησης.
  19. Part B, Question 5 Το θέμα με τις εκλείψεις μου είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω από το βίντεο, ακόμα δε δυσκολότερο να απαντήσω. Αν μπορέσει κανένας να δώσει τα φώτα του; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  20. Δες το σχήμα και βάλε την Γη να έχει το ίδιο spin, αλλά η φορά περιστροφής γύρω από τον ήλιο να είναι η αντίστροφη. Αυτό έχει επίπτωση στην Ηλιακή Ημέρα (Solar Day) και όχι στην Αστρική Ημέρα (Sidereal Day). Επίσης σκέψου ότι η φορά κίνησης του ήλιου σε ανατολή - δύση, όπως τον βλέπουμε στον ουρανό, καθορίζεται από την περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της, και αυτό δεν αλλάζει, ακόμα και αν η γη ηταν ακίνητη χωρίς να περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.
  21. Ευχαριστουμε! Μια μικρη παρατηρηση στην τριτη γραμμη. Η απολυτη τιμη του α ειναι μικροτερη και οχι μικροτερη ή ιση του 10. Πιο πολύ ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις. Ανάρτησα νεώτερη έκδοση, διορθωμένη και επαυξημένη rev01 Αν εντοπίσετε κάτι παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ!
  22. θα ήθελα να με συμπεριλάβετε στο Dropbox e-mail έχω στείλει με ΠΜ
  23. Όποιος έκανε το εισαγωγικό τεστ θα είδε ότι ζητούνται πράξεις με αριθμών σε μορφή Scientific Notation (SCI). Επισυνάπτω ένα μικρό αρχείο pdf που έφτιαξα, με παρατηρήσεις για αυτή την όχι και τόσο κοινή μέθοδο αναπαράστασης και πράξεων μεταξύ των αριθμών αυτών. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο. Αν έχετε απορίες ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Καλό βράδυ και καλή δουλειά. SCIENTIFIC NOTATION.pdf SCIENTIFIC NOTATION (SCI)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης