Jump to content

tsakmapipis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της tsakmapipis Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ενταξει παιδια... το βιβλιο " Το Συμπαν και περα απο αυτο ..." απλα καταπληκτικο.Αυριο περιμενω το Nightwatch αλλα παραγειλα μαζι του και το monthly sky guide.Πιστευω εκανα βλακεια για το montly sky guide( 15 euro ειναι αλλα...) γιατι χρησιμοποιησα το stellarium και λεει τα παντα αναλυτικα.Οτι θελει κανεις σε χαρτη και τι μπορεις να δεις εξω σε real time , τα εχει το stellarium.Aκομα χρησιμοποιησα για πρωτη φορα τα sky watcher κυαλια 10χ50 αλλα τελικα πρεπει να βαλω τον τριποδα γιατι μωλις στοχευσω ενα αστερι αρχιζει και φενεται οτι το χερι μου εχει "parkisson" xaxaxa.
  2. Δεν το σκεφτομαι οπως ειπα ακομα για τηλεσκοπιο.Οταν ερθει η ωρα θα διαθεσω χρηματα για κατι πολυ καλο.Ξερω απο τωρα οτι με ενδιαφερει μονο η αστροπαρακολουθηση και καθολου η φωτογραφηση,θελω να παρω ενα που θα μπορω να βλεπω τα παντα και με καλη ποιοτητα(εχω και ταρατσα).Τωρα το σετ που παραγειλα θα το εχω δευτερα και θελω να ρωτισω αν αυτο το βιβλιο που περιεχει μεσα το σετ με καλυπτει για τα βασικα ή αν ειναι να αγορασω και το Nighwatch που βλεπω οτι το προτεινετε σε ολους τους νεους.Απλα θελω κατι το οποιο θα το εχω διπλα μου την ωρα που θα παρακολουθω και οχι software pc .Και τελος για να μην κουραζω αλλο θελω εναν χαρτη του ουρανου και οδηγο για το πως να τον χρησιμοποιεις αναλογα με την περιοχη που βρισκεσαι πχ εγω μενω Ροδο.Αυτα , για αλλες αποριες με λιγο ψαξιμο στο φορουμ θα τα βρω μονος.Ευχαριστω για τον χρονο σας .
  3. Γεια σε ολους.Σχεδον παντα ηθελα να ασχοληθω με την αστρονομια αλλα για διαφορους λογους παντα το ξεχνουσα.Τωρα στα 21 μου ειπα αν κανω την αρχη και θελω να με βοηθησετε.Για αρχη αυτο εδω το σετακι που το βρηκα ( και καλα ) σε προσφορα ειναι καλο για να κανω μια καλη αρχη ?http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2113. Επισης θα ηθελα να μου δωσετε ενα link με πληροφοριες σχετικα με το πως να βρισκω τους πλανητες,αστερισμους κτλπ.Με αυτα τα κιυαλια μεχρι τι μπορω να δω? Απο οτι διαβασα για τηλεσκοπιο μετα απο ενα διο χρονια ειναι καλυτερα να παρω οποτε θα μαζευω σιγα-σιγα λεφτα για να παρω κατι καλο .Ευχαριστω !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης