Jump to content

maniakos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με maniakos

  • Γενέθλια 10/18/1996

του/της maniakos Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πρώτη φορά σε σκοτεινό ουρανό στην εξοχή, μαζί με το τηλεσκοπιάκι σου, πέρνεις τα πάντα όλα μαζί σου και περιμένεις με ανυπομονησία το βράδυ. Αρχίζεις στήνεις το τηλεσκόπιο και τα λοιπα βάζεις, βάζεις μεχρι που.... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΑΡΑΑΑ; και κλάμααα... Πόσοι απο εσάς έχετε πάθει κατι παρόμοιο;
  2. maniakos

    CCD Κάμερα

    Τα στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν είναι: Effective picture elements: Pal: 752*582 (H*V) Minimuum Illumination: 0.05 LUX Gamma characteristic 0.45 Δεν ξέρω τι ακριβώς σημένουν οι παραπάνω πληροφορίες τις στέλνω αν ξέρει καποιος αλλος να μου πει. Μπορώ να βάλω την κάμερα απευθείας πάνω στο τηλεσκόπιο με τον μετατροπέα; Δεν χρειάζομαι καποιον Barlow για μεγέθυνση;
  3. Γεια σε όλους, προέκυψε και έχω στα χέρια μου μια κάμερα ασφαλείας CCD χωρίς φακό. Έχει σπείρομα C όπως οι CCD της Vixen νομίζω και αναρωτιόμουν αν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για αστροφωτογράφιση. Η συγκεκριμένη συνδέετε στον υπολογιστή και καταγράφει απευθείας βίντεο, που θα μπορούσα μετα να στακάρω. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αν ναι, πως μπορώ να την προσαρμόσω στω τηλεσκόπιο; (Κατοπτρικο 150/750 σε eq3) Ευχαριστώ, Γιάννης.
  4. Δυστυχως οντας μαθητης δεν ειχα χρονο να ασχοληθω οσο επρεπε με το μαθημα και κατεληξα κυριακη βραδυ να προσπαθω να λυσω τις ασκησεις χωρις κανενα ιδιετερο αποτελεσμα. Αν υπαρχει καποιος που να με βοηθησει στο να καταλαβω τις ασκησεις (εστω και καποιες) θα τον ευχαριστουσα παρα πολυ!
  5. παιδια στο homeworks μου προστεθηκαν και αυτα: Week 1 Homework, Part Α, Extension Week 1 Homework, Part B, Extension εχουν due date μεχρι την πεμπτη και ειναι ακριβως τα ιδια με τις ασκησεις στο week one αν τα ανοιξετε. Πειτε μου τι βλεπετε εσεις. ΑΚΥΡΟ: το βρηκα μετα απο λιγο ψαξιμο, extension homeworks ειναι για αυτους που δεν τα εκαναν μεχρι τωρα: From Grading Policy link (on left). There will be a late submission grace period for every homework set, which will last for 2 days after the primary deadline (until Wed. at noon, 12:00pm EST), and will count for half credit for each improvement over the primary submission. For example: The above student received 80% on their final primary submission. After the deadline the student checks his/her score and sees which questions they answered incorrectly. They can then attempt the secondary homework (labeled EXTENSION in the title), which is identical to the original homework. If they receive a score higher than their primary submission (e.g. 90%) then they receive an additional percentage equal to half the difference between their secondary and primary submission scores (e.g. student receives (90% - 80%)/2 = 5% bonus to their final grade for this homework). Equivalently, you can calculate your final grade for a homework by taking the average of your primary and secondary scores (80% + 90%)/2 = 85% and this (or your primary submission grade alone, whichever is larger) will be your final grade. Students cannot score lower than their primary submission for a homework, regardless of the result(s) of their secondary submissions. Homework sets will be closed to graded submissions at the secondary deadline (Wednesdays at noon, 12:00pm EST). After this deadline, homework sets can still be attempted, but will not count toward the final grade.
  6. Παιδια να ρωτησω κατι, οταν πηγενω στα Assignments στα quizz, τα εχω ολοκληρωσει ολα και σωστα, αλλα παρολα αυτα στο last attemted score μου βγαζει παυλες! Το ιδιο αμα πατησω και previus attemts, παλι μου βγαζει --- / 5.00! Εχει κανεις αλλος το ιδιο, η πρεπει να κανω κατι ? Ευχαριστω, Γιαννης.
  7. Τελειωσα και εγω ολα τα μαθηματα και τις εργασιες, μπορω να πω ολα τα προβληματα ηταν πολυ ενδιαφεροντα! Ιδιετερα οι τελευτεες δυο ερωτησεις στο τεστ Β! Καλη συνεχια σε ολους!
  8. Ωραιος ο καθηγητης, ειναι και φιλέλληνας μου φαινετε! τα δυο πρωτα βιντεο ειδα σημερα, θελω να δω ποτε θα κανω τις εργασιες Γραφω την πεμπτη μαθηματικα και την δευτερα φυσικη, αα ρε γελιο που εχει να πεσει το σ/κ! Αν καποιος εχει την καλοσυνη ας εξηγησει στα ελληνικα το small angle formula!
  9. Ωραιες οι σκεψεις σας! Πιο πολυ ενδιαφερομαι για την εξελιξη των αστεριων απο την γεννηση μεχρι τον θανατο τους, αλλα και για τους αστεροιδεις. Οταν αποφασισω θα σας πω το θεμα
  10. Καλημερα σε ολους. Οπως μπορει αρκετοι απο εσεις να γνωριζετε το συνεδριο ACSTAC που γινετε καθε χρονο στην Θεσσαλονικη στο Anatolia College. ( http://acstac.gr/el/ ). Σε αυτο το συνεδριο, μονο μαθητες κανουν επιστημονικες παρουσιασεις για θεματα των θετικων επιστημων (φετος μαθηματικα, φυσικη και πληροφορικη). Θα ηθελα να παρουσιασω ενα θεμα πανω στην αστρονομια, αλλα δεν μπορω να σκευτω καποιο θεμα. Εσεις που ασχολειστε καιρο με την αστρονομια, θα ξερετε καποιο ωραιο θεμα για παρουσιαση. Να εχετε στο μυαλο σας πως δεν προκειτε για παρουσιαση καποιου εντελως καινουργιου και προτοποριακου θεματος, αλλα για καποιου ηδη ερευνημενου, εμεις παρουσιαζουμε μονο (αν και, αν προκειτε για καποιο αστρονομικο αντικειμενο που μπορω να δω με το τηλεσκοπιο μου θα μπορουσα να το παρατηρησω και να συλλεξω και εγω δεδομενα πανω σε αυτο. Πραγμα λιγο δυσκολο αλλα τελος παντων.) Την βοηθεια σας λοιπον, και τις προτασεις σας για το τι θα θελατε να δειτε στο συνεδριο ACSTAC να παρουσιαζετε απο εναν νεο αστρονομο!
  11. Γραφτηκα και εγω σε αυτο το μαθημα! Θελω να δω ποτε θα βρω χρονο να κανω και αυτο και ολα τα αλλα που εχω για το σχολειο :Ρ αντε καλη αρχη σε ολους, οσο για την αλγευρα οσοι τα εχετε ξεχασει, dont worry, τα θυμαμε μια χαρα εγω Καλη η ιδεα για το google hangouts το βρισκω πολυ εξυπνο. Υ.Γ. ξερει κανεις λεπτομεριες για το Θερινο Σχολειο Αστρονομιας της εταιριας Αστρονομίας και Διαστήματος? Σκευτομαι να παρακολουθησω αυτο το καλοκαιρι.
  12. Καλησπερα (ή καλημερα σας αναλογα ποτε το διαβαζετε)! Εχει καποιος σχεδια, η υπαρχουν σχεδια στο ιντερνετ για τον αυτοσχεδιο παρακολουθητη του NightWatch που περιγραφει πως τον φτιαχνεις στην σελιδα 170; Φαινετε ευκολη και ελκυστικη κατασκευη για καποιον αρχαριο στην αστροφωτογραφια. Υπαρχει κατι αλλο παρομοιο; Ευχαριστω τους συμφορουμιτες!
  13. ωραια, εχω ολες τις πληροφορίες μου, ευχαριστω! Μαλλον ως προτο τηλεσκόπιο θα αγορασω το DOBSONIAN 8″ PYREX της skywatcher! θα σας ενημερώσω για την αγορά και τα αποτελέσματα όταν έρθει η στιγμή !
  14. Με το DOBSONIAN 8″ PYREX τι μπορείς να παρατηρήσεις εκτός του ηλιακού συστήματος (νεφελοματα, γαλαξίες clusters κτλ);
  15. αν θελω να παρατηρήσω καποιον πλανήτη με το dob, αυτός θα φευγει γρήγορα απο το πεδίο ορασης μου και θα χρειαζετε να τον κυνηγάω ή το αφήνω σταθερό και θα βλέπω τον πλανήτη για αρκετή ωρα;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης