Jump to content

Ozzy21

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Ozzy21 Επιτεύγματα

  1. Απομένει: 25 ημέρες και 11 ώρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται Μεταχειρισμένο Dob 8-10. Ζω μόνιμα στο εξωτερικό και το θέλω για Ελλάδα (όταν έρχομαι). Μπορώ να φέρνω τα δικά μου προσοφθάλμια και περιφερειακά, επομένως δεν με απασχολούν και πολύ αυτά. Ευχαριστώ.

    - €

  2. Μετά από σχεδόν 6 μήνες χρήσης, μπορώ να δώσω ένα πολύ θετικό feedback. Μιας και είμαι πολύ υπέρ της άποψης να λέμε και τα καλά και να τα επαινούμε, με το ίδιο σθένος που κριτικάρουμε είπα να ανοίξω και ένα ποστ. Μπράβο για την ανανέωση και ευχαριστούμε!
  3. Μόνο χαρά και υπερηφάνια για την τόσο ενεργή τοπική μας κοινότητα.
  4. Ozzy21

    dob 12 goto vs dob 16

    Μια κρίσιμη ερώτηση. Απο που προκύπτει η σιγουριά οτι δεν θα θες να το μετακινήσεις σε σκοτεινότερο περιβάλλον;
  5. Παραθέτω την έτσι κι αλλιώς περίεργη και πρωτοφανή για τον Ελληνικό χώρο είδηση : https://www.tovima.gr/2021/03/03/society/pou-ofeiletai-i-ypoxorisi-tis-stathmis-tis-thalassas-yparxei-kindynos-seismou-ti-leei-o-eythymis-lekkas-sto-mega/ και είναι δυνατόν ένας φυσικός να δηλώσει οτι "μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες";
  6. Ozzy21

    επισκευη τηλεσκοπιου της Deagostini

    Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, πιθανότατα δεν αξίζει η επιστευή. Ωστόσο επειδή πιθανότατα θες να το φτιάξεις για να το έχεις, επειδή το έφτιαξε ο πατέρας σου, χαρά μας να βοηθήσουμε. Ξεκίνα στέλνε φωτογραφίες.
  7. Ozzy21

    Τυποι τηλεσκοπιων

    Κάτι τέτοιο; https://lovethenightsky.com/what-is-a-field-of-view-in-astronomy-and-why-is-it-useful/
  8. Ozzy21

    Astronomik - UHC

    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις φωτογραφίες.
  9. Έχω το 12'' και ένα Toyota Yaris. Πρέπει να σου πω οτι χωράει και ολόκληρη η βάση
  10. Αδερφέ, μόλις τώρα κατάλαβα οτι το στελλάριουμ πάνω δεξιά έχει το FOV Βλέπεις έχω συνηθίσει του τυπωμένους χάρτες. Όσον αφορά την απορία σου, must δεν είναι. Χρήσιμο, πολύ. Ωστόσο, ξεκίνησε με ένα τηλεσκόπιο και θα σου λυθούν οι απορίες. Μην ξεχνάς πως ένα ηλεσκόπιο έχει μέγιστη μεγένθυση, επομένως δεν είναι τόσο απλό να πας πάνω απο 150Χ.
  11. Ozzy21

    Astronomik - UHC

    Καλησπέρα, έχουμε άποψη για το https://www.firstlightoptics.com/uhc-oiii-visual-filters/astronomik-uhc-filter.html ? Το εχει χρησιμοποιήσει κανείς; Σκέφτομαι να πάρω ένα 2'' (για 12'' orion dob). Ευχαριστώ
  12. Ναι το τσίμπησε το διπλάκι στο Αγρίνιο. Όσον αφορά το app που χρησιμοποιείς θα σου πρότεινα να δεις το stellarium. Έχει δωρεάν έκδοση, ενώ έχει και την Plus, η οποία δεν στοιχίζει πάνω απο 4,5 ευρώ. Τα οποία τα αξίζει.
  13. Καλησπέρα! καλώς ήλθες και καλή αρχή και στο χώρο της προπονητικής!
  14. Ozzy21

    Προσοφθάλμια για πρωτάρη

    Σε έχω αγαπήσει να ξέρεις που είσαι όλο πατέντες με τόρνους και λοιπα! Πρόσεξε όμως μην πέσει τίποτα μέσα απο αυτά και σου κάνει ζημια στο κάτοπτρο (πάντα οριζόντια ο σωλήνας για αρχή).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης