Jump to content

christos1988gr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από christos1988gr

  1. Dob ακομα δεν έχω . Παρόλο αυτό όμως , με το καθαρο ουρανο που ειδα σημερα μπόρεσα και ειδα για πρώτη φορα (με τη βοηθεια χαρτη εννοείται) το Δια , Πλειαδες , Συριο και Ωριωνα. Παντα με γυμνο ματι. Φανταζομαι πως θα ειναι με το dob !!!!! Super !!
  2. Με όλα αυτα που διάβασα αποφάσισα , αν μπορέσω να ανεβάσω το πορτοφόλι θα πάω στο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1477 στο οποίο βγαζω οτι φωτο θέλω , Αλλιώς θα παω σε ένα χαμηλού προυπολογισμού ίσως τύπου dob 8 με το οποίο δεν θα μπορεσω να βγάλω φωτο αντε οπως ειπαν και απο πάνω σελήνη και κανενα πλανήτη αλλα θα μάθω να παρατηρώ που ειναι το κάθε τι κλπ ... !
  3. Τελος θα ήθελα τη γνώμη σαε σχετικα με το SkyWatcher 200/1000 EQ 5. Με αυτο μπορω να κκανω παρατηρήσεις , goto δεν έχει το βάζουμε αργοτερα οκ , dslr τοποθετούμε για φωτο σελήνης αφοβα ??? Η τσου ??? Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας , πραγματικα μοθ ανοίξατε τα μάρια !!
  4. Καλησπέρα στοςυ κατόχους dob 8 !! Σκεφτομαι για αγορα τηλεσκόπιου και ειδα και αυτο το οποίο ειναι σε καλή τιμή. Πλην όμως απο όσο μου έιπαν και το παιδια εδω δεν κανει για αστροφωτο με dslr. Κανενας που να δοκίμασε το παραπάνω επίτευμα ???
  5. Αρχικα θελω να πω οτι χαιρομαι που σας βρηκα και οτι με βοηθάτε στο να βρώ το κατάλληλο για μένα όργανο. Όσο διάβασα κατέληξα στο ότι για να δω deep και να βγαλω φωτο πρεπει να ξοδεψω 1000 τουλαχιστον. Οποτε πολλοι σε αλλα θέματα είδα οτι προτείνουν dob. Τι λέτε για αυτα ? 1. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 2. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656 Εχουν πολυ μεγαλύτερο βάρος απο τα άλλα , δέχονται μοτερ και goto απο όσο κατάβαλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με dslr . Σωστά η κάνω λάθος ??? Επίσης φιλε μου ειδα το λινκ της αγγελίας . Γενικα πρεπει να προσέξω κάτι αν πω οτι αγοράζω μία μεταχειρισμένη βάση ????
  6. Γιαννη το έχεις με το goto απο την αρχη ??? Αξίζει να αγοράσω αρχικα το SkyWatcher 200/1000 EQ5 και έπειτα να μπει το goto ?
  7. Κατάλαβα. Οποτε EQ5 βαση για την προοπτικη να μπει φωτο στο μελλον. Το goto ειναι εύκολο στην τοποθέτηση ? Επίσης αξίζει να αγοράσω αρχικα το SkyWatcher 200/1000 EQ5 και έπειτα να μπει το goto ? Λογω χρηματων. Η καλύτερα να το βάλω μαζι ? Για μενα , έτσι όπως το σκέφτομαι τωρα καλυτερα σκετο αρχικα να μαθω λιγο και τον ουρανο χωρις τη βοηθεια του μηχανηματος. Επισης θελω να πω , οτι πριν 8 χρονια περίπου ημουν 16 , και έκανα πειραματα με το πρωτο μου τηλεσκόπιο. Έβαλα την webcam του σταθερου με προέκταση usb στο φακο του τηλεσκόπιου για να μπορεσω να κάνω την πρώτη μου φωτογραφιση !!!!! Μιλαμε απιθανο ιστορικο !!!
  8. Φιλε Γιαννη , αρχικα εννοείται θα ασχοληθώ με τη παρατήρηση και μετα με τη φωτο. Απλα το αναφέρω μιας και το έχω σκοπο να το κάνω καποια στιγμή. Αν μπορέιτε να με βοηθήσετε εδω , http://www.ebay.de/itm/SKYWATCHER-QUATTRO-8-200-1000-Foto-Newton-Metalltubus-/160938144490?pt=DE_Foto_Camcorder_Teleskope&hash=item2578a932ea το έχει μαζι με το σύστημα goto ?Έτσι φαινεται στη φωτο.
  9. Φιλε Στέλιο goto ειναι αυτο που λέω σαν χαρτης ουρανού αυτοματοποιημένος ? Αυτο εννοείς ?
  10. Καλησπέρα σας. Με λενε Χρήστο και χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι στη σκέψη αγορας ενός τηλεσκόπιου. Παντα μου άρεσε να παρατηρώ τη σελήνη ή καποιο άλλο ουράνιο σώμα. Αρχικα θέλω να πω οτι εχω ενα τηλεσκόπιο μικρο - απλο (μαρκα δεν θυμαμαι) , το οποίο ειναι ποιο πολύ θα έλεγα ενα των 60 ευρω , το οποίο μου το πηραν μικρός. Τωρα λέω να παρω κατι με μεγαλύτερες δυνατότητες καθώς και να μπορώ να το συνδέσω με dslr φωτο. Έχω μια nikon d80 τωρα. Με ενα t-ring ανταπτοράκι θα κάνουμε δουλειά. Τωρα σε θέμα αγορας τηλεσκόπιου. Διαθέτω ενα ποσο περιπου 500. Θέλω να μπορώ να το συνδέσω με τη ψηφιακή , και τώρα η ερώτηση μου να μπορώ να το συνδέσω με laptop ??????? Γίνεται ? Εχω δει μερικά θέλω τη γνώμη σας. Λέω οτι πάρω να είναι με αυτοματοποιημένο σύστημα - χαρτες. Πιστεύω θα ειναι ποιο έυκολο στη χρήση του. 1. Skywatcher BKP13065EQ2 - 130 διαμετρος = Τιμή 299 2.SkyWatcher 130/900 EQ2 - 130 διαμετρος = Τιμή 249 3.SkyWatcher 114/1000 EQ1 Compact - 114 διάμετρος = τιμή 224 4.SkyWatcher 200/1000 EQ5 - 200 διάμετρος = τιμη 599 με αυτοματο σύστημα χαρτη ουρανου 5.Celestron LCM 114 - 114 διαμετρος = τιμη 384 6.NexStar 130 SLT - 130 διαμετρος = τιμη 499 Γνωμη μου καλύτερο θα ήταν με το συστημα χαρτων ΠΙΣΤΕΥΩ. Με το τηλεσκόπιο θα ήθελα να βγαζω καμια φωτο απο σεληνη - κανενα πλανητη και deep sky πχ νεφελωματα - γαλαξίες. Ξερω οτι δεν μπορώ να έχω deep sky με τοσο λίγα χρήματα αλλα ποιο λετε οτι μπορεί να είναι κατάλληλο για αυτα που λέω ? Επίσης διάβασα πολλά θέματα περι αστροφωτο και είδα οτι αναφέρετε πολλες φορες βασικα οχι μονο στη αστροφωτο η βαση του τηλεσκόπιου. Αλλα σε όσα παραθέτω ποιο πάνω μου φαίνονται οι βασεις ολες παρόμοιες. Please help !! Thanks , Χρήστος !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης