Jump to content

kerkyraios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της kerkyraios Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    ενα φθηνο barlow X2 που εχω , αξιζει να το χρησιμοποιησω για να διπλασιασω την μεγενθηση στο Χ150 η δεν αξιζει τον κοπο?
  2. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Λοιπον η αναζητηση τηλεσκοπιου ελαβε τελος... Σημερα παρελαβα το Skywatcher Maksutov 127 , μαζι με ενα Διογώνιο 90 μοιρών και ενα προσοφθαλμιο S.plossl 20mm 58 μοιρών. Αν δεν κανω λαθος με αυτο το προσοφθαλμιο φθανω εως Χ75 μεγενθηση? Μπορειτε να μου πρωτεινετε αλλα 2 οικονομικα προσοφθαλμια? ενα για μικροτερες μεγενθηνσεις πχ Χ50 και ενα για μεγαλυτερες Χ150 η Χ200 ? Ακομα θελω να μαθω αν υπαρχει καποιος τροπος να προσαρμοσω την SDLR φωτογραφικη που εχω και να το χρησιμοποιησω και σαν σουπερ τηλεφακο.
  3. Τα πηρα και απαντησα. Σε ευχαριστω! Ζηταω κατι ποιο οικονομικο. Αν καποιος φιλος δινει πιο οικονομικο μοντελο ας μου στειλει. Ευχαριστω πολυ
  4. καλημερα! μπορω να εχς καποιο λινκ απο το τηλεσκοπιο και μια τιμουλα? Σε ευχαριστω πολυ
  5. Καλησπέρα σας , Ζητάω τηλεσκόπιο ST 80 η ED 80 η 100 να είναι σε άριστη κατάσταση και λογική τιμή.
  6. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Ουαου! Εχω μείνει άφωνος. Πιο εμπεριστατωμένη απάντηση δεν θα μπορούσα να περιμένω, θα κάθησω να εξέτασω όλα και θα σας πω τι απόφασησα. ακόμα λέω να βάλω και μια αγγελία ζήτησης. Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να ζητήσω που να με συμφέρει κιόλας ? κάποιο 80 st η ed η ακόμα και 100αρι ? καλά θα ήταν. Στα μεταχειρισμένα τι τιμές ζητάω? περίπου στο 50% της αρχικής τιμής να υπολόγιζω?
  7. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Απο ότι κατάλαβα για καλύτερη επίγεια παρατήρηση προτείνεις το wo 66ed αυτό που και πόσο πωλείται? αφού έψαξε και δεν το βρήκα, όπως και τα υπόλοιπα που μου είπες όπως τα 80ST, 100ST, 80skywatser
  8. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Δηλαδή με το dob δεν γίνεται με κάποιον τροπο να παρακολουθώ χαμηλά πχ σε οριζόντια θέση; Είναι φτιαγμένο να έχει κλίση μόνιμα προς τον ουρανό;
  9. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    τελικα η μεγενθηση που εχει το ντοπσον ειναι 150Χ? γιατι στο σαιτ γραφει οφελιμη μεγενθηση 400χ οσον αφορα στην επιγεια παρατηρηση θα πρεπει παντα για πανω απο 400 μετρα? αν πχ θελω να παρατηρησω ενα πουλι στα 100 μετρα αυτο δεν γινεται?
  10. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Ευχαριστω για τις απαντησεις Αν τελικα παρω το ντοπσον αυτο που λετε με τα 350 ευρω, αυτο ερχετε μαζι με την βαση του ετσι? δεν χρειαζοντε και επιπλεον εξοδα για βαση σωστα? Με αυτο αν το χρησιμοποιησω για επιγεια παρατηρηση τι δυσκολιες θα αντιμετοποισω? Ποιο ειναι το ευρως ζουμ του? ειναι πχ 20-150 ? Θα μπορω πχ σε μια αποσταση 3-4 χιλιομετρα μακρια να παρατηρω απεναντι την θαλασσα και τα πλοια?
  11. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Τελικα ,. για αρχη λεω να παρω αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=862 Για να καλυψω και επιγεια χρηση! Πιστευετε μπορω να το βρω απο αγγελια σε καλη τιμη? η να προτημησω ενα καινουριο?
  12. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    να πω οτι δεν μπερδευτικα περισσοτερο θα ειναι ψεματα.... Δηλαδη απο οτι καταλαβα με 400 ευρω δυσκολα συνδιαζοντε και τα δυο πολυ καλα... Αν δωσω βαρυτητα στην επιγεια ποιον συνδιασμο ειναι καλυτερα να επιλεξω?
  13. kerkyraios

    Επιλογη τηλεσκοπιου 2 σε 1???

    Ευχαριστω για την απαντηση. Απο οτι καταλαβα χρειαζομαι πολυ διαβασμα ακομα... Ομως Ποιες οι κυριοτερες διαφορες αναμεσα σε διοπτρικα, κατοπτρικα και καταδιοπτρικα? και γιατι ειναι καλυτερα για επιγεια τα διοπτρικα? Οσον αφορα τα ζοομ τι πρεπει να επιλεξω? απο οτι καταλαβα για επιγεια χρηση ενα τηλεσκοπιο με ζουμ μεχρι χ150 ειναι υπερ αρκετο αλλα καταλαβαινω οτι για παρατηρηση του ουρανου και των αστεριων μαλλον ειναι μικρο οταν βλεπω οτι υπαρχουν τηλεσκοπια που φτανουν και μεχρι τα Χ600... Ειμαι πολυ μπερδεμενος ακομα και περιμενω καποιος να με ξεμπερδευσει λιγακι για να μην κανω λαθος αγορα...
  14. Γεια σας! Είμαι νέος στην παρέα και έχω κάποιες ερωτήσεις που οι πιο έμπειροι (ίσως και οι λιγότερο) πιστεύω θα είναι σε θέση να απαντήσουν. Πρώτα απ'ολα να πω πως είμαι σχετικά νέος με το "άθλημα" και δεν εχω καθολου εμπειρια. Ζω στην κερκυρα και εχουμε το σπιτι μας λιγο εξω απο την πολη σε υψωμα με θεα θαλασσα στο βαθος Αλβανια και τα γυρω βουνα... Ο εξοπλησμος μου μεχρι τωρα ειναι μια DSLR και ενας υπολογιστης. Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε αν υπαρχουν τηλεσκοπια τα οποια να συνδιαζουν την αστρονομικη παρατηρηση με την επιγεια... για να γλητωσω οσο το δυνατον περισσοτερα χρηματα. Θελω δηλαδη να παρατηρω την σελινη και τους αστερισμους , αλλα και επηγεια , απεναντι θεα την θαλασσα τα διαφορα καραβια , τα γυρω βουνα κλπ... και αργοτερα αν μου δωθει η ευκαιρια να κανω αστροφωτογραφιση αλλα αυτο για πολυ αργοτερα... Το κοστος δεν θα ηθελα να ξεπερνα τα 300-400 ευρω. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης