Jump to content

stelios010

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της stelios010 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. ακομα καλυτερα,οποιος ενδιαφερεται ας το ψαξει..
  2. νεο λογισμικο απο την NASA που μαλλον ακομα δεν εχει βγει,απλα προς ενημερωση.. εδω περισσοτερα http://www.popsci.com/diy/article/2013-09/free-nasa-software-lets-you-find-exoplanets-your-home-telescope?src=SOC&dom=tw
  3. δηλαδη παιδια καλυτερη επιλογη ειναι ο προσοφθαλμιος παρα ενα barlow??
  4. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αν προσπαθείς να δεις γαλαξίες μέσα από την πόλη και με τηλεσκόπιο 70mm δεν έχεις ελπίδες. Προσπάθησε να δεις τον γαλαξία της Ανδρομέδας από περιοχή χωρίς φωτορύπανση και χρησιμοποιώντας προσοφθάλμιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εστιακή απόσταση. Θα συμφωνήσω με τον kkokkolis σχετικά με το προσοφθάλμιο που σου πρότεινε για πλανητική παρατήρηση. Αν βάλεις μεγαλύτερη μεγέθυνση θα βλέπεις θολά. Επίσης χρησιμοποιώντας barlow μειώνεται το eye relief και το φαινόμενο πεδίο πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζεις πολύ κοντά το μάτι σου στο προσοφθάλμιο και η παρατήρηση δεν θα είναι ευχάριστη. Χρησιμοποιώντας το προσοφθάλμιο των 10mm που έχεις δεν μπορείς να δεις τα δακτυλίδια του Κρόνου ? δεν εχω δοκιμασει στον κρονο,δοκιμασα στην αφροδιτη αλλα δεν μπορεσα να δω κατι...βεβαια το τηλεσκοπιο το εχω καποιες μερες και δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω και πολυ προς το παρον...αλλα με την μικρη εμπειρια που εχω με το τηλεσκοπιο δεν νομιζω να κατεφερω να δω τα δαχτυλιδια στην παρουσα κατασταση γι αυτο και ζηταω βοηθεια στο τι μπορω να κανω για να το βελτιωσω... πιστευεις ισως θα ειναι εφικτο με τον 6mm προσοφθαλμιο?γιατι σκεφτομαι να προχωρησω καποια στιγμη στην αγορα του και οχι σε εναν barlow..
  5. απο το εργοστασιο εχω εναν 10mm..,ποιες θεωρεις θα ειναι οι βελτιωσεις με αυτον τον φακο πχ τον 6mm?
  6. ευχαριστω για τις απαντησεις σας..οποτε με λιγα λογια να μην περιμενω και πολλες λεπτομερειες σε πλανητες και στην παρατηρηση γαλαξιων ,γνωριζετε αν υπαρχει καποιο σαιτ για μεταχειρισμενους φακους? *Βεροια μενω για τον φιλο που ρωτησε **υπαρχει κανενας αλλος που εχει στην κατοχη του το ιδιο τηλεσκοπιο,θα με ενδιεφερε η αποψη του..
  7. καλησπερα παιδια! ειμαι νεος στο hobby και εxω εναν celestron travel scope 70mm.. στην επιγεια παρατηρηση ειμαι πολυ ικανοποιημενος ως τωρα,στον ουρανο το φεγγαρι το δειχνει με αρκετες λεπτομεριες και καθαρη εικονα,με λιγα λογια πολυ ικανοποιημενος,αλλα το θεμα ειναι στους υπολοιπους πλανητες οπου το μονο που βλεπω ειναι φωτεινες μπαλες..p,ξερεις κανεις αν αξιζει να παρω ενα barlow γι αυτο το τηλεσκοπιο,θα εχω διαφορα ή οχι??
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης