Jump to content

macgyver

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της macgyver Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. macgyver

    Απορια

    Ευχαριστώ αλλά θα ήθελα μιά πιό εμπεριστατωμένη γνώμη.Γιατί δηλ.το μεγαλύτερης διαμέτρου Νευτώνιο με ανορθωτή ειδώλου είναι χειρότερο απο το μικρότερης διαμέτρου διοπτρικό.Επιπλέον,τα τηλεσκόπια της σειράς Celestron next star κάνουν και για επίγεια παρατήρηση; Αυτά τα ολίγα.
  2. macgyver

    Απορια

    Καλησπέρα. Απορία:Μπορεί ένα Νευτώνιο να χρησιμοποιηθεί και για επιγεια παρατήρηση χρησιμοποιώντας ανορθωτή ειδώλου;Τί είναι καλύτερο για επιγεια παρατήρηση.Ενα 90άρι διοπτρικό ή ένα 150άρι κατοπτρικό με ανορθωτή;
  3. Το 350-400Χ σε πόσων ιντσών τηλεσκόπιο αντστοιχεί και τί τύπου;
  4. Nα κάνω μιά (μάλλον) ανόητη ερώτηση. Αφού απο τη Γη μπορείς να δείς σημαντικές λεπτομέρειες της επιφάνειας της Σελήνης,με ένα καλό τηλεσκόπιο,είναι δυνατόν να παρατηρηθεί ο διεθνής διαστημικός σταθμός ή μεγάλοι δορυφόροι που είναι και πολύ πιό κοντά;Εικάζω πώς όχι βέβαια λόγω του μεγέθους τους αλλά...κουβέντα να γίνεται.
  5. macgyver

    Διοπτρικά VS Κατοπτρικά

    Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο αλλά θα προσπαθήσω να γίνω πιό σαφής. Θέλω ένα τηλεσκόπιο που να βλέπω ευκρινώς τον Δία και τον Κρόνο,λεπτομέρειες της Σελήνης,γαλαξίες (τους κοντινούς),νεφελώματα κλπ. Δεν θέλω να διαθέσω π.χ 1000€ και μετά να λέω"τζάμπα τα λεφτά που έδωσα".Για παράδειγμα,σε αυτό το ποσό βλέπω ότι υπάρχει το Next star 5",αλλά με το 1/2 αυτού υπάρχει το DOBSONIAN 10″και με το 1/4 του χιλιάρικου είναι το επίσης 5" SkyWatcher 130/900 EQ2. Εξαιρώντας τον παράγοντα μεταφοράς,και κατανοώντας ότι τα ρομποτικά έχουν ασφαλώς μεγαλύτερο κόστος,ποιό θα μου έδινε καλύτερη εικόνα; Επιπλέον,προσθέστε ότι θα με ενδιέφερε και η επίγεια παρατήρηση οπότε μάλλον το DOBSONIAN αποκλείεται. Δεν ξέρω,ίσως να ζητάω πολλά απο ένα τηλεσκόπιο και απ'οτι διάβασα σε άλλα τόπικ,αγοράζεις κάτι για αρχή και μετά προχωράς (αν σε ενδιαφέρει) σε ανώτερο επίπεδο,αλλά επειδή οι εποχές αυτές είναι δύσκολες οικονομικά δεν ξέρω να θα έχω αυτή τη δυνατότητα αργότερα. Αλλά πάνω απ'όλα,μήν πατήσω καμία "νάρκη" και το μετανιώσω.
  6. macgyver

    Διοπτρικά VS Κατοπτρικά

    Καλημέρα.Ως καινούριος στον χώρο είμαι παντελώς άσχετος γι'αυτό και οι απορίες είναι πολλές.Διάβασα τις παραπάνω αναρτήσεις αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.Ας πούμε ότι θέλω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο για να βλέπω τους πλανήτες ικανοποιητικά (και όχι κουκίδες ή θολές εικόνες) ,νεφελώματα,γαλαξίες κλπ.Θα πάρω διοπτρικό,κατοπτρικό,καταδιοπτρικό;Αν για παράδειγμα και τα δύο είναι ίδιας διαμέτρου (π.χ 6 ιντσών) ποιό απο τα δύο (διοπ-κατοπ) είναι καλύτερο.Και γιατί υπάρχει αυτή η σημαντική διαφορά στην τιμή,όπως βλέπω.Αυτά προς το παρόν,είπαμε ...νέος
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης