Jump to content

DimitrisS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από DimitrisS

  1. DimitrisS

    Πρώτο τηλεσκόπιο!

    Γειά χαρά σε όλο το forum! Μετά από περίπου ένα χρόνο στο χώρο ήρθε η ώρα και το χρήμα φυσικά για να πάρω τηλεσκόπιο ! Θα ήθελα τη γνώμη σας. Η χρήση θα είναι για αστροφωτογράφιση! Έχω ακούσει ότι το αποχρωματικό είναι απαραίτητο. Διοπτρικό ή κατοπτρικό ; Έχω mount Eq5. Ευχαριστώ !
  2. DimitrisS

    Milky Way

    Μετά από πολύ καιρό αποχής από αυτό το υπέροχο χόμπι είπα με αφορμή τις φετινές διακοπές να τις περάσω παρέα με την dslr. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην Αίγυπτο περιοχή Χουργκάντα (ερυθρά θάλασσα ). Δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω λήψη στην Σαχάρα γιατί το γκρουπ έπρεπε να γυρίσει πίσω . Ξέρω ότι δεν λέει πολλά άλλα είναι η πρώτη φώτο με τον γαλαξία και μου έχει ανοίξει η όρεξη ! Καλώς σας βρήκα και πάλι και ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά !!! Canon 60D / tamron 17-50 f 2.8
  3. DimitrisS

    Lighting Bolt

    Πάνω από την Θεσσαλονίκη !
  4. Ζητείται καλώδιο Del για την EQ5. Λόγο απειρίας του έβγαλα τα... Πάντα
  5. Ζητείται διοπτρικό αποχρωματικό.
  6. Και ο ED 80 με ενδιαφέρει. Πόσο μαζί με την CG5 ;
  7. Καλησπέρα φίλε. Μόνο για την NEQ6 Απο θεσσαλονικη.
  8. DimitrisS

    Πωλείται EQ5 GOTO sold

    Φίλε μου είναι ακόμα διαθέσιμη ;
  9. Ζητείται διοπτρικό αποχρωματικό
  10. Θα βγάλω όταν έχει καλο καιρο και θα τις ανεβασω να τις δείτε. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
  11. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία ! Τι να πω όμως όταν εχω βγάλει πάνω απο 30 φορές στο απόλυτο σκοτάδι ( κάποιες φορές ελάχιστη ηχορύπανση ) και με οδηγό προγραμμα στο κινητό που είναι σωστό ( το εχω τσεκάρει ) και πάλι τίποτα .
  12. Εχω βγάλει με : iso 800 f3,5 10" ως 30" Και γενικά εχω παίξει με το iso και το f. Ακόμα κάνω κάτι λάθος ; Πες μου αν έχεις την καλοσύνη τον τροπο που βγάζεις τον γαλαξια μας. Ευχαριστώ
  13. Το προγραμμα που έκανες την αφαίρεση είναι το photoshop ; Και απλά στακαρεις τον ουρανό απο τις 10-20 λήψεις και όταν πάρεις το αποτέλεσμα την πετάς πάνω στο επίγειο ; Και κάτι ακόμα. Και γω προσπαθώ να το βγάλω φωτο εδώ και καιρό αλλά τίποτα. Ούτε κατα διάνοια να αποτυπωθεί κάτι στην φωτο ... Σκοτάδι μακριά απο φωτο ρύπανση , canon 60D φακός 35-80 f3.5. Και προγραμμα star chart (εντοπίζει τα άστρα. Εφαρμογή στο iPhone ).
  14. Ενας φίλος ξανά ανέβασε φωτο με τον γαλαξια μας και στο βάθος αστραπές ( πολύ ωραία φωτο !!! ). Στα σχόλια του για το DDS έγραψε τα παρακάτω " Το DSS δεν μπορούσε να Stackαρει 100% σωστα τα κινούμενα άστρα αλλά και για να το κάνει αυτο έπρεπε να του δώσω το αρχεία με cropαρισμένο το επίγειο διότι Stackαρε μόνο αυτο και έβγαζε Startrails αλλά με το Crop ακουλούθησε τα αστρα και τα Stackαρε κανονικά " Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβός θέλει να πει ; Και πως είναι οι επιλογές στο DDS ; Ευχαριστώ !
  15. DimitrisS

    Orion M42

    20 photo 1,3 sec. iso 6400. 20 dark & 20 bias Canon 60D Calestron travel scope 70 ( δανεικό απο ξαδελφο μέχρι να πάρω ) ( θέλω να πάρω το sky-Watcher ED 80 αποχρωματικό )
  16. DimitrisS

    Orion M42

    Ξέρω ότι δεν είναι ότι πιο καλο έχετε δει αλλά έκανα μερες να τον πιάσω και με αρκετή επεξεργασία έβγαλα ότι μπόρεσα. Αν έχετε κάτι για την φωτογραφία, επεξεργασία , παρακαλω !!!
  17. Ευχαριστώ πολύ παιδιά !!!
  18. Είναι εύκολο να μου δώσεις λινκ ; Δεν μπορώ να το βρω. Ευχαριστώ !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης