Jump to content

ojosdebrujo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ojosdebrujo

  • Γενέθλια 01/21/1988

του/της ojosdebrujo Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. ojosdebrujo

    Συμβουλές για αγορά φίλτρων

    Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Έφτασε πάλι ο καιρός να ζητήσω τις πολύτιμες συμβουλές σας. Το setup μου είναι το εξής: OTA: Skywatcher BD 150/750mm, f/5, νευτώνιο. Κάμερα: Canon 550D modded. Τοποθεσία λήψεων: Πειραιάς (Bortle 9) Ο προβληματισμός: Θέλω να αγοράσω narrowband φίλτρα καθώς και ένα φωτορύπανσης για γαλαξίες και αστρικά σμήνη. Διαθέτω ήδη το CLS clip-in της Astronomik (ήταν πακέτο με την dslr που είχα πάρει από μέλος του φόρουμ). Την κάνει τη δουλειά του μέχρι ένα σημείο, αλλά κυρίως για νεφελώματα. Υστερεί πολύ σε γαλαξίες και αστρικά σμήνη. Επειδή θα προβώ σε αγορά ενός guiding setup και θα μπορώ να αυξήσω τους χρόνους λήψεων, ψάχνω φίλτρα τα οποία θα μου επιτρέψουν (στο μέτρο του δυνατού) να μπορώ να κάνω λήψεις από τον Πειραιά. Σκέφτομαι να στραφώ κυρίως σε narrowband αλλά και να αντικαταστήσω το cls με κάτι καλύτερο. Προϋπόθεση: Η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία. Να μπορώ να χρησιμοποιώ τα φίλτρα είτε σε κύρια εστία, είτε με κάποιον φακό (για μεγαλύτερα νεφελώματα, milkyway, κοκ). Δεν περιμένω να μου τα κάνει όλα ένα φίλτρο. Με βάση τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, κοιτάζω είτε σε clip-in, είτε σε 2" φίλτρα. Το πρόβλημα είναι ότι τα clip in δεν έχουν μεγάλη ποικιλία (l-enhance ή l-extreme για παράδειγμα) και δεν ξέρω αν θα έχουν μεταπωλητική αξία σε σύγκριση με τα 2". Το ερώτημα: Τι θα μου προτείνατε να κάνω; Αρχικά, υπάρχει τρόπος να προσαρτήσω 2" φίλτρα στην DSLR με τους φακούς; (Οι περισσότεροι φακοί που έχω στην κατοχή μου έχουν σπείρωμα 58mm και ένας μόνο έχει 77mm. Ξέρω ότι αν μπει μπροστά θα έχω βινιετάρισμα με όλους). Υπάρχει τρόπος να μπει 2ιντσο φίλτρο μεταξύ φακού και αισθητήρα και να μπορεί να εστιάζει στο άπειρο ο φακός; Να σημειώσω ότι το budget είναι πολύ περιορισμένο, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάω σε αστροκάμερα τύπου ZWO. Το budget μου για τα φίλτρα είναι μέχρι 200-250€ ανά φίλτρο και τα αγοράζω ένα ένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία, υπόδειξη ή συμβουλή.
  2. ojosdebrujo

    optolong l-enhance σε dslr

    Επειδή είμαι στο ίδιο δίλημμα και ψάχνομαι το τελευταίο διάστημα για φίλτρα για την dslr, μία λύση που βρήκα ονλάιν αλλά δεν την έχω δοκιμάσει για να πω αν λειτουργεί είναι αυτή: Αν τυχόν πέσω σε καλύτερη λύση, θα απαντήσω ξανά. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να μπορώ να χρησιμοποιήσω το φίλτρο σε prime focus αλλά και με τους φακούς της κάμερας. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο τα clip-in το κάνουν αυτό, αλλά δεν έχουν μεγάλη ποικιλία (πχ το l enhance που με ενδιαφέρει).
  3. ojosdebrujo

    Μετατροπη EQ5 σε GOTO με το OnStep

    Θέλω από αυτό το νήμα, να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο Γιώργο (coreos) όχι απλώς για τη βοήθειά του, αλλά για την πλήρη συναρμολόγηση και κατασκευή ενός OnStep για τη δική μου EQ5! Σίγουρα, καθότι δεν κατέχω καθόλου προγραμματισμό και συγκόλληση κυκλωμάτων, δε θα τα κατάφερνα μόνος μου, αλλά με τη δική σου προσφορά βοήθειας, όλα πήγαν τέλεια και με πολύ μικρό κόστος σε σχέση με μία έτοιμη goto αναβάθμιση για την EQ5 (λιγότερα από τα μισά χρήματα). Είμαι της άποψης ότι η καλή δουλειά, η εντιμότητα και η αλληλεγγύη είναι πράγματα που πρέπει να αναγνωρίζονται και σε ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλα!
  4. ojosdebrujo

    Μετατροπη EQ5 σε GOTO με το OnStep

    Καλησπερα! Η αληθεια ειναι οτι αν και το δοκιμαζω τις 2 τελευταιες νυχτες ειχα ξεχάσει να γραψω εδω τις εντυπώσεις μου. Μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημένος! Δεν εχω υλοποιησει το h/w για το wifi ακομα και ετσι το κινω απο kstars με indi drivers. Επισης εχω φτιαξει και ενα πολυ βασικο hand controller τεσσαρων πληκτρων NSEW για να το στρεφω οταν ειμαι στο σκοπευτρο η στον προσοφθάλμιο. Μεχρι στιγμης δεν εχω δοκιμασει καν να κανω 2 star alingnment αφου με μια χοντρική πολικη ευθυγράμμιση και με sync μετα απο ρυθμιση στο πρωτο αστρο που στοχεύω το onstep κυλαει με ακρίβεια σε ολους τους κοντινους στοχους. Αν οι στοχοι ξεμακρυνουν αρχιζει να χανει οποτε ξανακανω ρυθμιση και Sync. Σε οτι αφορα το tracking δινω ενα απλο παραδειγμα: το εστρεψα, με μια τροποποιημένη webcam που εχω για πλανητικη και μπαρλοου 3x , στην Αφροδίτη και αφου κεντραρα το αφησα να κανει track μενοντας στο πλανο για πανω απο ωρα! Και δεν ηταν οτι βγηκε απο το πλανο.. απλα εγω βαρεθηκα να σκοπευω την αφροδιτη Σε οτι αφορα τις ερωτήσεις σου: Τα υλικα ειναι αρκετα ευκολο να τα βρεις και αρκετα φθηνα. Στο wiki page εχει αναλυτικο BOM και schematics/gerbers Θελει καποιες τεχνικες γνωσεις ηλεκτρονικών αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο. Βεβαια δεν ειμαι ο κατάλληλος να μιλησω για την δυσκολια αφου με 15 χρονια εμπειρίας σε ρομποτικη και τα αναπτυξη h/w αυτο μου φανηκε παιχνιδακι. Παντως εδω θα ειμαι για οποιαδηποτε απορια εχεις. Ισως μολις το ολοκληρωσω να γραψω και ενα οδηγο στα Ελληνικά. Βαζω και ενα βιντεο για να δεις την κινηση του. Ειναι απο οταν πειραματιζομουν με 16 microsteps/step, τωρα το δουλευω στα 32 microsteps/step. Γιωργος Ακούγονται εντυπωσιακά τα αποτελέσματα! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για την προσφορά βοήθειας! Πιστεύω ότι θα τη χρειαστώ σίγουρα! Ξεκινάω διάβασμα άμεσα!
  5. ojosdebrujo

    Μετατροπη EQ5 σε GOTO με το OnStep

    Έχω την ίδια στήριξη και με ενδιαφέρει πολύ αυτή η μετατροπή! Θα παρακολουθώ το νήμα ώστε να δω τα αποτελέσματα! Τα υλικά τα βρήκες εύκολα; Μπορείς να αναφέρεις αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποίησες ώστε να ψάξω να τα παραγγείλω ή θα πρέπει να τα βρω από τη wiki του OnStep?
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα κάνω τις δοκιμές ακολουθώντας τις συμβουλές σας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα!
  7. Επαναφέρω το θέμα μόνο για ενημέρωση. Έκανα συντήρηση στην στήριξη, ακολουθώντας τις οδηγίες από εδώ: http://www.astronomyboy.com/cg5/index.shtml Ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα. Δεν ξέρω τι περίμενα να συναντήσω ανοίγοντας τη στήριξη. Την καθάρισα, έβαλα καινούργιο γράσο και προσπάθησα να ρυθμίσω την απόσταση των γραναζιών μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσω τον χρόνο έκθεσης από τα 55'' σε περίπου 2 λεπτά. Τα αστέρια δεν είναι τέλεια, αλλά η απεικόνισή τους έχει βελτιωθεί αισθητά. Επίσης, κάποια frames πάνε στον κάδο, ίσως λόγω backlash, ταλαντώσεων, ανέμου ή ανάδρομου Ερμή. Η ρύθμιση των γραναζιών στη βέλτιστη θέση είναι μια διαδικασία εν εξελίξει. Πολύ σφιχτά και ρισκάρω να πάθουν εμπλοκή τα μοτέρ. Πολύ χαλαρά και θα έχω backlash. Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μου εξηγήσει κάποιος πόσο σφιχτά θα πρέπει να είναι, γιατί είναι θέμα αίσθησης που δε μπορεί να μεταφερθεί με λέξεις. Η φωτογραφία είναι μία λήψη των 2 λεπτών, χωρίς οδήγηση, με πολική από τη διόπτρα και drift όσο καλύτερα μπορούσα. Είναι μία δεύτερη ευκαιρία για την EQ5 μέχρι να αναβαθμίσω σε κάτι πιο στιβαρό με goto και δυνατότητες οδήγησης.
  8. Κατ' αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες και καίριες απαντήσεις σας. Από ό,τι καταλαβαίνω, ο εξοπλισμός μου είναι στα όριά του και μάλλον θα έπρεπε να λέω και «ευχαριστώ» που κάνω ό,τι κάνω με αυτήν. Επομένως, αν θέλω να το κάνω «σωστά» θα πρέπει να αλλάξω στήριξη. Σε αναζήτηση λοιπόν! Φιλικά, Χρήστος
  9. Άρα πιστεύεις ότι τα trails που φαίνονται για τόσο μικρό χρόνο έκθεσης είναι λόγω τζόγου, ταλαντώσεων ή γενικά κάποιου θέματος με τα γρανάζια της στήριξης; Υπάρχει κάποιος που να κάνει συντήρηση εδώ στην Αθήνα; Σύμφωνα με τα όσα έγραψα, έκανα σωστά το drift alignment; Θα δω βελτίωση αν αναβαθμίσω σε goto με τα μοτέρ για την eq5; Οσον αφορά την οδήγηση, είναι η επόμενη αναβάθμιση μετά το go-to και σκέφτομαι ενα ελαφρύ οδηγητικο μαζί με μια μονοχρωματική ccd. Το σκέφτομαι σωστά σα βήματα; Λόγω περιορισμένου χρόνου για εξορμήσεις σε σκοτεινούς ουρανούς, σκέφτομαι να κάνω narrowband απο τον Πειραιά που μένω (bortle 8 ). Για να φτάσω όμως σε ccd, φίλτρα, τροχούς κλπ, πρέπει να ξεκινήσω από τα κάτω, δηλαδή τη στήριξη.
  10. Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Έχω τον παρακάτω εξοπλισμό: Στήριξη: Skywatcher EQ5 με διπλά μοτέρ, χωρίς goto. Σωλήνας: Skywatcher 150/750 DSLR: Nikon D7200 unmodded Τον εξοπλισμό τον έχω πολλά χρόνια και έχω βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αλλά ο μέγιστος χρόνος λήψεων δε μπορεί να ξεπεράσει τα 55'' λόγω trails. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να κάνω πολική με διολίσθηση χτες το βράδυ, μήπως έβλεπα κάποια βελτίωση. Διάβασα το άρθρο του Θεόδωρου Ιορδάνου για το drift alignment στο φόρουμ (/avat/driftalignccd.php) , αλλά και από αλλού και έκανα κάποιες δοκιμές. Τα βήματα ήταν τα εξής: Έστησα, έκανα πολική μέσω διόπτρας και του Polaris View για να βρω τη θέση του, ζύγισα, δίνοντας λίγο παραπάνω βάρος προς τα αντίβαρα, ευθυγράμμισα την DSLR με τον σωλήνα ώστε το πεδίο της να κινείται σύμφωνα με τους άξονες Β-Ν και Α-Δ και έστρεψα τον σωλήνα προς τον Νότο, με DEC 0o στο άστρο Menkar ή κάποιο παραπλήσιο. Έβαλα να κάνει 2λεπτη λήψη με ντεκλασερ, άφησα να περάσουν 5'' και στη συνέχεια, για 1' με το τηλεχειριστήριο σε ταχύτητα sidereal άρχισα να μετακινώ τον στόχο κατά ορθή αναφορά ώστε να αρχίσει να κινείται σε μία ευθεία γραμμή (προς τα αριστερά του κάδρου, όπως δείχνει και στο άρθρο). Με το πέρας του λεπτού, άρχισα να κινώ προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να αποτυπωθεί η γωνία απόκλισης. Η πρώτη φωτό είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Έπειτα έστρεψα το τηλεσκόπιο προς τη Δύση (δεν είχα πρόσβαση ανατολικά), πάλι με DEC 0o προς το άστρο Alpheratz (νομίζω). Επανέλαβα τη διαδικασία, αυτή τη φορά όμως μετακινώντας το άστρο προς την κατεύθυνση Β-Ν με τα κουμπιά της απόκλισης. Το αποτέλεσμα φαίνεται στη δεύτερη φωτό. (Δοκίμασα να κάνω το ίδιο κουνώντας τον άξονα RΑ, στην περίπτωση που δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο - 3η φωτό). Και στις δύο, δεν είχα καμία γωνία απόκλισης, αλλά παχιές γραμμές, που μάλλον υποδηλώνουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Ίσως δονήσεις από τον αέρα, ή ταλαντώσεις από τον εξοπλισμό. Τέλος, δοκίμασα να κάνω μερικές λήψεις ώστε να δοκιμάσω την ορθότητα της πολικής. Οι επόμενες φωτό είναι διαδοχικά με 120", 90", 60" και 55" όπου σε καμία δεν έχω σημειακούς αστέρες. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Έκανα κάποιο λάθος στην ευθυγράμμιση με διολίσθηση; Είναι η πρώτη φορά που τη δοκιμάζω και μου ήταν αρκετά δύσκολο να αντιληφθώ τις έννοιες. Το ότι ο σωλήνας εμφανίζει αντεστραμμένα τα είδωλα δε με βοήθησε καθόλου. 2) Αν δεν είναι πρόβλημα πολικής ευθυγράμμισης, τι άλλο πρέπει να κοιτάξω; 3) Φταίει ο αέρας; Έχω κάνει λήψεις και με απανεμιά, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. 4) Φταίνε τα γρανάζια του μοτέρ; Αν κάνω αναβάθμιση στα μοτέρ με το goto θα δω βελτίωση; Θεωρούνται ανώτερης κατασκευαστικής ποιότητας από τα απλά που έχω; 5) Φταίνε τα γρανάζια της στήριξης; Θα βοηθούσε αν την έλυνα (σύμφωνα με κάποια άρθρα που έχω βρει) και της έκανα συντήρηση; Ή μέχρι εκεί φτάνει αυτός ο εξοπλισμός; 6) Κοινώς, υπάρχει κάποια λύση που να είναι θέμα λάθος χρήσης ή συντήρησης, ή για να λύσω το πρόβλημά μου πρέπει να του πετάξω λεφτά; Test 55" Test 60" Test 90" Test 124" 3η εικόνα: Drift Alignment West RA movement 2η Εικόνα: Drift Alignment West Dec movement 1η εικόνα: Drift Alignment South RA movement
  11. Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις άμεσες απαντήσεις σας! Αρχικά, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα που αφορούν στον εξοπλισμό μου. Το set up μου είναι αυτό: 1) ΟΤΑ: https://www.planitario.gr/150-750-neutwneios-optikos-swlhnas-dsf.html 2) Στήριξη: https://www.planitario.gr/eq5-steel-ishmerinh-sthrixh.html 3) Μοτέρ: https://www.planitario.gr/moter-orthhs-anaforas-apoklishs-gia-thn-ishmerinh-sthrixh-eq5.html Δε διαθέτω άλλον εξοπλισμό για αυτόματη οδήγηση ή διόρθωση, όπως κάποιον οδηγητικό σωλήνα ή κάτι άλλο. @Magicstar: Φοβάμαι πως δεν έχω κολιμάρει την πολική διόπτρα, τουλάχιστον όχι πρόσφατα. Είχα σχεδόν 2 χρόνια να ασχοληθώ με το χόμπι λόγω υποχρεώσεων, αλλά θυμάμαι αμυδρά να ψάχνω πληροφορίες για τη σωστή ευθυγράμμιση. Δε θυμάμαι αν τα είχα καταφέρει. Πάντως, είναι γεγονός ότι όταν κάνω πολική ευθυγράμμιση τοποθετώντας τον Πολικό στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται βάσει του προγράμματος polarfinder, ο Πολικός δεν παραμένει ποτέ πάνω στην γραμμή του κύκλου περιστρέφοντας τη βάση 360°. Οπότε, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ελέγξω άμεσα. @giannis60: Άρα, κάτι στον εξοπλισμό τραντάζεται την ώρα των λήψεων; Αν το οβάλ σχήμα θεωρείται φυσιολογικό για τα δεδομένα του εξοπλισμού μου, τότε δεν το θεωρώ πρόβλημα, από την άποψη, ότι μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητές του και είμαι οκ με αυτό. @KC: Είχα υποπτευθεί ότι κάτι πρέπει να παίζει με τα γρανάζια. Δυστυχώς δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, από τη στιγμή που δεν πιάνουν τα χέρια μου και έχω την τάση να τα κάνω χειρότερα τα πράγματα. Επιπλέον, τον εξοπλισμό τον έχω αγοράσει εδώ και 4 χρόνια περίπου, οπότε ακόμα και ελαττωματικά να τα θεωρήσω, πλέον δε μπορώ να τα επιστρέψω ή να κάνω χρήση εγγύησης. @eliasg2004: Για την ευθυγράμμιση της πολικής διόπτρας, βλέπε την απάντηση στον Magicstar. Όπως σωστά συμπέρανες στο 2ο σου μήνυμα, δεν κάνω αυτόματη οδήγηση. Όσον αφορά το ζύγισμα, θεωρώ πως είναι αρκετά καλό, καθώς όταν έχω τελειώσει με το ζύγισμα, δεν παρατηρώ κάποια ανισορροπία σε οποιαδήποτε θέση στρέψω τον σωλήνα. Για τα σημεία ανοχών, είμαι κατά 98% σίγουρος ότι δεν υπάρχει ανοχή, αλλά εφόσον το ανέφερες, θα ελέγξω ξανά ότι όλα είναι σφιχτά δεμένα. Από ό,τι καταλαβαίνω, η παράγραφός σου για τη λύση του backlash αναφέρεται στην περίπτωση όπου έχω αυτόματη οδήγηση; Σίγουρα δε θα προσπαθήσω να λύσω το οτιδήποτε από τον εξοπλισμό, γιατί όπως ανέφερα, είμαι άμπαλος και θα τα κάνω χειρότερα. Αν θεωρείται φυσιολογικό και αποδεκτό να χάνω 3 στις 10 λήψεις για τα δεδομένα του εξοπλισμού μου, τότε είναι κάτι που μπορώ να ζήσω με αυτό. Αυτό που θέλω είναι να ελαχιστοποιήσω τα δικά μου λάθη και να αξιοποιήσω στο έπακρο τον εξοπλισμό που διαθέτω, με τους περιορισμούς του και τις δυνατότητές του. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, μου δώσατε αρκετή τροφή για σκέψη και θα δοκιμάσω κάποια από τα πράγματα που μου προτείνατε. Θα επιστρέψω εντός των ημερών με σχόλια σχετικά με τις δοκιμές αν σας ενδιαφέρει. Φιλικά, Χρήστος.
  12. Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Ο εξοπλισμός που έχω είναι η στήριξη EQ5 με διπλό μοτέρ και ο νευτώνιος OTA 150/750mm. Αντιμετωπίζω 2 προβλήματα. 1) Σε τυχαίες φάσεις κατά τη φωτογράφηση και νομίζω χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ρόλο ο χρόνος έκθεσης (παρότι είναι σαφώς πιο συχνό και έντονο σε μεγαλύτερους χρόνους έκθεσης) τα αστέρια παίρνουν ένα σχήμα "ν". Μου δίνει την αίσθηση ότι είναι σαν να έχει κουνηθεί κάτι στον εξοπλισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αν για παράδειγμα έχω προγραμματίσει να κάνω 10 λήψεις, να βγουν άχρηστες λόγω αυτού του φαινομένου οι 3-4 φωτογραφίες. 2) Το 2ο μάλλον έχει να κάνει με εσφαλμένη πολική ευθυγράμμιση και το παρατηρώ κυρίως σε πιο ακραίες θέσεις, όπου μετά από 1 λεπτό και κάτι, το αστέρια δεν είναι σημειακά, αλλά αρχίζουν να γίνονται κάπως οβάλ. Όσο και να έχω προσπαθήσει να κατανοήσω πώς γίνεται το drift alignment, δεν το έχω καταφέρει με τίποτα. Οπότε δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να το κάνω. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να μπορώ να έχω μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης (έστω 3-4 λεπτά σε εστιακό μήκος 750mm); Στην 1η φώτο το πρόβλημα αφορά στο "κούνημα", ενώ στη 2η στο drift. Οποιαδήποτε βοήθεια, γνώμη, συμβουλή, είναι ευπρόσδεκτη, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! antares, 107s, 750mm, f/5 Vega, 129sec, 750mm, f/5
  13. Καλημέρα, θα προτιμούσα να τα δώσω όλα μαζί και όχι ξεχωριστά. Αν δω ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, ενδέχεται να σπάσω το πακέτο με ξεχωριστές τιμές για κάθε αντικείμενο.
  14. Πωλούνται τα παρακάτω, σε άριστη κατάσταση, στα κουτιά τους με όλα τα παρελκόμενα, λόγω έλλειψης χρόνου για να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Όσο το δούλεψα, ήταν ένα πάρα πολύ καλό setup για εισαγωγή στην παρατήρηση και τη φωτογράφηση για αρχάριους. Θα δοθεί προτεραιότητα σε ενδιαφερόμενους για όλο το πακέτο. Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες του εξοπλισμού αλλά και λήψεων που είχα κάνει με αυτόν. Οπτικός Σωλήνας: Skywatcher 150/750 - DSF Νευτώνειος (Κατοπτρικός) http://www.planitario.gr/150-750-neutwneios-optikos-swlhnas-dsf.html Ισημερινή Στήριξη: EQ5 Steel http://www.planitario.gr/eq5-steel-ishmerinh-sthrixh.html Μοτέρ: Ορθής αναφοράς και απόκλισης για την ισημερινή στήριξη EQ5 http://www.planitario.gr/moter-orthhs-anaforas-apoklishs-gia-thn-ishmerinh-sthrixh-eq5.html Πολική διόπτρα για στήριξη EQ5 http://www.planitario.gr/polikh-dioptra-gia-sthrixh-eq5.html UHC-S, Φίλτρο Νεφελωμάτων, Ø 31,8mm (1 1/4″) http://www.planitario.gr/uhc-s-filtro-nefelwmatwn-o-31-8mm-1-1-4.html Φίλτρο Σελήνης, Ø31.8 (1 1/4″) http://www.planitario.gr/filtro-selhnhs-o31-8-1-1-4.html BARLOW 2X http://www.planitario.gr/barlow-2x-676.html T-Ring για NIKON DSLR http://www.planitario.gr/t-ring-gia-nikon-1521.html Δίνεται μαζί και μάσκα Bahtinov που είχα φτιάξει για τέλεια εστίαση. Συνολική τιμή: 900€ Μ31 μοτέρ προσοφθάλμια κλπ set-up
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης