Jump to content

Πάνος Λιόντος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Πάνος Λιόντος

  1. Εχοντας διαβασει πολλα αρθρα και συζητησεις εχω καταληξει οτι τα RC ισως τα καλυτερα τηλεσκοπια για παρατηρηση και φωτογραφηση εξισου.Οι αποριες μου ειναι: 1)Ποια ειναι η γνωμη σας για την παρατηρηση και φωτογραφηση τωνRC 2)ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα τους 3)τι γνωμη εχετε για τα RC τις GSO(8" ή 6")
  2. Θελω να ρωτησω για το τηλεσκοπιο μου S/W Dobsonian 8" αν θα μου συστηνατε barlow x2 i barlow x3 κυριως για παρατηρηση Δια και Σεληνης δηλαδη αν γνωριζετε αν "αντεχει" μεγεθυνση x360
  3. Επισης ηθελα να ρωτησω για το τηλεσκοπιο μου S/W Dobsonian 8" αν θα μου συστηνατε barlow x2 i barlow x3 κυριως για παρατηρηση Δια και Σεληνης δηλαδη αν γνωριζετε αν "αντεχει" μεγεθυνση x360
  4. Υπάρχει κανεις που πουλαει EQ5σε καλη τιμη (150-200 )χωρις GoTo?
  5. Πάνος Λιόντος

    EQ-5

    Yπάρχει κανεις που να πουλαει EQ5 απλη σε καλη τιμη γυρο στα 200?
  6. Ακόμα ήθελα να ρωτήσω αν αξιζει να δωσω το 8'' για να παρω το S/W 150/750 EQ3-2 γιατι θα ηθελα ενα τηλεσκοπιο σε ισημερινη .
  7. Γεια σας ,θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει το S/W dobsonian 8"σε βάση EQ και αν μπορούσε να μου δώσει κάποιες πληροφορίες γενικότερα(π.χ. ποια βάση,πλεονεκτήματα -μειονεκτήματα αγοράς κτλπ).
  8. Μόλις αγόρασα ένα 8άρι Dobsonian και παρατήρησα ότι μετά από δύο μέρες το πρωτεύον κάτοπτρο είχε διάσπαρτα ''σωματίδια'' σκόνης.Σημειώνω ότι πάντα του έβαζα το Dust cap και ότι είδα την σκόνη έχοντας και έναν φακό και όχι απλώς με το μάτι.Σας παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω αν κάνω κάτι λάθος ώστε να το διορθώσω.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης