Jump to content

DrumCluster

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από DrumCluster

  1. DrumCluster

    Κατασκευή 10 ιντζες truss Dobsonian

    Αψογος και με ακριβεια! i like it!
  2. καλησπερα! Αν πωλουνται κιολας θα με ενδιεφερε να μαθω τιμη!
  3. Καλησπερα! Θα με ενδιεφερε ο 8.8 για αγορα εαν τον πουλας!
  4. DrumCluster

    TeleVue Radian 14mm

    Καλησπερα φιλε μου ο 14mm της Tele vue ισχυει?
  5. Καλησπερα! Ισχυει ακομα η αγγελια? Να τηλεφωνησω?
  6. Πολυ ενδιαφερον και πολυ χρησιμη η εικονα φιλε Κωστα! Ετσι κι αλλιως το Dobson 10" θα το παρω,οποτε στο μελλον ισως να το δοκιμασω !
  7. Καλημερες σε ολους! Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Scott οντως ηθελα να επιβεβαιωσω περισσοτερο την επιλογη μου! Βεβαια μετα απο μια απολυτα κατατοπιστικη συζητηση με τον "AstroGEO" οπου μολις χτες ανακαλυψαμε οτι ειμαστε γειτονες και οντας εμπειρος στο "σπορ" επισης και πανω απ ολα απο την ιδια τοποθεσια οπου θα παρατηρω και εγω , μου τονισε οτι θα πρεπει να λαβω υποψην μου και την φωτορυπανση.. οποτε με ενα Dobson 10" εχω μεν πολυ καλη φωτοσυλλεκτικοτητα για διαυγες παρατηρησεις (σε καταλληλες συνθηκες) αλλα μεσα στην πολη θα δουλευει στο 40-60% αποτελεσματικα.. και μιας και ειμαστε τυχεροι λογω το οτι εχουμε κοντα μας τη Δίρφη η αλλες σκοτεινες τοποθεσιες με περιορισμενη φωτορυπανση σε καλο βαθμο.. αποφασισα να παρω μεν το dobson 10" (για το βουνο/εξορμησεις) και στο μελλον να το αναβαθμισω οσο παει και χρειαζεται.. ! Για τα βραδια που θα θελω να παρατηρω απο το σπιτι κοντινοτερα σωματα η τη σεληνη θα παρω ενα MAKSUTOV 127 EQ3 Steel (και ισως να γινει και EQ5 ) και ετσι θα εχω 2 σχετικα οικονομικες επιλογες για πολυυ καιρο μιας και ειμαι rookie Τωρα οσον αφορα το θεμα στηριξης σε ισημερινη στο μελλον.. ισως το αποκλεισω σαν ενδεχομενο γιατι αν σκεφτειτε οτι για το Dobson 8" θελω το λιγοτερο μια eq5 (400eur) για το 10" παω στα 1.200+ eur μονο και μονο για την στηριξη.. με συμφερει περισσοτερο να παρω και το δευτερο τηλεσκοπιο οπου δεν μου "αποκλειει" και το ενδεχομενο αστροφωτογαφισης στο μελλον Αυτη βεβαια ειναι καθαρα δικη μου σκεψη και ελπιζω να ακουγεται και λογικη! giannis60 , Kostasigou , asteras , Scott , stamosP σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση και τις συμβουλες σας γιατι ειναι πολυτιμες ακομα και αν δεν αντιμετωπισω τις ιδιες καταστασεις με τον αναλογο εξοπλισμο!Ειναι σημαντικες πληροφοριες ολες για μενα γιατι τωρα μαθαινω.. και εχω πολλλλα ακομα! Καλως σας βρηκα λοιπον! Πλεον θα τα λεμε απο εδω και ελπιζω συντομα και με τα τηλεσκοπια πλαι πλαι!!
  8. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρατηρισει ποτε με κανενα τηλεσκοπιο εως τωρα και γενικως ακομα δεν εχω γνωρισει ερασιτεχνες αστρονομους απο κοντα.. αλλα επειδη εχω διαβασει πολλα για την αβολη σταση.. σκεφτομουν να χρησιμοποιησω (σαν πρωτη αναβαθμιση ) καμερα και laptop, αλλα θα ειναι το ιδιο..? εξαρταται και για τι καμερα μιλαμε βεβαια.. ελεγα να δοκιμασω μια gopro 4k που εχω σαν test! Αλλα σιγουρα θα πρεπει να "βαπτιστω" σε πρωτη φαση επι ποδος!
  9. Πολυ καλησπερα σας! Ειμαι εντελως καινουριος "συνεπιβατης στο ταξιδι " παρατηρησης του ουρανου ..! Χαιρομαι πολυ που βρηκα το forum αυτο και ετσι εγινα κ εγω μελος για να θεσω τις δικιες μου απορριες για αρχη! Οι γνωσεις μου δεν ειναι αρκετες ακομη και μελεταω συνεχως τον ουρανο και κυριως τον δικο μας οριζοντα μεσω του stellarium και κυαλιων, (Βιαστικά μεν αλλα) θελω να διαθεσω εως 700 ευρ για να παρω ενα τηλεσκοπιο οπου θα ειναι πληρες αναβαθμιζομενο και θα το εχω για μια ζωη (λεμε τωρα..) Σκοπος μου ειναι να παρω κατι καλο ετσι ωστε να μην εχω απαιτησεις πολυ συντομα απο αυτο ακομα κι οταν δεν θα ειμαι πλεον αρχαριος στην παρατηρηση βαθεως ουρανου,πλανητων, διαφορων φαινομενων (εκλειψη,συνοδο πλανητων,περαστικους κομητες κτλ) Στα χρηματα αυτα λοιπον ειμαι μεταξυ των : Dobsonian pyrex 10" και 200/1000 BLACK DIAMOND EQ5 1) http://www.planitario.gr/200-1000-black-diamond-eq5.html 2) http://www.planitario.gr/dobsonian-10.html Υποψην οτι δεν με ενδιαφερει η αστροφωτογραφιση (τουλαχιστον ακομα)! Τα μεταξυ τους υπερ και κατα σχεδον τα γνωριζω ηδη , και κλεινω προς dobson λογω διαμετρου και εστιακης αποστασης.. και θεωρησα extra υπερ οτι μπορει στο μελλον να τοποθετιθει και σε ισημερινη στηριξη , αλλα κρινω σωστα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης