Jump to content

varitimo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με varitimo

  • Γενέθλια 10/18/1980

του/της varitimo Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σε αψογη κατασταση 350 ευρω.
  2. Σε πολύ καλή κατάσταση. 100 ευρώ
  3. Γενικα αν διαβασεις παλαιοτερα θεματα θα δεις οτι υπαρχουν θετικες αποψεις για τον zoom. Βεβαια για απαιτητικους μαλλον δεν κανει, αφου ενας σταθερης εστιακης αποστασης τις περισσοτερες φορες θα ειναι (μαλλον) καλυτερος. Προσωπικα, οντας πολυ αρχαριος αφου παρατηρω τον νυχτερινο ουρανο εδω και ενα μηνα μονο, μεσω ενος dob 8", ο zoom ειναι ο πρωτος φακος που αγορασα και μεχρι τωρα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Εχω παρατηρησει δεκαδες αντικειμενα απο αυτα που μπορει να "πιασει" το τηλεσκοπιο μου και η ευκολια που προσφερει ενας zoom ειναι αξεπεραστη. Για μενα το μονο συμπληρωμα που θελει ειναι ενα φακο 24-30mm για ερευνητικο και μεγαλα αντικειμενα, γιατι ο zoom στα 20-24mm προσφερει πολυ μκρο πεδιο. Η προσωπικη μου αποψη ειναι παρτον και μην το ξανασκεφτεις. Δεν θα το μετανιωσεις ουτε μια στιγμη.
  4. Για λίγες μέρες, μετά αγορά καινούριου. Επικοινωνία με pm.
  5. Όποιος σκέφτεται να το πουλήσει ήρθε η ώρα. Επικοινωνία με π.μ.
  6. varitimo

    Διλημμα: 8" ή 10"?

    Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εννοειται οτι δεν θα βιαστω να αγορασω αν δεν ειμαι σιγουρος για την αποφαση μου. Οντως μου κανει εντυπωση η αυξηση των τιμων, οταν εχω διαβασει παλια μηνυματα στο φορουμ που αναφερουν τιμες για τα skywatcher dob 8" 300 ευρω (τωρα 450) και για το 10" 550 ευρω (τωρα 700)! Επισης να ρωτησω για τα μεταχειρισμενα. Εκτος του εξωτερικου ελεγχου που γινεται ευκολα τι αλλο θα μπορουσα να ελεγξω? πχ οτι καποιο κατοπτρο δεν εχει γρατζουνιες? Τελος, θα αγοραζατε ενα τηλεσκοπιο 5ετιας ή 10ετιας?
  7. varitimo

    Διλημμα: 8" ή 10"?

    Χαιρετω τους φιλους, φρεσκος στο φορουμ και καινουριος στο χομπι. Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι σοβαρα την αγορα του πρωτου μου τηλεσκοπιου. Ειμαι σε φαση διαβασματος/εμπεδωσης των βασικων γνωσεων πανω στην αστρονομια και στο τηλεσκοπιο. Να μην μακρηγορω, οσον αφορα το τηλεσκοπιο η επιλογη που θα κανω ειναι αναμεσα στα dobsonian. Συγκεκριμενα σε καποιο 8αρι ή 10αρι. Αν δεν βρω καποιο μεταχειρισμενο, η αγορα θα γινει απ'το πλανηταριο που ειναι και κοντα μου. Ομως λογω συγκεκριμενου μπατζετ εχω το εξης διλημμα. Αγορα του τηλεσκ. 8" συν καποια επιπλεον αξεσουαρ πχ. barlow, φιλτρα, προσοφθαλμια κτλ. ή αγορα των 10" με τα εξτρα να πηγαινουν για αργοτερα? Γενικα ειμαι τυπος που ο,τι αγοραζω το κραταω χρονια, οποτε αυτο που θα παρω θα μεινει στην κατοχη μου για πολυ καιρο. Εδω να πω οτι οι παρατηρησεις θα γινονται απο χωριο κοντα στη Θεσσαλονικη, ενω ο στοχος θα ειναι να δω ο,τιδηποτε μπορω να βρω και να μου δειξει το τηλεσκοπιο. Καλως σας βρηκα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης