Jump to content

mad

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    452
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από mad

  1. Καλησπέρα. Αν θες απλά για παρατήρηση μπορείς εύκολα με μια πυξίδα να σημαδέψεις τον βορά και να ρυθμίσεις το γεωγραφικό πλάτος ανάλογα με το που βρίσκεσαι. Αν η στήριξη είναι goto κάνεις star alignment. Αν θες για φωτογράφιση πρέπει να κάνεις ευθυγράμμιση με την μέθοδο της διολίσθησης (drift aligment.) Κάνε μια αναζήτηση στο forum και θα βρεις πληροφορίες. Καθαρούς ουρανούς!

  2. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το super lube συνθετικό γράσο τεφλόν. Το έχω πάρει από το οπλοπωλειο πλησίον  ΚΤΕΛ Κηφισού για όποιον ενδιαφέρεται.

  3. 2 hours ago, fotispigi said:

    Ξεβιδωσα το φακό από το barlow και το βιδωσα στην κανη της φωτογραφικής μηχανής. 

    Δηλαδή διαχώρισα το barlow και το οπτικό του χωρίς το σωμα το προσάρμοσα επάνω στην κάμερα. 

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αντί το barlow να είναι x2, έγινε x1,2 η 1,3 πχ. 

    Ίσως να φταίει ότι δεν άλλαξες μόνο την απόσταση του στοιχείου του barlow με τον αισθητήρα της dslr αλλά και την απόσταση barlow και κατόπτρου. 

  4. Δεν είναι κανόνας αλλά συνήθως ανεβαίνοντας στην μεγέθυνση μικραίνει το eye relief, που είναι κουραστικό και ενοχλητικό για κάποιους. Όπως είπε και ο φίλος Canopus εκτός από το ότι μπορείς να διατηρήσεις το πεδίο του προσοφθάλμιου  ένα άλλο  θετικό στην χρήση barlow είναι ότι διατηρεί το eye relief του προσοφθάλμιου. (Υπάρχουν προσοφθάλμιοι μικρής εστιακής μεγάλου πεδίου και μεγάλου relief αλλά είναι ακριβότεροι...).

    • Μου αρέσει 1
  5. 10 hours ago, fotispigi said:

    σε ευχαριστω για την απαντηση, αν εχεις κατι ευκολο να μου δειξεις, δεν το πολυκατεχω με αυτο...

    Κάτι τέτοιο.

    https://www.firstlightoptics.com/dew-prevention/4tronix-secondary-mirror-heater-for-8-12-inch-newtonian-telescopes.html

    • Ευχαριστώ 1
  6. Με αυτό πιθανόν να αποφύγεις την υγρασία στο πρωτεύον αλλά θα έχεις πρόβλημα πολύ νωρίτερα στο δευτερεύον και στους προσοφθάλμιους.Υπάρχει strap και για το δευτερεύον πάντως...

    • Ευχαριστώ 1
  7. Καλησπέρα! Άν κατάλαβα καλά τον φίλο Δημήτρη το θέμα του είναι οι περίεργες θέσεις που παίρνει ο εστιαστής στα νευτώνια τηλεσκόπια όταν είναι τοποθετημένα σε ισημερινή στήριξη. Τα δαχτυλίδια που σου επιτρέπουν την περιστροφή του σωλήνα χωρίς να χαθεί η ευθυγράμμιση του goto είναι μονόδρομος αφού σε ενδιαφέρει καθαρά η παρατήρηση.

    Το C11 που σκέφτεσαι είναι ονειρικό τηλεσκόπιο!!!

    • Μου αρέσει 1
  8. Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο astrovox. Μάζεψε λεφτά και πάρε το 8 με κλειστά μάτια. Μεταχειρισμένο θα το βρεις σε αυτά τα λεφτά που διαθέτεις ήδη. Δεν θα το μετανιώσεις ειδικά αφού έχεις την δυνατότητα να βρίσκεσαι εκτός πόλης. Στην μεταφορά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ο σωλήνας στα πίσω καθίσματα και η βάση στο πορτμπαγκάζ. 

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης