Jump to content

nionios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από nionios

  1. nionios

    κυαλια

    Δεν έχω πρόβλημα Ελλάδα ή εξωτερικό, από όπου είναι πιο φθηνά. Ράβδο προέκτασης εννοείς τον αντάπτορα τύπου L με τον οποίο θα προσαρμόζω τα κιάλια στο τρίποδο; Όχι, δεν έχω σκεφτεί. Θέλω έναν αντάπτορα στιβαρό που να κάνει για όλα τα κιάλια που πιθανόν να πάρω και αργότερα, δηλαδή να υποστηρίζει και βαριά (πχ 15x70, 20x80). Μην αγοράζω πάλι τρίποδα και αντάπτορες.
  2. nionios

    κυαλια

    Ας πούμε το πολύ μέχρι 100 ευρώ για τρίποδο. Δεν αρκούν για κάτι σοβαρό;
  3. nionios

    κυαλια

    Σας ευχαριστώ όλους. Καταλαβαίνω ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστώ τρίποδο, για βελτίωση της παρατήρησης ακόμα και στις μικρές μεγεθύνσεις. Ακόμα κι αν έχω γερά μπράτσα, ακόμα κι αν στηρίζω τους αγκώνες στο στήθος, ακόμα κι αν κόψω τους φραπέδες. Πιο τρίποδο θα προτείνατε; Να είναι καλό-στιβαρό και κατάλληλο για τα παραπάνω κιάλια αλλά και για άλλα στη συνέχεια αν πάρω. Επίσης, να είναι ψηλό (έχω ύψος 180 cm) και αν γίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρατηρήσεις στο ζενίθ. Τα κιάλια κανείς δεν τα έχει; Διονύσης
  4. nionios

    κυαλια

    Καλησπέρα και από μένα. Νεοεισερχόμενος στον χώρο, αποφάσισα να ξεκινήσω με κιάλια και να πάρω αργότερα τηλεσκόπιο. Ήδη έχω αρχίσει τις πρώτες βραδινές εξορμήσεις με τη γυναίκα μου και με τη βοήθεια προγραμμάτων στο κινητό έχουμε ήδη δει/αναγνωρίσει με γυμνό μάτι φωτεινά αντικείμενα (πχ Αρκτούρο, Βέγα-Ντενέμπ-Αλτάιρ του Θερινού Τριγώνου, την πρόσφατη ευθυγράμμιση Κρόνου, Άρη και Αντάρη κλπ). Θα αγοράσω βιβλία όπως το The Backyard Astronomer's Guide, κατεβάζω σημειώσεις αστρονομίας από διάφορα πανεπιστήμια που βρίσκω στο Internet και έχω αρχίσει να βλέπω ντοκιμαντέρ όπως Το Σύμπαν που αγάπησα. Σκέφτομαι ότι στα κιάλια που θα πάρω με ενδιαφέρει η φορητότητα, να μπορώ να τα πάρω μαζί μου στη βόλτα χωρίς να κουβαλάω τρίποδα κλπ. Επίσης να είναι και σχετικά ελαφριά για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου. Με αυτές τις σκέψεις, τείνω προς τα Orion Ultraview 10x50 που βρήκα εδώ: http://www.astroshop.eu/orion-binoculars-ultraview-10x50/p,14531 τα οποία αν και ακριβά πιστεύω ότι αξίζει να τα αγοράσει κανείς. Αργότερα, αν δω ότι θέλω και άλλες μεγεθύνσεις μπορεί να πάρω και κιάλια 7x50 ή και 15x50. Τι πιστεύετε για αυτά; Τα έχει κανείς; Θα ήθελα να βρεθώ σε αστροπάρτυ εδώ στην Αττική, να γραφτώ σε κάποιο σύλλογο, να συναντήσω φίλους με το ίδιο χόμπυ και να δοκιμάσω απο κοντά κιάλια και τηλεσκόπια. Κάθε σχετική πληροφορία ευπρόσδεκτη!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης