Jump to content

winbox

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από winbox

  1. Δοκίμασε τη δωρεάν έκδοση του SkySafari: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simulationcurriculum.skysafari5&hl=en Επι της ευκαιρίας, δοκίμασα να σχεδιάσω τη πορεία του κομήτη στον ουρανό για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες στο πανάκριβο TheSkyX Pro Ed. και τα έκανε μαντάρα. Ντροπή για λογισμικό της κλάσης και τιμής του! Αντίθετα το ταπεινό C2A (δωρεάν, με το περίεργο interface του) το σχεδίασε τέλεια. Καλησπερα... Σε ολη αυτην την διαδρομή ειναι πιθανων να συμπεσει πολυ κοντα σε καποιο πολυ εμφανες σημειο αναφορας ωστε να γινει πιο ευκολα αναγνωρισημος για σκοπευση; (πχ πλανητη η σε φωτεινο αστρο αναφορας) Ευχαριστω.
  2. Καλησπερα. SkySafari για android. Το δοκιμασα χτες και στην αναζητηση τον έχει.
  3. Σε ευχαριστώ. Πριν 2 χρόνια από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης τα παιδιά εκεί μου έδωσαν το 90900AZ3 skywatcher. Αφού διάβασα το κλασικό βιβλίο που γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι.. ξεκίνησα δειλά δειλά. Μέχρι τώρα έχω μείνει μόνο στους πλανήτες.. Κρόνο, Δια καθαρά.. Άρη Αφροδίτη δεν κατάφερα να να εστιάσω... Ανά και πριν μερικές μέρες την πέτυχα την Αφροδίτη με έκλειψη (σωστά???). Αλλα έχω την κορούλα που ζητάει κάτι παραπάνω Διάβασε και για τον Κομητη προχτές) και μου έβαλε δύσκολα γιατί δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο εξοπλισμός μου... αυτά εν συντομία. ( Θεωρώ ότι είμαι εκτός θέματος του Topic και να με συγχωρεί ο διαχειριστής.)
  4. Σε ευχαριστώ. Πριν 2 χρόνια από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης τα παιδιά εκεί μου έδωσαν το 90900AZ3 skywatcher. Αφού διάβασα το κλασικό βιβλίο που γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι.. ξεκίνησα δειλά δειλά. Μέχρι τώρα έχω μείνει μόνο στους πλανήτες.. Κρόνο, Δια καθαρά.. Άρη Αφροδίτη δεν κατάφερα να να εστιάσω... Ανά και πριν μερικές μέρες την πέτυχα την Αφροδίτη με έκλειψη (σωστά???). Αλλα έχω την κορούλα που ζητάει κάτι παραπάνω Διάβασε και για τον Κομητη προχτές) και μου έβαλε δύσκολα γιατί δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο εξοπλισμός μου... αυτά εν συντομία. ( Θεωρώ ότι είμαι εκτός θέματος του Topic και να με συγχωρεί ο διαχειριστής.)
  5. Αν έχεις go-to-ρομποτικό Τηλεσκόπιο μπορείς να βρεις τις συντεταγμένες και να πας κατευθείαν στον στόχο. Αλλιώς φτιάξε ένα πλάνο από το κοντινότερο φωτεινό αστέρι που βλέπεις και πήγαινε σιγά σιγά με αστροάλματα. Οχι εχω χειροκινητο. Οποτε θα παω με μικρα βηματακια. Μαζι με το τηλεσκοπιο μου εδωσαν 2 προσοφθαλμια 6mm και 10mm. Ποιο ειναι ιδανικοτερο; (Μπορεί να ρωτάω βλακείες τωρα αλλά συγχωρέστε με)...Ευχαριστω.
  6. Ευχαριστουμε πολυ για τον οδηγο. Ηδη τον περασα στο Stellarium.
  7. ευχαριστω πολυ αλλα μαλλον κανω κατι λαθος. αρχαριος οπως καταλαβες. Τωρα στα γεραματα αποφασισα να βρω χομπι. Ποτέ δεν είναι αργά . Βάζοντας τις συντεταγμένες στην επιλογή Παράθυρο αναζήτησης (Επιλογές στα αριστερά) --> Τοποθεσία το stellarium μας δίνει την θέση αυτή στο κέντρο. Εκεί βρίσκεται ο κομήτης. Το stellarium δεν τον απεικονίζει καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για να απεικονίζει τους κομήτες. Άμα ζουμάρετε θα δείτε ακριβώς τη θέση του κομήτη. Εγώ επέλεξα ένα αμυδρό αστεράκι ακριβώς από δίπλα για να καταλάβετε που είναι ο κομήτης. Δηλαδη πρεπει να σημαδεψω με το τηλεσκοπιο στην περιοχη που μου υποδειξατε για να μπορεσω να τον δω αν κατακαλαβα καλα...
  8. ευχαριστω πολυ αλλα μαλλον κανω κατι λαθος. αρχαριος οπως καταλαβες. Τωρα στα γεραματα αποφασισα να βρω χομπι. Ποτέ δεν είναι αργά . Βάζοντας τις συντεταγμένες στην επιλογή Παράθυρο αναζήτησης (Επιλογές στα αριστερά) --> Τοποθεσία το stellarium μας δίνει την θέση αυτή στο κέντρο. Εκεί βρίσκεται ο κομήτης. Το stellarium δεν τον απεικονίζει καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για να απεικονίζει τους κομήτες. Άμα ζουμάρετε θα δείτε ακριβώς τη θέση του κομήτη. Εγώ επέλεξα ένα αμυδρό αστεράκι ακριβώς από δίπλα για να καταλάβετε που είναι ο κομήτης. Τελικα το ειχα βρει και πριν απλα δεν το καταλαβα. χεχεχε.. Περιμενα να μου βγαλει το ονομα του κομητη. Χιλια ευχαριστω παντως. Νιωθω υποχρεομενως.
  9. ευχαριστω πολυ αλλα μαλλον κανω κατι λαθος. αρχαριος οπως καταλαβες. Τωρα στα γεραματα αποφασισα να βρω χομπι.
  10. Καλησπέρα. Ξερετε πως μπορω να τον βρω στο stelarium.?? Οσο και να εψαξα δεν τον βρηκα. Ευχαριστω
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης