Jump to content

Panagiotisss

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Panagiotisss

  1. Πωλείται τηλεσκόπιο κατοπτρικό "SKYWATCHER DOB 8 PYREX", μοντέλο 11/2018 και συνοδεύεται από 1 προσοφθάλμιο super plossl 25mm και άλλο 1 super plossl 10mm. Βρίσκεται σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση και είναι δεκτός κάθε έλεγχος. Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης τα βιβλία "NIGHTWATCH" του TERENCE DICKINSON και "ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ" του PETER GRECO. Περιοχή ΑΤΤΙΚΗ.
  2. Καλησπέρα, διαθέτω το dob 8'' pyrex / 2018. Είναι σε άριστη κατάσταση και κάθε έλεγχος δεκτός. Βρίσκομαι στο Κορωπί Αττικής.
  3. Οποιος ενδιαφερεται!
  4. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    Μανουσο και Δαναε, σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!
  5. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    Σε ευχαριστω. Μένει μονο να αποφασισω τι θα παρω..
  6. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    diorip και μια νταλικα, μου το δανειζουν που και που
  7. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    diorip vw golf 7... Έχει χωρεσει 5 μαντραχαλαδες
  8. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας. Μανουσο : Εχω δει αρκετες φορες απο το διοπτρικο που έχουν στο αστεροσκοπείο Πεντελης και μπορω να το μεταφερω σε σκοτεινα μέρη που βρισκονται σε πολυ μικρες αποστασεις καθως διαμενω στον Παρνασσο. Με έχει βοηθησει πολυ ο αστροχαρτης του Stellarium και προσπαθω να εφαρμοζω του αστερισμους στον ουρανο. Γενικα ναι γνωρίζω αλλα μονο θεωρητικα, αλλα δυστυχως η θεωρια απο την πραξη απεχει αρκετα, γι αυτο και ψαχνω μια πρακτικη συμβουλη (οπως αυτη που μου ανεφερες για την στηριξη που δεν ηξερα) για κατι συγκεκριμενο (οπτικη παρατηρηση). Ξερω πως η αστροφωτογραφιση θα με ανεβασει πολυ σε προυπολογισμο γι αυτο θελω να ξεκινησω μονο με την παρατηρηση σε χαλαρα και ευχαριστα πανω απολα πλαισια! Το 6αρι σε dob ξεφευγει αρκετα στην τιμη.
  9. Panagiotisss

    Ποιο απ τα 2 τηλεσκοπια;

    Καλησπερα σας. Ενδιαφερομαι για την αγορα ενος τηλεσκοπιου καθως ειμαι κ εγω ενας απ τους νεους στο χωρο που προσπαθουν να τα μαθουν ολα σε 3 μερες! Ενδιαφερομαι να ασχοληθω μονο με οπτικη παρατηρηση προς το παρον, μενω στην επαρχια με αρκετα χαμηλη φωτορυπανση και θα θελα να μην περιοριστω μονο σε σεληνη και πλανητες! Σκεφτομαι για το dobsonian truss heritage 130 για το οποιο εχω διαβασει καλες κριτικες καθως και για το bressel polux 150/1400 σε eq2. Στο δευτερο με ενθουσιαζει η διαμετρος του φακου σε σχεση με την τιμη αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι εχει πολυ μεγαλυτερη εστιακη αποσταση σε σχεση με το 1ο. Ειναι δηλαδη ενα «αργο» τηλεσκοπιο σε σχεση με το 1ο και δε ξερω αν αυτη η μεγαλη διαφορα επηρεαζει την παρατηρηση. Σας ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης